Upotreba konoplje

Hesi Prodavnica Hempatia Organics Nutrients
24.04.2016
19
50
18
Србија
BILJKA– Ne traži upotrebu pesticida i herbicida, čisti zemljište od hemijskog i radioaktivnog zagađenja i idealna je za priipremu zemljišta za ostale ratarske kulture. Proizvodnja konoplje od uzgoja da svih proizvoda i namena je 100% ekološka i ima negativni karbonski otisak, što znači da se proizvede više kiseonika od CO2 tokom svih procesa proizvodenje i korišćenja. Sadnjom kanabisa sprečavamo i smanjujemo efekat staklene bašte i klimatskih promena.
-SEME ishrana – vrhunska nutritivna hrana sadrži najviše omega kiselina u idealnom odnosu potrebnom za ljudsko zdravlje i sve funkcije tela. Uz sve neophodne vitamine i minerale, seme je sa najvećim procentom nezasićenih masnih kiselina, idealno za ljudsku ishranu i jako ukusno. 100 grama semena sadrži više proteina nego 100 gr najkvalitenijeg mesa.

-Papir – dovoljno je reći da sa 1 ha kanabis daje 4,7 puta više biomase za proizvodnju papira od ma kog drveta na svetu. Kanabis je biljka sa najvećim procentom celuloze od svih do sada pioznatih biljaka, oko 99%, što je čini idealnim za hiljade industrijskih namena.

-Građevina – Konobeton i konopoeke i izolacioni materjali su građevinski ekološki materijal budućnosti. 7 puta čvršći, duplo lakši i 3 puta elastičniji od betona!
Savršena izolacija i leti i zimi, konobeton godinama postaje sve čvršći, praktično kao najvršća armirana stena.
Zidovi od konobetona ‘dišu’ i upijaju CO2 iz atmosfere, čime umanjuju uticaj klimatskih promena, što i sama sadnja čini, antialergijski su i insekti se u njima NE LEGU!
Pored toga konobeton je otporan na vatru, vodonepropustiv je i NAJJEFTINIJI je građevinski materijal. Za konoopeke ne treba trošiti dodatnu energiju, samo je potreban kalup i mesto za sušenje.

-Drvna građa – Snažnija, izdržljivija, mekša i u svakom pogledu bolja konopljina vlakna se koriste za proizvodnju drvenih panel ploča, plastike i konopca. Snažna vlakna su jednostavno bolja od prosečne drvene daske ili plastične grede, a proizvodna procedura kojom se biljka pretvara u građevinski materijal je brža i jednostavnija nego kod njenih antipoda.

-Biogorivo – Sa 1 ha konoplje može da se dobije preko 1800 l biodizela ili prko 3800 kubika biogasa. U Kentakiju je započela proizvodnja čvrstog goriva koje treba da zameni, proizvodnja je isplativija od iskopavanja I korišćenja uglja na kojem se zasniva lokalna ekonomija, poljoprivreda je zaposlena, dok je cena proizvodnje uz odnosu na energetsku vrednost niža.
Biogoriva od konopljje za rasaliku od ostalih nemaju štetnih isparenja.

-Plastika – Najčvršća i najotpornija biorazgradiva plastika se dobija od konopljinih vlakana. 10 puta čvršći materijal i 3 puta lakši od čelika, sve se više koristi u savremenoj eko automobilskoj industriji, za pravljenje lakih superotpornih letelica, kao kompozitni zaštitni i izolacijioni materijal. Mrecedes i neki drugi proizvođači redovno koriste konoplju za opremanje kompletne unutrašnjosti novih modela.

-Tekstil – potpuno ekološka odeća koja diše, koji su naši preci ne tako davno tokom prošlog veka još uvek redovno koristili. Zbog kvaliteta izdržljivosti materlala, antialergijskih svojstava i posebno anti UV osobina trenutno je pravi hit među mladima i dečijom modom u Japanu i Australiji. Adidas od prošle godine kao i Nike od ove, imaju nove kolekcije ’nepoderivih’ eko patika od konoplje, dok se odeća od konoplje nalazi među proizvodima svih savremenih eko modnih proizvođača.

Od konoplje je moguće napraviti preko 50000 različitih proizvoda.

Pored gore navedenih konoplja se koristi i u GASTRONOMIJI I MEDICINI.

Što se tiče pušenja konoplje :smoke: može se svrstati u medicinu samo ukoliko imate sve informacije o vrsti biljke koju rolate i koje beneficije daje a to je praktično nemoguće u državi gde je nelegalna:murija:. Do tad će ostati porok, opet 1.000.000 puta bolji i manje štetniji od alkohola, cigara i droga!!:djede:

U istoriji čovečanstva ni jedan jedini čovek nije umro zbog konoplje!

Procenite sami :vozdra:


 
Poslednja izmena od urednika:
30.10.2016
20
4
3
31
Zamisli sta bi se dogodilo sa farmaceutskim tvrtkama da se marihuana legalizira,a tek sa seicima(msm da se tako pise)...
Meni dosta da je pusim makar znam da je odlicna za 49.999 drugih stvari
Jedino mi se u postu ne svida kad kazes da je bolja od duhana i alkohola
Znamo da je ali opet duhan i alkohol neka ostanu legalni
:banana_rasta: