Upomoc, najezda banana

  • Začetnik teme silikolor banda
  • Datum pokretanja
Hempatia Soma iGrow Hemps garden
S

silikolor banda

Guest
Ljudi imam strasan problem. Na velikom broju hedova su se pojavili hermi cvetovi, tzv banane. Ima ih prilicno. Zanima me u kolikoj meri to moze da mi upropasti grow, i da li ce seme koje bude nastalo ovim putem biti feminizirano, jer nije u pitanju klasican herdza koji ima i pristile i jaja.
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.555
228
U velikoj mjeri če ti upropastiti grov.Ili čupaj jaja ili čupaj biljku.
Navodno hermič treba oprašiti drugu čistu ženku da postane sjeme fem ali to je tema za sebe,i ima dosta infoa kako se radi,kemikalijama itd....ali tebi je bitno da napraviš gore spomenuto.
 
S

silikolor banda

Guest
koliko je meni poznato pravi hermafrodit ima i pristile i muske cvetove, tzv jaja. on ne valja da oprasi biljku jer seme nece biti feminizirano jer on ima u sebi i y i x hromozom, a + ce biljke moje niknu iz tog semena imati genetsku sklonost da budu hermafroditi. a desava se ponekad da zdrava i prava zenska biljka koja u sebi nosi y hromozom pored zenskih cvetova iscveta i cvetove koji imaju prasnike nalik na malu bananu. ukoliko takav cvet oprasi zenske cvetove oko sebe trebalo bi po logici stvari da se zacne seme koje nosi u sebi samo Y tj zenski hromozom i takvo seme nazivamo feminiziranim.

ja sam laik i ovo je samo moje misljenje na tu temu, mada ja mislim da se te hemikalije koriste da bi se izazvao stres kod biljaka da iscvetaju ove mutant cvetove sa prasnicima. a seeed banke su pustile buvu da je feminiziranje veoma tesko, jer zaboga prodaja semena je vise nego unosan posao, pogotovu feminiziranog, i ko bi kupovao kod njih kada moze i sam da ga odgaji. genetika je druga prica, svaka cast tome, ovde je rec o procesu dobijanja feminiziranog semena
 
S

silikolor banda

Guest
auu pa ne mogu da pocupam sve biljke sad kad je doslo na pola cvetanja. neka teraju do kraja. a banane sam malo cupao ali ih ima prilicno i siguran sam da necu moci sve da pocupam. jbg nece biti ni prva ni zadnja semenjara koju sam pusio. ja sam se uvek cudio odakle mi seme na biljkama iako sam pocupao sve muzjake i herdze (outdoor) i da se nadam da ce seme biti femi