* Važno * Kako otvoriti i voditi dnevnik uzgoja

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients Herbies Headshop
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
4.054
6.366
298
106
The Mighty Jungle
Pozdrav!

Evo kratkih smjernica kako otvoriti i voditi Vaš dnevnik vanjskog uzgoja.

Ako sadite vani pod suncem ( outdoor ) dnevnik otvarate u " Dnevnicima vanjskog uzgoja " ukoliko sadite pod lampama ( indoor ) dnevnik otvarate u "Dnevnicima unutrašnjeg uzgoja". Kada ste se pozicionirali u ispravan podforum, kliknite na "Nova tema"

novatema.jpg

Odaberite naslov svog dnevnika. U sam naslov stavljate sorte za koje ste odlučili posaditi, i jačinu svjetla ako je indoor u pitanju. Dodajte i vrstu trening koju ćete raditi u dnevniku kao i ime growera.. evo primjera:

"Frisian dew, auto Sweet Tooth-Outdoor 2015. by @VenloNL "
"White russian, 2x400W HPS, SCROG by @Zlo&Naopako "

Na slijedećoj slici se nalazi ogledni primjerak kako treba izgledati prvi post s kojim ujedno i otvarate dnevnik uzgoja.

capture (1).JPG

Sada je vrijeme za prvi post u Vasem dnevniku.

Tu pišete sve u detalje. Sortu / sorte koje ste odlučili posaditi + "banke sjemena". Opremu: posude i njihovu litražu, jačinu lampe / lampi u W, dimenzije boksa, zemlju u koju sadite (ili bez zemlje..hydro), gnojiva kojim planirate gnojiti Vaše biljke. Ako se radi o outdoor uzgoju također nabrojimo sve čime ćemo se koristiti. Predstavimo sajt te navedemo u kakvu zemlju sadimo.

Sve navedeno je poželjno popratiti fotografijama..

glossy_button_blank_green_rectangle.png


Krećemo s vođenjem dnevnika. Update dnevnika svakih 5-15 dana ili češće ukoliko se dogodi nešto što smatrate bitnim ( početak cvjetanja, problemi i sl).

Kad ste već započeli dnevnik bilo bi u redu dovesti ga do kraja.

Na kraju možete napisati i svoj vlastiti osvrt na cijeli grow te kako Vas se dojmio dim koji ste uzgojili (miris,rad, okus).

------------------------------------------------------------------------

Naravno prije otvaranja dnevnika pročitajte Pravilnik, a poželjno je pregledati i Završene dnevnike uzgoja, čisto da si olakšate posao.

Server koji hosta Vutra.org smješten je u Americi i ne podliježe zakonima naših zemalja što znači jedan + za vašu sigurnost.

Drugi velik + je to što je sajt Vutra.org smješten na SSL (https protokol) što znači da je tekst izmedju vaseg provajdera i Vutra.org sajta enkriptovan.
 
Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.