* Važno * Kako otvoriti i voditi dnevnik uzgoja

Hempatia Soma Herbies Headshop iGrow
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Bizzzo

~ N=N P=P K=K
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.057
27.733
1.218
vutra.org
Pozdrav, evo kratkih smjernica kako otvoriti i voditi Vaš dnevnik uzgoja.

Ako sadite vani pod suncem (outdoor) dnevnik otvarate u "Dnevnicima vanjskog uzgoja". Ukoliko sadite pod lampama (indoor) dnevnik zapocinjete u "Dnevnicima unutrasnjeg uzgoja". Kada ste to odabrali kliknite na "Nova tema"

novatema-jpg.4003


Odaberite naslov svog dnevnika, pozeljno je staviti naziv sorte/sorti koje ste odlucili posaditi, i jacinu svjetla ako je indoor u pitanju, a mozete nadodati i vrstu treninga (klik za vise) koji cete raditi u dnevniku, kao i ime growera.. evo primjera:

"Frisian dew, auto Sweet Tooth-Outdoor 2015. by @VenloNL "
"White russian, 2x400W HPS, SCROG by @Zlo&Naopako "

Sada je vrijeme za prvi post u vasem dnevniku, tu pisete sve u detalje. Sortu/sorte koje ste odlucili posaditi i iz koje su "banke sjemena", svu opremu: posude i njihovu litrazu, jacinu lampe/lampi u W, dimenzije boksa, zemlju u koju sadite (ili bez zemlje..hydro), gnojiva kojim planirate gnojiti vase biljke. Ako se radi o outdoor uzgoju takoder nabrojimo sve cime cemo se koristiti i predstavimo sajt te navedemo u kakvu zemlju sadimo, sve to je pozeljno popratiti fotografijama..

glossy_button_blank_green_rectangle.png

Nakog inicijalnih koraka krecemo s vodenjem dnevnika. Preporuka je napraviti update dnevnika svakih 5-15 dana. Dozvoljeno je i cesce ukoliko se dogodi nesto bitnije (pocetak cvjetanja, neki problemi ili jednostavno to želite i sl.).

Kad ste vec zapoceli dnevnik bilo bi u redu dovesti ga do kraja, na kraju mozete napisati i svoj vlastiti osvrt na cijeli grow te kako vas se dojmio dim koji ste uzgojili (miris,rad, okus). To bi bilo to...

------------------------------------------------------------------------

Naravno prije otvaranja dnevnika procitajte Pravilnik, a pozeljno je pregledati i koji dnevnik uzgoja cisto da si olaksate posao, poz i sretno!

Server koji hosta Vutra.org smješten je u Americi i ne podliježe zakonima naših zemalja što znači jedan + za vašu sigurnost.

Drugi velik + je to što je sajt Vutra.org smješten na SSL (https protokol) što znači da je tekst izmedju vaseg provajdera i Vutra.org sajta enkriptovan.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.