U susret 21.12.2012.

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Želja mi je ne pričati o smaku svijeta jer to je vrlo naivno već obratiti pozornost na neke druge stvari koje se tiču 2012.
Prenosim skraćeni tekst s jedne stranice o 2012. Bilo bi dobro kad bi svatko napisao neko svoje novo iskustvo; nove spoznaje, mišljenja, komentare. Jer zapravo u zadnje vrijeme sam blizu shvaćanju da su misli vrlo moćno oružje.
Zapravo blizu sam spoznaje da moje misli kompletno oblikuju svijet u kojem živim. Pod utjecajem kanabisa to još jače osjećam jer stvarnost kao da se oblikuje onako kako ja to želim, ako dovoljno vjerujem da je nešto moguće. S dodatnom meditacijom i vježbanjem uma da kontrolira emocije i reakcije, obraćanjem pažnje na detalje, samodisciplinom i vjerovanjem da ništa nije slučajno moguće je otići na rub krajnosti shvaćanja kako funkcionira ovaj svijet. Zapravo vjerujem da sve funkcionira na razini vibracije, a mi (naša svijest) smo poput procesora koji šalje vibracije dalje u svijet oko nas. 2012 godina bi tu mogla biti značajna jer dolazi do galaktičkog poravnjanja. S tom godinom predviđa se da će LHC u Švicarskoj otkriti nove spoznaje o konstrukciji atoma; vrlo je moguće da se stvori umjetna inteligencija tipa 2001 Odiseja u svemiru, da dođe do masovne digitalizacije svega, postaju sve više zastupljeni novi izvori energije, novi sateliti i teleskopi u svemiru koji mogu pregledavati planete i pronaći planet sličan našem... S time svime se povećava znanje i dolazi do nove promjene paradigme i vjerovanja o tome kakav je svijet oko nas.
Ima jedna stvar koja kaže...From atom to galaxy, all is machine!

Dok katastrofičari najavaljuju smak svijeta, istraživači majanske kulture ističu kako je to novi korak u evoluciji ljudske svijesti

Nalazimo se u Galaktičkom podzemnom svijetu, na osmoj razini razvoja svijesti. Dugo odbrojavanje je na samom kraju i ubrzava se. Još samo nešto više od četiri (2) godine dijeli nas od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. ravnina Sunčevog sustava izjednačiti ce se s ravninom Mliječne staze i tada nastupa kraj vremena kakvo poznajemo! Tako su vjerovale stare Maje, a na tom tragu stoje i moderni proučavatelji njihovog Svetog kalendara.

Kalendar je povezan s devet ciklusa stvaranja, od kojih svaki predstavlja devet razina svijesti ili devet podzemnih svjetova na majanskoj Kozmičkoj piramidi.
Galaktički podzemni svijet osmi je od devet podzemnih svjetova i pretposljednji u evoluciji svijesti, a Dugo odbrojavanje naziv je kronologije koju su Maje koristile kako bi pratile dugoročni tijek vremena. Početak tog odbrojavanja, kako se većina arheologa danas slaže, je 11. kolovoz 3114. godine prije Krista. Prema ti istim istraživanjima 21.12.2012. posljednji je datum u Dugom odbrojavanju i označava kraj majanskog kalendara. No, što to znači za nas danas?

Što su to Maje znale a mi samo naslućujemo ili tek svrstavamo u kategorije misterija i drevne mitologije? Što prema vjerovanju Maja možemo očekivati nakon 2012.? Novi Univerzalni svijet, posljednji stupanj razvoja ljudske svijesti, svijet prosvjetljenih. Istražitelji smatraj kao bi se prema njihovu vjerovanju 2012 sve sukobljeno trebalo sjediniti u svijetlu, što bi pak ljudima omogućilo da razumiju sve oko sebe.

Križevi među Majima

Kada su Španjolci 1517. godine prvi put došli u zemlju Maja, susreli su se s velikim obojenim križevima u majanskim hramovima. No, za stare Maje ti su križevi predstavljali Drvo svijeta i zato su bili obojeni zeleno, kao što su i danas kršćanski križevi u tom dijelu svijeta. Prema majanskom vjerovanju, Prvi otac digao je Drvo svijeta (3114. godine prije Krista).

To Drvo života ili "Nevidljivi križ" dijeli planet na zapadnu i istočnu, te sjevernu i južnu hemisferu. Maje su aktivaciju Drveta svijeta opisivale kao ključni početni događaj stvaranja, a kojeg su drevni mitovi opisivali kao čovjekov pad, metaforu za proces koji se dogodio na razini svijesti. Rezultat tog pada je "polovičnost" ljudskog uma, kao što kaze i biblijski Postanak, percepcija dobra i zla došla je tek nakon Pada. Tako se pojavio dualistički način gledanja na svijet.

Povijesno to je vrijeme rađanja prvih civilizacija i otkrivanja pisma. C. J. Calleman u svojoj knjizi „Majanski kalendar i trasformacija svijesti” iznosi da je Drvo svijeta polarna osovina koja pruža okomite ravnine (grane) na Zemljinu površinu, a korijeni su mu u planini svijeta, u središtu Zemlje. Podjela planeta na istok i zapad najvažnija je grana Drveta svijeta koja stvara mijene yina i yanga, čija gibanja utječu na evoluciju sivijesti. Iako se metafora planine svijeta rijeđe rabi,neki istraživači Majanskog kalendara drže da su piramide i umjetna brda građeni kako bi simbolizirali svijest, (ili možda kako bi uspostavili bolju rezonancu s njom).

Zaključili su da je nevjerojatan tlak jezgre Zemlje dao željezu kristalnu strukturu. Ako kristalna jezgra zemlje stvara rezonantnu mrežu svijesti, mentalna aktivnost proizlazi iz rezonance sa Zemljinom unutarnjom jezgrom. Prem toj teoriji u današnjem procesu približavanja Univerzalnom podzemnom svijetu, dizanje frekvencije i usklađivanje sa zemljinom jezgrom jednako je putu prema prosvjetljenju. To bi značilo da je evolucija svijesti zapravo ulazak u rezonancu s njenom jezgrom.

Predviđanje budućnosti

C. J. Calleman smatra da proročanski majanski kalendar nije povezan s gibanjem planetarnih tijela nego da funkcionira kao metafizička mapa evolucije svijesti i bilježi tijek duhovnog vremena. Kalendar, prema njemu, dakle opisuje evoluciju razvoja svijesti kroz devet razina Kozmičke piramide na koje utječe 13 Neba. Od kojih je 7 parnih i 6 neparnih, sa svojim različitim energijama. Kalendara tako pokazuje da živimo u svjesnom univerzumu, čija inteligencija slijedi točan raspored prema kojem se ljudi trebaju razvijati.

Zanimljivo je i gledanje na povijest, koju se gleda kao proces koji proizlazi iz postupnog povišenja razine svijesti, a kojoj pak posebno pogoduju kozmičke energije sedam neparnih neba, dok su parna neba razdoblja kada povijest stagnira. Glavni zaključak koji proizlazi iz Majanjskog kalendara je da mi živimo u kontekstu božanskog stvaranja, koje ima cilj i svrhu. Značaj naših života ovisi o njihovoj usklađenosti s višom svrhom stvaranja.

Trinaest neba, koje stvara Drvo svijeta, potiču ljudsku kreativnost i razumijevanje božanskog kroz devet okvira svijesti. Majanski kalendar opisuje razvoj svega i pruža proročanstva o budućim događajima. Prem tom principu zbog ponavljanja istog slijeda božanstava i energija u različitim Podzemnim svijetovima, moguće je predvidjeti budućnost.

Glavna svrha sadasnjeg Galaktičkog podzemnog svijeta, je iscjeljivanje, stvaranje ravnoteže na globalnoj i individualnoj razini, ujedinjenje Istoka i Zapada, intuicije i logike, duha i materije. Ujedinjenje uma i tijela i iscjeljivanje trauma koje nam priječe život u sadašnjosti. Imamo izbor hoćemo li se opirati ili uskladiti s novim energijama. Božanski proces stvaranja osmišljen je tako da čovjekov um vodi do unutarnjeg mira, gdje ce nestati dualisticke svijesti, dogodit će se nepovratna evolucija ka cjelovitosti.

Jedinstveni um

C. J. Calleman smatra da nam Majanski kalendar kaže da će krajem stvaranja vladati jedinstveni um. Tako put prema miru leži u transformaciji naših umova u jedinstvenu, prosvijetljenu svijest, što bi pak ljudima omogućilo da shvate kako smo jedno. Kao dokaz ovoj tezi autor iznosi pozdrav koji su Maje dugo koristile: In Lak'ech, što znači 'Ja sam isto što i ti'. Cijela filozofija razvila se oko tih riječi, koje se ne odnose samo na ljude već i na životinje, cijelu prirodu. One znače da nismo odvojeni: svi smo dio iste mreže, pa ako je jedan dio mreže oštećen, ostatak će patiti zbog toga.

Konačan izbor morati će mo izgleda odrediti tijekom Četvrtog dana Galaktičkog podzemnog svijeta. To je dan u kojem će impulsi Drveta svijeta postati sve jasniji, te ćemo morati birati između dualnosti i jedinstva.

Na dan koji ima energiju 13 Ahau, posljednji dan majanskog kalendara, svjetlo će proći kroz sve podzemne svijetove, bez filtera tame koji blokira kontakt čovjecanstva i Božanskog.

Univerzalni podzemni svijet svrha je sveg stvaranja. Sve sukobljeno tada će se sjediniti u svijetlu, što će nam omogućiti da razumijemo sve oko sebe. Sve ograničavajuce misli nestat će. U prirodi ljudskog bića je da živi potpuno slobodno, u skladu sa svojim izborima. Tada postaje nemoguće predvidjeti budućnost čovječanstva. Majanski Šesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isključivo o kreatorima nove civilizacije. Bit ćemo potpuno slobodni svarati svoju sudbinu. Čovječanstvo će živjeti u pravoj slobodi, radosti i miru.

preneseno sa: www.2012-transformacijasvijesti.com
peace
boz :sun2:
 

Trip

Aktivan Član
26.04.2010
138
1
0
39
www.jeboteja.com
Poshto gotivish ovu tematiku pogledaj "Fontanu" ;)

Inache Maje su. . . Nemam volje da se toliko raspisujem, ali fantastichan narod koji je kako svi znamo bio opsednut vremenom i rachunanjem istog

hunabku_v12_720x720.jpg
 
16.04.2010
42
5
0
35
Malo si uranio, imamo još dvije i pol godine da razmišljamo o ovome, ili da ne razmišljamo. Jer 21.12.2012. Još jedan običan dan sa neobičnim predviđanjima. Uzdati se u majanski kalendar kojeg je sastavio tko zna tko, na tko zna kakvom tripu, nije nimalo zdravo. Što je najgore od svega svaki mulac na ovom svijetu ima neko svoje novo, neobično i što je najvažnije "pravo" tumačenje kalendara. Moj kalendar završava 31.12.2010., oh ne, hoće tada će se dogoditi nešto strašno!? I Maje su imale kalendar znači, pa šta sad? E sad je netko izmislio neku teoriju o tom kalendaru, ostali su se nadovezivali ili iznosili svoja mišljenja i nastao je "fenomen 21.12.2012.". Ni pod kojim uvjetima nije moguće da taj dan bude imalo drukčiji od bilo kojeg drugog dana. Danas je ljudima lako prodati bilo šta, pa i urbanu bajku o smaku svijeta, neobičnim događanjima, paralelnim svemirima i drugim dimenzijama, a na temelju čega - teorije! Nekada davno, tko zna koje godine prije Krista netko u Rimu je rekao: MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR – svijet želi biti prevaren, zato neka je prevaren. Ta latinska izreka se održala i do danas jer i sada je potpuno ista situacija. U pokušaju bijega iz životne kolotečine, nekog besmisla života čovjek će popušiti bilo koju priču ako mu ona odgovara. Svi furaju neku slobodu uma, prošireno stanje svijesti a nisu ni svjesni da im je to nametnuto od strane jednog idiota, ali idiota sa naoko revolucionarnim i oslobađajućim idejama. Taj idiot samo skuplja sljedbenike, ljude marionete koji u svom pokušaju da zapravo budu drukčiji usvajaju nečije mišljenje umjesto da imaju svoje. Na kraju vi ste gdje i jeste, ništa se nije promjenulo, možda i jest, ali zasigurno nije na bolje. Čovjek je individua i to je činjenica, moje misli su moje misli i nikad neće biti nečije druge. Moje misli mogu oblikovati mene tako i moju percepciju svijeta, ali ne mogu promijeniti svijet. On je bio tu i prije mene, a biti će i poslije mene, ja sam samo vjetar u prolazu, zatrest ću koju grančicu i isčeznuti. New age filozofija je predaleko otišla sa svojim, da izvinete, sranjem. Opusti se i uživaj danas, kakva 2012., p.s. previše razmišljanja škodi. :sun2:
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Hej piplz thnx na komentarima... Poanta mog posta i je pokrenuti diskusiju oko ove teme.
Carl Gustav Jung u jednoj od svojih knjiga, mislim da se knjiga naziva Duh i život govori upravo o tome da je slika svijeta preslika slike svijeta onakvog kakvoga ga mi vidimo.
Slika svijeta je naša slika svijeta. Kako mi vidimo svijet, svijet je takav. Tako su i naše misli samo naše i oblikuju svijet oko nas.
Isusova poznata recenica - vjeruj i pomaknut ceš planine se vjerujem odnosi na to da je covjek u mogucnosti totalno oblikovati svijet, ne onaj vanjski, vec unutarnji kako želi i to molitvom i vjerovanjem.
Slicno se dogada u Matrixu.
Govoriti o nekoj globalnoj promijeni u svijetu je stoga vrlo naivno i vrlo glupo jer, opet Aldous Huxley je poznat po recenici "jedini kutak svemira koji sigurno možemo promijeniti smo mi sami."
Što se tice 21.12.2012. i Maja, zanimljivo je da je prije mnogo stoljeca netko na nekom tripu posložio kalendar koji završava tocno na datum kada se predvida totalna pomrcina sunca koja ce biti vidljiva u južnoj Americi i Australiji. Na taj dan ce se takoder dogoditi pgalakticno poravnanje koje se dogada jednom u nekoliko stotina tisuca godina.
Tko god je radio taj kalendar bio je vrlo duboko u "Bardu" i znao je više o outer space-u neko itko u to vrijeme. Danas sa Hubble-om i razvijenom tehnologijom možemo vidjeti svakakva cuda, no za kalendar koji je napravljen u to doba cijela prica je gotovo nevjerojatna.
Nije sav New Age toliko loš, slažem se da ima pretjerivanja u odredenim segmentima, no New Age u biti teži prepoznavanju sebe i svijeta u kojem živimo.
Zapravo radi se o miru, harmoniji, blagostanju, o alternativnim poimanjima stvarnosti.
Razvoj svake individue temeljen je na iskustvu te nije sve samo teorija. Sinkronicitet je zapravo svugdje oko nas samo ga ne prepoznajemo.
Tehnologija je danas vrlo razvijena i postoje takve bizarne stvari za koje mi uopce ne znamo da su moguce.
Tako je recimo LHC krik tehnologije koji je komercijalno dostupan za širu populaciju i pomocu LHC-a bi znanstvenici ne samo u teoriji, vec empiricki mogli doci do važnih spoznaja koje bi nam dale neke odgovore o svijetu u kojem živimo te tako mogli otkriti jedan skroz novi svijet, slicno kao što je Kolumbo otkrio Ameriku i time zapoceo Novo doba.
To možda hoće biti običan datum, mi ćemo biti obični ljudi, no na nekoj razini taj datum ima neki značaj jer je ipak na neki način poseban i prečudan.
Što točno, ne znam te me zanima što vi mislite kaj se tu događa?
Nije da razmišljam previše o tome već to samo budi moju znatiželju o mogućim događanjima...
poz
boz :sun2:
 

Natural

Aktivan Član
18.10.2009
48
9
0
42
Bozga reko si vec sta ce se desiti.. desit ce se to sto ce na taj dan vecina naroda MISLITI moliti vjerovati da ce da se desi (moc misli).

PEACCE
 
  • Sviđa mi se
Reactions: bozga
16.04.2010
42
5
0
35
Svaka čast Mayama na poznavanju astrologije ali zašto tražiti u tome više značenje? Ljudi su se eto ravnali prema zvijezdama i prema njima napravili kalendar koji je naravno imao početak i naravno mora nekad završiti i ne vidim tu ništa čudno.
A bozga, malo previše citiraš druge ljude, ovaj rekao ovo.. onaj rekao ono.. pusti to. Pitanje je što ti misliš. Mene je također ovaj fenomen 2012. zaintigrirao i samo malo sam ga istražio ali dovoljno da shvatim neke stvari. Sve što sam našao jest gomila suludih proročanstava i teorija, gomila gluposti od čega mi se doslovno smučilo. Prema Mayama 2012. prelazimo iz 6. u 7. svijet, ili u 4. denzitet (pojma nemam šta je to, prema tumačenjima to je više stanje svijesti). Činjenica jest da ne može cijela ljudska populacija u jednom trenutku biti izložena promjeni. Uzmimo primjer nas, naprednog Japana i zaostalih plemena u Amazoni. Prema našim umjetnim kalendarima mi živimo svi trenutno u 2010. godini ali objektivno gledajući to i nije tako. Mi smo zaostali prema Japanu godinama, a ovi "Amazonci" koji se još služe lukom i strijelom zaostaju stoljećima. Njima je vjerojatno najbolje. Mi smo izloženi svakakvim utjecajima kao odgoju, edukaciji, medijima i većina toga je dobro ali i negativne stvari nam je donio napredak. Jednostavno previše imamo informacija na raspolaganju i nismo u stanju to progutati. Ne znam kada, ali jednog dana mi ćemo ovaj planet učiniti nepogodnim za život, to je sigurno. Nikakvo galaksijsko poravnanje ne može promijeniti svijet onoliko koliko ga čovjek mijenja. Ali i to je još daleko, bar za nas koji sada živimo. Da i ja citiram nekoga, dotičnog gospodina Einsteina: "Dvije su stvari neograničene, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir baš i nisam siguran". Mi ljudi smo u stanju izmisliti bilo što i uvijek će se naći netko tko će to progutati. Ne znam ni sam koliko se samo love okrenulo na filmovima, knjigama i ostalim materijalima kojima je tema 2012. Ako se sjećate fenomena Millenium koji je također najavljivan kao početak Apokalipse i završilo je svi znamo kako: "Tresla se brda, rodio se miš." Vjerujem da će isto tako završiti i fenomen 2012. Samo me zanima što će onda izmisliti. Dođe mi da prekopam po literaturi od nekih drevnih naroda pa da sam pokrenem revoluciju u čovječanstvu. Tko zna, možda će onda netko citirati mene i pozivati se na moju teoriju. Jer vrlo je lako biti poznat u tome pogledu, bitno je samo biti drugačiji i svi koji žele biti drugačiji biti će isti kao ti. To je paradoks svega ovoga.
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Ma samo treba otić na neko brdo, planinu, gdje nema nikakve umjetne rasvjete pogledat "gore" i skužit da se tamo hrpu toga događa, a mi nemamo pojma o tom.
Kako je tek u Amazoni negdje na piramidi Maja pogledat gore... :abducted:
I onda poznavati cijeli taj sustav i složit precizni kaledar u dan za narednih tisuću i nešto godina, a biti tako "primitivan".
Japan ima jednu sofisticiranu kulturu i tradiciju, dosta staru, snažnu i vjerojatno najpedantniju. Kad su osvijestili da žive na otoku i da mogu slobodno kreirati taj prostor po svojoj mjeri, dogodio se procvat kulture.
Slična se situacija dogodila i u Velikoj Britaniji., zatim SAD su najbolji primjer kada netko uzurpira teritorij gdje su ljudi razvili sasvim drugačiju percepciju stvarnosti.
Kad su Indijanci počeli sanjati da dolaze neki "bogovi" oni su vidjeli jedno, a ovi su vidjeli drugo.
Patka ili zec ?
11hdjjs.jpg


Kada se netko naseli na novi teritorij, nastaje boom civilizacije. Što tek kad se otkrije da je Zemlja okrugla? :signs046:
Kulturni imperijalizam. Nakon što se ta nova kultura razvije, širi se po svijetu i želi zarađivat pare, želi prodavati mdua pod bubrege samo da se plati. Bilo to u resursima poput nafte, plina ili vode ili pak skupih priležnica u skupim vilama i rezidencijama te raznih suradnica u uredima vlade koje se redovito troše ili hrpe oružja, droge ili egzotičnih artefakata umjetnosti, dokumenata ili cjelokupnim nadzorom svijeta kroz supersatelitsku Big Brother spiku...

Jedna dominantna kultura nameće svoje elemente i peca lovu iz ostalih "suverenih" država na "globalnom" nivou.
Prvo su to bili razni barbari, zatim Turci, pa Francuzi, Portugalci, Španjolci, pa Britanci i naposlijetku imperijalizam Zapada - SAD.
Njemci su pokušali to napraviti negdje gdje je već europska kultura osnažila, u centru Europe, ali na kraju je sve ispalo totalna katastrofa.
Na Balkanu je rat prestao prije 15 godina i sad su svi na svojem i ne treba rat uopće spominjati. :spliff:
Ljudi na ovim prostorima svatko živi svoju spiku i snalazi se kako zna. Etika političara na ovim prostorima je jadna. I političari svi na Balkanu su veliki lopovi. Etika jednog Japanca kad nešto zaejbe, on radi harakiri! Ili barem ostavku. Ovdje nitko ne daje ostavku jer će ostat' bez posla i morat skupljat boce jer ništa drugo ni ne zna osim sart po drugim političarima.
Danas postoje sofisticirana oružja koja su nedavno bila nezamisliva, a u biti sve te ideje dolaze iz ljudi koji to imaju u glavi. Čovjek je savršeno oružje ako se dovoljno dobro istrenira. Jedino vježba, ora et labora.
Ne znam da li je itko pogledao film "The Moon". :icon_arrow:

Taj "globalni napredak" tehnologije i znanosti koji je došao nakon ratnih godina ipak odnekud stiže stalno, a opet je toliko star i poznat osjećaj da se slobodno može raditi što želiš dok ne kršiš zakon koji je pak postavljen od ljudi koji nemaju dovoljno ni kulture ni ekspertize.:knockknock:
To što se alkohol i pljuge prodaju maloljetnicima koji naravno kad počnu s tim počnu i s raznim ostalim substancama....I seksom, naravno, tako se razvije teorija da je marihuana "gateway drug" da je to supstanca koja vodi tome da netko završi na heroinu. I u istom je rangu s teškim drogama. To je smiješno jer pravilno organski uzgojena marihuana ima ljekovita svojstva i čini život jednostavnijim i zanimljivijim te ne stvara jaku fizičku i psihičku ovisnost kao duhan (moguće je eventualno - eh da sad imam za gens bilo bi zanimljivije). Jednostavno se čeka dok ne dođe i onda ako nema marihuane sutradan želja se smanji. :maryjane:

Naravno svaka vrsta ima svoj način djelovanja, neke su za spavanje, neke su za party, neke su za vožnju na more, neke su za seks, neke su za ubijanje bolova, neke za živčanoću, za apetit, a neke jednostavno samo za chillanje... Duhan nema baš puno takvih svojstava, već sasvim suprotno, nikotin je zapravo u velikim količinama otrovan. Duhan i marihuana su normalne biljke sa različitim svojstvima i jedna je legalna zato što su ljudi o njoj ovisni i može se puno zaradit, a marihuana je ilegalna da bi se ostale supstance mogle zabraniti i staviti sve underground i zaradit više para.
Radi se o paradigmi i pojmu "nesumjerljivo". O tome priča Tomas Khun u knjizi koja se zove struktura znanstvenih revolucija. Paradigma je okvir u kojem se svijet gleda s jedne perspektive. Znači patka - zec. Vidiš jedno i pogledaš bolje vidiš drugo!
Eto o tome ja razmišljam otprilike. I citirati druge je u redu. :read:
Zaista, možda se ništa specijalno neće dogoditi 2012, a možda se dogodi ispred naših očiju da mi ni ne skužimo.
"The decisive question for man is: Is he related to something infinite or not? That is the telling question of his life." što bi u prijevodu otprilike značilo:
"Odlučno pitanje za čovjeka je: da li postojim u odnosu na nešto beskonačno ili ne? To je životno pitanje."
Ili zapalit jednu džoju... i začilirat. :icon_lol:

[video=youtube;vX1CvW38cHA]http://www.youtube.com/watch?v=vX1CvW38cHA[/video]

peace:sun2:
 
16.04.2010
42
5
0
35
Toliko ti je dobar i opširan post da jednostavno nemam prigovora. Želio sam tvoje mišljenje i dobio sam ga i slažem se s njime. Odlično si to sastavio ali ipak je ovo forum i služi za raspravu moram i ja nešto replicirati. Iako smo otišli malo off-topic 2012. :icon_lol:
Samo ne znam na šta bih prigovorio pa ću se samo nadovezati na tvoj zaključak.
Eto o tome ja razmišljam otprilike. I citirati druge je u redu.
Zaista, možda se ništa specijalno neće dogoditi 2012, a možda se dogodi ispred naših očiju da mi ni ne skužimo.
"The decisive question for man is: Is he related to something infinite or not? That is the telling question of his life." što bi u prijevodu otprilike značilo:
"Odlučno pitanje za čovjeka je: da li postojim u odnosu na nešto beskonačno ili ne? To je životno pitanje."
Ili zapalit jednu džoju... i začilirat.

Ispred naših očiju se i događa svakodnevno čudesne stvari, ali činjenica je da mi imamo ograničenu percepciju i što god da nam nosi famozna 2012. godina mi ćemo to vidjeti na samo jedan način - materijalni. I naravno to ćemo maksimalno iskoristiti, komercijalizirati i zaraditi na tome. Materijalizam je najveća bolest modernog društva. Čovjek je u svojoj suštini parazit, baš takav opis sam čuo na jednom filmu al ne mogu se sjetiti kojem. Svako živo biće osim parazita se prilagođava okolišu, samo paraziti prilagođavaju okolinu sebi, a to upravo i čovjek radi. Parazit na kraju ubije svog domaćina, a to i mi radimo Majci Zemlji. Možda ona sprema osvetu, možda baš 21.12.2012.?
Svemir je prevelik da bismo na njega utjecali, ali nešto tako veliko mora utjecati na nas. Sa svom tehnologijom ljudi nisu ni istražili granice ljudskog uma a kamoli granice svemira.. tko zna što se gore događa i kakav utjecaj ima na nas. Maye su bili ljudi, obični ljudi kao i mi i što god njihov kalendar predstavljao siguran sam da ne najavljiva kraj čovječanstva. Nego samo jednog ciklusa u svemiru, ciklusa kao možda godišnje doba na Zemlji, ali kakav će to utjecaj imati na nas ostaje nam da vidimo. Ja već znam šta ću ja raditi 21.12.2012... zapalit jednu džoju... i začilirat. :sun2:
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Nadam se da će ovaj post postojati do 21.12.2012. pa da svi zajedno zaključimo što se promijenilo, a što ne.
Ovo da je čovjek virus, to je monolog agenta Smitha iz Matrixa... I to je dosta točno.
Prije 250 milijuna godina do 98% svih živih organizama na Zemlji je izumrlo uključujući i dinosaure.
Zemlji je trebalo nakon toga 30 milijuna godina da ponovo krene s novim životom... Link na članak o velikom izumiranju.
To da je materijalizam prevladao to je isto točno, no to se događa zbog toga što se svijest o materijalnom sve više širi.
Ljudi su bombardirani reklamama i životnim stilovima koje nameću neki "celeberty" ili pak neuki političari ili neke druge figure koje imaju puno puno love...
Ljudi žive u gradovima gdje su skroz ovisni o dostavi hrane, vode, za sve se to brine netko drugi, neka poduzeća i uhodani pogoni od kojih svatko ima svoj videonadzor, a ljudi plaćaju sve to, plaćaju režije, plaćaju gorivo da se mogu kretati, živčani su jer s povratka s posla budu kilometarske gužve po Zagrebu....
Kolektivna svijest je sasvim na putu prema onome što je skroz nebitno - omogućiti samome sebi da se postane rob sistema i čekati malu penziju kad sustav više nema koristi od pojedinca. Za uzvrat ti sistem podari preživljavanje.
Kapitalizam za razliku od socijalizma i totalitarnih sistema pokazao se uspješnijim i pobijedio je 1989. jer je AMORALAN. Marx je pokušao moralizirati ekonomiju, ali se grdo zaejbao.
Kapitalizam ne misli da li je moralno da cijena kile krumpira ili pšenice bude stalno 1 kunu ili pak 10 kuna. Za to je bitna ponuda i potražnja.
Radi se o sustavu koji nema dušu, ima samo za cilj jedno - kapital stvara novi kapital i lova stvara novu lovu.
Kapitalistima je važno sprejeabti konkurenciju i zaraditi, uništiti, zgrabiti. Taj sustav kapitalizma trenutno cvjeta i ima svoje krize ne s malim razlogom, već mnogo većim razlogom.
Razlog tome je ljudska pohlepa da zgrne što veće bogatstvo i iskoristi svakog tko se da iskoristiti i kome je lova bitna.
Hrvatski primjer je tvrtka PEVEC. Kad megalomanija nekome lupi u glavu, stvari odu do krajnjih granica i sve se raspada.
Današnji čovjek živi u skladu s kapitalizmom jer je kapitalizam omogućio razvoj i više prilika za svakog čovjeka.
No on u svojoj srži ima samo interes da iz kapitala proizvede još kapitala.
Kapitalizam se bori za nova tržišta, za naftu, plin, vodu, drvo, rude jer iz svih sirovina proizvede opet novi proizvod koji se proda.
Tako da ako je čovjek parazit, sustav u kojem živi je područje u kojem se parazit može svakim danom i svakim novim otkrićem širiti na plodnom tlu, svakim danom sve bolje i više.
Po Sponevillu postoje 4 reda u kapitalizmu

Prvi je znanstveno-tehnički
Drugi je političko - pravni
Treći je moralni red
Četvrti je etički red / red ljubavi
Peti red je opcionalan, a to bi bio transcedentalan/božji red

Hipiji su pobrkali redove pa su rekli da im je dovoljna samo ljubav ali su se zaejbali.
Marx se zajebao kad je pomiješao treći i prvi red kad je zabrijao da može moralizirati ekonomiju. "Zanimljiva mi je konstatacija profesora Filozofije s pariške Sorbone da bi komunizam (onakav kakvim ga je zamislio Marx) mogao uspjeti, ljudi bi trebali prestati biti egoisti te bi opći interes trebao biti ispred pojedinačnog."
U SSSR-u su zabrijali da diktaturom komunizma mogu imati zadovoljne proletere i pobrkali su drugi i prvi red.
Zemlje koje se se usredotočile za tehničko-znanstveni red i posložile prioritete danas pobiru vrhnje, a predvodi ih SAD, Švicarska, Japan, EU...

Da li čovjek može prestati biti egoist i stavit opći interes ispred osobnog interesa? Može, no onda postaje izbačenik iz sustava, više nije dio Matrixa.
Postaje wierdo, neki ludi hipi...
Pojavom interneta i ubrzavanjem razvoja tehnologije u svega nekoliko godina, desetaka godina razvoj kao da se ubrzava.
Google već misli za vas, Facebook zna što volite... Kroz 2 i pol godine bilo bi super kad ljudi uopće ne bi trebali misliti...
peace
boz :sun2:

[video=youtube;RiV_ue-PbL4]http://www.youtube.com/watch?v=RiV_ue-PbL4[/video]
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

Blodeuwedd

Aktivan Član
25.03.2010
101
10
0
44
Pozdrav, ovdje si me Bozga jako iznenadio sa svojom Duhovnom osvještenoću.
Definitivno se nebi baš složio za kapitalizam da je dobar, on je samo novi naziv za totalitarizam.
Naravno ako te zanimaju teorije zavjere.
Negdje sam pročitao da je naziv za cannabis u riječniku naroda pigmejaca "pogled u unutrašnjost sebe"
Ovo ne mogu potvrditi 100% sa linkom jer ga nisam bookmarkao.
Definitivno svjetska vlada ne želi da se okrenemo sebi kao što Maye kažu.
Još su stari grci imali natpis na ulasku u hramove "Čovječe upoznaj sebe"
Definitivno se ne slažem baš Goo-om jer Maye nisu bile paraziti zemlje tada.
Današnji čovjek koji je lud za materijalnim je parazit.
Postoji tehnologija teleporta, tehnologije antigravitacije, tehnologije zasnovane na
duhovnim učenjima i tehnologije koje pokreču motore na orgon iliti bioenergiju
gdje je još Tesla pokretao svoj Ford na orgonsku energiju.

Evo dva zanimljiva teksta, ustvari je cijela stranica zanimljiva.
Ja sam čak i plakao dok sam pročitao kakav može svijet biti, bez murje, bez vojske.
Pročitaj Bozga, bit će ti jasnije, znam da te zanima. tema se uglavnom vrti oko 2012
i svega što je krivo u današnjem svijetu.

http://www.grombol.com/Centri-i-udruge/Tomislav-Budak/Novi-svijet-I-dio.html

http://www.grombol.com/Centri-i-udruge/Tomislav-Budak/Novi-svijet-II-dio.html
 
16.04.2010
42
5
0
35
Kad sam rekao da je čovjek parazit mislio sam na sadašnjost, naravno. Maye nisu bili paraziti kao ni većina južno i sjevernoameričkih žitelja koje su tamo zatekli Europljani. Oni su bili u suživotu sa Majkom Zemljom i iznimno su poštovali svako živo biće. Mi smo čista suprotnost njima (čast pojedincima).
Slažemo se svi da kapitalizam nije dobar.
Teorije zavjere su isfurane toliko puta da više nikome i nije stalo.
Definitivno je da svjetsku vladu čine ljudi poput mene i vas, i su to obični ljudi sa normalnim razmišljanjima i cilj im je učiniti svijet boljim, nažalost to rade krivim putem, ali to je put evolucije. U tom smo stadiju razvoja čovječanstva da jedino znamo za materijalno. A zaboli nekoga neka stvar za Maye i za to hoćeš li se ti okrenuti sebi. To je svačiji osobni izbor. Svjetsku vladu, na šta god mislili pod tim, ne treba okrivljavati za sve loše u svijetu.
Stari Grci su upoznali sebe. I vidjeli su da nisu pametni koliko su mislili da jesu. Uništili su sami sebe, njihovi gradovi-države su doveli do propasti cijelu civilizaciju svojim međusobnim ratovima.
A današnji čovjek je lud za materijalnim da bi postigli napredak, ali ne duhovni. Za to je potrebno mnogo više kao što kaže u jednom dijelu teksta sa ovog drugog linka, potrebna je kritična masa od 51% osvještenog stanovništva koji će ići u korak s promjenama. To je nemoguće postići. Čitam večeras da u Somaliji muslimanski ekstremisti ubijaju ljude koji gledaju Svjetsko prvenstvo jer je njihova radikalna vlada odlučila da je to "vražija igra". I kako u takvom svijetu djelovati pozitivno?
Vaša razina "duhovne osvještenosti" je sasvim nebitna kad je globalna razina na nuli i nitko ne može učiniti APSOLUTNO NIŠTA da se to promijeni. A Blodeuweed čitanje zanimljivih tekstova to sigurno neće promijeniti, a djelovanje je nemoguće (ako nije neka netko dokaže suprotno).

P.S.
Gdje postoji tehnologija teleporta, tehnologije antigravitacije, tehnologije zasnovane na duhovnim učenjima i tehnologije koje pokreću motore na orgon iliti bioenergiju OSIM U TEORIJI?
Ja nisam materijalist a nisam baš ni duhovno osviješten. Ali što znači biti duhovno osviješten? Vjerovati u bajke? Ipak se danas znanost dovoljno razvila da možemo za neke stvari sa sigurnošću reći da su nemoguće. Nekad su tvrdili sa sigurnošću da je Zemlja ravna ploča tako da ja zapravo ne isključujem ništa ali u pustu riječ i samo teoriju ne vjerujem.
 
16.04.2010
42
5
0
35
Samo sam kopirao njegov dio..
A to što si naveo nije antigravitacija nego mikrogravitacija ako uopće postoji u što sumnjam. To ni NASA nema. Oni stvaraju uvijete mikrogravitacije slobodnim padom.
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Vidi OVAJ LINK
Postoji puno stvari za koje mi ne znamo.
Zapeli smo u interesima velikih i zbog toga nema napretka, već samo iskorištavanje mase, a ljudi nisu ono što bi željeli biti jer im se cijeli život govori da se nešto ne smije.
Na drugoj strani se govori o nekakvoj slobodi?! Kakva vražja sloboda! Tko meni može ponuditi slobodu ako uopće ne znam što biti slobodan uopće znači.
Sve se vrti oko love, a priroda nam daje puno više nego bilo kakva lova. U prirodi je sve besplatno.
Stvar je u tome što se priroda svakim danom sve više gazi od "moderne zapadne" civilizacije koja je običan drek.
Jedino što vrijedi u cijeloj današnjoj civilizaciji je tehnologija.
Da još nema budala koje koče cijeli proces razvoja, bilo bi super špica.
boz :sun2:
 
16.04.2010
42
5
0
35
bozga je napisao(la):
Ovo je elektromagnetizam. A naravno da postoje stvari za koje mi ne znamo.

Zapeli smo u interesima velikih i zbog toga nema napretka, već samo iskorištavanje mase, a ljudi nisu ono što bi željeli biti jer im se cijeli život govori da se nešto ne smije.
Kakvi interesi velikih? Svak ima svoju glavu kojom misli i slobodnu volju pa radi što ti misliš da je dobro ali pod uvjetom da ne krši osnovne moralne, etičke i ljudske zakone. Šta bi bilo da se dopusti svakom čovjeku da radi što želi? Kaos, anarhija!

Na drugoj strani se govori o nekakvoj slobodi?! Kakva vražja sloboda! Tko meni može ponuditi slobodu ako uopće ne znam što biti slobodan uopće znači.
Ljudi zapravo nisu slobodni jer svi smo robovi naših tijela, ali zato slobodna uma može biti svatko. Nitko ne može okovati naše misli.

Sve se vrti oko love, a priroda nam daje puno više nego bilo kakva lova. U prirodi je sve besplatno.
A u prirodi nije sve besplatno, zapravo nije ništa. U prirodi vlada zakon jačeg i lanac prehrane, hijerarhija. Ubij ili budi ubijen.

Stvar je u tome što se priroda svakim danom sve više gazi od "moderne zapadne" civilizacije koja je običan drek.
Jedino što vrijedi u cijeloj današnjoj civilizaciji je tehnologija.
Da još nema budala koje koče cijeli proces razvoja, bilo bi super špica.
Moderna civilizacija je podredila prirodu sebi, normalna stvar i ti i ja u tome uživamo koliko god se bunili. Gotovo sve što imaš i sve što vidiš oko sebe je nastalo našim izrabljivanjem prirode.
Tehnološki napredak je i jedini napredak civilizacije ali njegove posljedice su katastrofalne. I nitko ne koči razvoj nego ga usmjerava, samo što nekome to usmjeravanje odgovara a nekome ne. Uzeli smo prevelik zalogaj i zapravo bi bilo dobro da nas netko uspori prije nego se udavimo.
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Pa mislim i da se ovdje radi o pojedincima, a ne globalnoj promjeni.
Da bi čovjek preživio mora raditi i naravno, ništa nije besplatno.
Da je u prirodi sve besplatno mislio sam na način da nam priroda ništa neće naplatiti, već ovisi o nama koliko se potrudimo.
Tako da naš vlastiti trud dolazi na naplatu sam sebi.
Što se tiče etičkih i moralnih zakona, to je relativno što kažeš jer svaka kultura ima svoje zakone koji proistječu iz tradicije.
Azteki su tako žrtvovali ljude i njima je to bilo prihvatljivo, no dok su došli Europljani do njih sve su ih pobili, zapalili hramove i objesili slike Isusa u hramove.
Europljanima koji su doplovili do Amerika takvo nešto je bilo nesumjerljivo s njihovim poimanjem odnosa s bogom ili što već..
To se zove moralni relativizam i više o tome ima u knjizi Niel-a Levy-a koja se tako i zove.
To da nitko ne može oblikovati naše misli je velika zabluda jer su nam misli oblikovane od trenutka kad se rodimo.
Mama, tata, prijatelji, vrtić, škola, faks, posao, mediji, crkva, politika, kultura u kojoj živimo i da dalje ne nabrajam.
Od rođenja nam netko oblikuje koncept stvarnosti, a time i način razmišljanja.
Ovo s tehnologijom je dio s kojim se slažem, da netko usmjerava tehnologiju to je točno.
No ako netko usmjerava tehnologiju da se i dalje služimo fosilnim gorivima, to je ujedno i kočenje razvoja jer energije ima svugdje oko nas.
Patenti koji postoje, a odnose se na dobivanje energije iz čistih i obnovljivih izvora nisu zaživjeli jer je naftni lobi rekao - niš od toga, ili se pak radi o korupciji i potplaćivanju.
Tako da svijet oko nas je masovno iskvaren, zato je kapitalizam danas dobar i zato socijalizam nije funkcionirao.
U prirodi čovjeka negdje čuči ta sebičnost i egoizam koja je zapisana valjda negdje u DNK, to je prirodni poriv da čovjek osigura sebi egzistenciju.
Liberalna demokracija kao promiče osobne slobode svakog čovjeka. U takvom sistemu se događa upravo suprotno od socijalizma - čovjek gleda sebe, čovjek želi postati snažna individua i gleda svoja posla. Ako je meni dobro, baš me briga za ostale. Ništa više nije kolektivno. Upravo se razvija ta sebičnost i egoizam liberalizma zbog kojeg kapitalizam i liberalna demokracija idu zajedno i taj sustav danas ima svoj vrhunac. No povijest je pokazala da je svaka civilizacija nakon nekog vremena propala. Baš svaka. Tako ni ova civilizacija šopinga, reklama, nafte, plina i konstantne žurbe na posao i stvari koje treba napraviti dok se ne umre neće još dugo. Pitanje je kad će Babilon, Rim... Kad će ponovo pasti.
Kad se to promijeni, kad čovjek prvo počne gledati opću dobrobit prije svoju dobrobit, onda je kapitalizmu odzvonilo.
Do tada čini mi se tapkamo u blatu.
Take it E Z.
boz :sun2:

[video=youtube;1AxUjcaPgXs]http://www.youtube.com/watch?v=1AxUjcaPgXs[/video]
 
16.04.2010
42
5
0
35
Ah boz, svaki put ti je svaka riječ na mjestu i sve ja to znam. Iskritizirali smo današnji svijet koliko god smo mogli ali opet gdje nas je to dovelo? Nigdje, sunce će i sutra izaći na istoku, a svijet će i dalje voditi svoju istu politiku.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.