Vape - Generalna Tema - [Vaporizatori]

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

the Dreamer

drimerica
03.03.2012
488
296
63
39
Sve dok nisam maloprije skuzio dynavap m. Sviđa mi se jednostavnost, veličina, dovoljna količina za jednu osobu (nisam thc junkie :) ) i cijena naravno. Uređaj bi većinom koristio solo, za malo opuštanja nakon posla, jeli dobar za tu svrhu?

Ako mi se cijela priča svidi uzeo bi nešto ozbiljnije...

Apropo Dynavap-a: koliko je sve to skupa solidno, ono tipa, kakva je obrada, ima li dijelova koji otpadaju i slicno? Ako se isplati, treba li kakve zamjenske dijelove odma u startu uzet? Tipa onaj vap cap, jeli to potrošni materijal?

Dynavap (Vap Cap) je pravo malo čudo. Čvrst, izdržljiv, jednostavan za korištenje, osjećaj sličan pušenju s obzirom kako ga držiš u ruci) Bila sam jako skepična prema njemu i ne bih ga nikada bila kupila...ali dobila sam ga na poklon i od tad mi je postao najdraži vaporizer (imam još Arizer Solo i Puffco) Jedina mana Vap Cap-a mu je kad ti se jako digne tolerancija jednostavno ti više jedno - dva punjenja nisu dosta. I onda imaš osjećaj kao da vučeš na prazno. Ali meni je tako zapravo sa svakim vape-om... kad se tolerancija opasno digne više mi nekako nije užitak vejpati. Ponekad znam zapaliti đoks u tim situacijama, ali stvarno izbjegavam pušenje, zato moram čekati da se tolerancija spusti pa se vratim vejpanju.
 

Mr.420

Aktivan Član
21.07.2017
122
571
93
Uzeo bih još jedan vape uz focusvape što imam.
Zanima me mišljenje sta je bolje uzeti Arizer air II ili Pax 2?
Ima tko konkretna iskustva? I koji je bolji od focusvapea?
Preporucio bi ti da uzmes Pax 3 ako imas tu mogucnost,dobar je za po vani,malen je i prijenosan i jako dobro obavlja posao.
Takoder uz njega nastavak za koncentrate(ulja)
 

Vanzemljak27

bzzzzzz
09.06.2017
373
2.131
143
Ma ne dam toliko novaca, bzv mi je.
Obavlja i ovaj posao :D.
Jedino bi možda nešta sa većim spremnikom pećnice.
Ali vidim da ni pax a ni arizer nemaju bas nekakav kapacitet.
Tako da mi je focus sasvim dobar.
Jedino me kopka da uzmem sad focusvape pro, s dodacima ( male čahurice, nastavak ta bong..) a ovaj bi prodao ili čak i ostavio
 

RollingStone

Aktivan Član
30.08.2016
140
425
63
Kupio si XMax Starry prije mjesec dana pa da javim utiske.

U pitanju je moj prvi vape, nisam htio da dajem puno novca na stvar koja mi se na kraju možda i ne svidi. Uglavnom nakon dosta istraživanja, čitanja reviewa odlučio sam se za Starry. Izašao me oko 80Eur sa dostavom i oduševljen sam. Pošto nemam iskustva prije ovog vapa nemam referentnu tačku sa kojom mogu da poredim, ali sam prezadovoljan. Ne pušim više duhan(razlog br 1 zašto sam ga kupio), manje trošim vutru, okus i high je puuuuno bolji, nema smrada puno i čim se sesija završi ostatak mirisa nestane veoma brzo(razglog br 2), veoma je praktičan za upotrebu, stane u svaki džep i prelagan je za upotrebu, posjeduje led display sa preciznim namještanjem temperature, jedno punjenje stock baterije mi traje od 6 do 8 petominutnih sesija, jedno punjenje komore mi traje 3 sesije (može i više ali ukus se mijenja i nije to to), čišćenje je veoma lako...

Uglavnom ne mislim se vraćati nazad na rolanje i slijedeći put, aBd, uzimam ozbiljniji model.
 

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
99
13
Vozdra vesela ekipa :)

Da bacim i ja review sto se tice vaporizera. Ko ih koristi i zna ponesto o vapovima onda je jasno da barem sto se portable vapova tice uglavnom se vrte jedna te ista imena u tom nekom premium segmentu. Otprilike ista imena koja i vi najcesce spominjete tu na forumu ali svakako ima par izuzetaka koji se slabo ili nikakako spominju a sigurno spadaju u top vapove.

Cesce spomenuti/koristeni

Mighty
Crafty
Pax 3
Davinci iq
Arizer

Po meni nedostaju Firefly 2 i Utilian koji svakako spadaju u top vapove.

Pa da kreneno redom.

Mighty i crafty su top dobri vapovi Mighty narucito. Vrlina mnogo kao npr: ukus, baterija, moc zagrijavanja medjutim postoje vapori koji mogu da ispostave to isto ali su vise kompaktni i diskretniji. Po meni je mana velicina nekako su kabasti al opet zavisi od korisnika dali je striktno za kucnu upotrebu ili ga cesto nose vani.

Pax 3 po meni odlican vape ali precjenjen, brzina zagrijavnja je vrh, jedan od brzih vapova po tom pitanju, ima opciju da se koriste i koncentrati. Mislim da je garancija od 10 godina marketinski trik zbog kojeg se dosta kupaca zaleti da ga kupi pogotovo potrosaci u inostranstvu. Al za poprilicno skup vapor kakav je pax 3 metalno loziste ne pristaje. Korisnici koji duvaju na vape cesto i dugo znaju da ne moze nikad isporuciti isti okus kao vape sa keramickim lozistem pri tom mislim na premium vapove. Ima i jeftinijih sa keramickim lozostem i nisu ni do koljena pax 3.

Davinci iq je super odlican vape i po meni ima ono sto fali pax 3 a to je keramicko loziste i isporucuje puno jasniji i konkrtniji flavor. Po meni mana je bespotrebna komora za dodavanje arome koju ruku na srce slabo ko koristi samo djaba komplikuje i produzava vrijeme ciscenja i sto se davinci poprilicno zagrije pogotovo ko ga koristi dugo i cesto u toku dana. Mislim da bi cloud bio mnogo masivniji da nema te komore ili posto je vec tu napunite je jer cete tako dobiti dodatni otpor pri uvlacenje al je dim obilniji i gusci.

Arizer i Utilian nisam koristio ni isprobao pa nemam ni komentar. Neki poznanici jesu pa po tome zakljucujem da su dobri.

Firefly 2 je jedini vape od ovde navedenih koji koristi convection nacin grijanja ( to znaci da ima princip pritiskanja vruceg zraka kroz punjenje s vutrom i tako ga prenosi do izduva ) koji isporucuje mozda jedan od boljih okusa, najbrze zagrijavanje. Svi ostali vapovi koriste conduction nacin grijanja ( zagrijava se loziste direktno i tako oslobadja paru iz vutre ) Medjutim ima vrlo malo loziste i ako niste kuci tj ako ste negdje vani ne moguce je napuniti loziste vutrom a da se ne prosipa. Cjena je strahota ide do 350 dolara.

Svi gore navedeni vapovi su premium i nije greska kupiti bilo koji od navedenih.
Medjutim moj favorit je relativno nov vapor na trzistu ZEUS ARC GT ili gold sink technology i mislim da zasluzuje priliku.

Dizajniran u njemackoj, kuciste izradjeno od Anodized Aluminum ( jedan od materijala koji se koristi za izradu obloga na avionima, karakterise ga minimalna tezina i jaka otpotnost ) Kompletan sistem od lozista preko cijevi za prenos dima pa do izduva su presvuceni 24k zlatom potpuno nova tehnologija. Isporucuje vrhunski ukus, lagan za odrzavanje, kompaktan stane u saku ruke, isporucuje vrhunske obilne oblake, baterija 90 minuta koristenja, vrijeme punjenja 2 sata ( skoro duplo manje od Davinci iq ), i jos mnostvo korisnih sitnica. Tri rezima rada 205 °c, 215 °c i 225 °c. Nema opciju spajanja preko bluetoth na telefon meni licno to ni ne treba. Kad izbace update ide direktno na vape preko usb kabla. Ukratko vape je zvijer. Cijena 230 $ po meni nista specijalno skupo s obzirom na cijenu pax 3 ili davinci iq koji ido do i preko 300 $, takodje uz Zeus arc vape na poklon dobijete grinder vrhunske kvalitete. Na tvvape stranici za prodaju vapova dobio je 9.6 ocjene cak vecu i od Mighty koji je dobio 9.4 ocjenu, Arizer solo 9.3, Utilian 9.2, Crafty 9, Davinci iq 8.9, Arizer air 8.4. Dali ce tako biti na duze staze pokazat ce vrijeme.

Evo i slika
20190227_204922.jpg
20190227_211746.jpg

I video
 
Poslednja izmena:

Netkotamo

Not now...
11.06.2016
284
1.117
143
30 dana RMA pax 3 i ekipa iz Vapo se ne javlja na mail. Planiram reportat preko paypala al neznam dal cu imat srece s time?
 

Netkotamo

Not now...
11.06.2016
284
1.117
143
Sad mi se javi frajer iz Vape shopa, nakon prijave paypal

your device was checked by our technician and by our distributor too and it dies not have any problem.
It simply needed a charge.
We now get it back.
If you want a refund we can offer you 85% because its an opened Hygieneic item which we dont have to take back after its opened.
If you want the item you back you have to close the case.
Greets Daniel

I šta sad, koji ce mi k device koji ce me stalno zajebavat, da ih naguzim preko paypala ili da pristanem na 85%??
Koliko sam čitao pax 3 nitko ne rastavlja, samo šalju nove.... Netko moze potvrdit?
 

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
Na koji način si punio pax? Možda device zaista jeste ispravan ali ga nisi punio na odgovarajući nacin.
Nisam ispratila priču, ali u ponudi imaju Davinci mozda mozes da vidis da uzmes to kao zamenu kada si se vec cimao da posaljes a i da iskljucis mogucnost da ovo sto si im poslao zaista jeste pokvareno samo da oni ne mogu da repliciraju kvar.
 

Netkotamo

Not now...
11.06.2016
284
1.117
143
Jep, digla se frka i sad lik kaze kak su ga "testirali" i da je ispravan LOL. Čekam da vidim sta ce rec paypal, oni imaju mod ja ocu lovu nazad
 

Be_HappY

Member
28.09.2005
34
2
8
38
Batalio duvan ... Navukao se na vape :D Trenutno posedujem ARIZER Air II i DYNAVAP OmniVap XL Titanium ... Od kad sam uzeo DYNAVAP ... Arizer skuplja prašinu hehe :cool23: sprava je fenomenalna!

Sada sam direktno od proizvođača naručio ovaj najnoviji + neke delove koji će mi u nekom trenutku sigurno zatrebati, a dobija se 20% popusta na celu narudžbinu i besplatna isporuka jer je promocija.

Da li neko ima iskustva u naručivanju direktno od DYNAVAP-a u Srbiju? Koliko treba da stigne? Da li će me rebnuti carina? Da li da im tražim da napišu da je gift i neku manju cifru za vrednost?

Pozdrav!

Pozdrav ljudovi, ovo mi je prvi post, drago mi je da sam došao tu :)

Inače, prije nekoliko godina sam prestao s pušenjem, otad parim, i cesto mi zasmeta djox na old school nacin, nekako sve mi manje odgovara, pogotovo kad sam solo.

Dakle NIKAD nisam probao vaporizer, a evo već danima gledam što uzet od portabilnih vejpova (I nisam bog zna što pametniji u odnosu na nekidan).

Prvo su mi u oko upali zestoki momci poput craftya i mightya. Pa mi se svidio Ghost MV1 zbog izmjenjivih 18650 baterija kojih imam ohodo od vejpanja.

Onda mi se dobar učinio da vinci iq.

Sve dok nisam maloprije skuzio dynavap m. Sviđa mi se jednostavnost, veličina, dovoljna količina za jednu osobu (nisam thc junkie :) ) i cijena naravno. Uređaj bi većinom koristio solo, za malo opuštanja nakon posla, jeli dobar za tu svrhu?

Ako mi se cijela priča svidi uzeo bi nešto ozbiljnije...

Moje pitanje je: isplati li se to probat? Ono što ne zelim je loše iskustvo pa da mi cijela ova prica "bude bezveze"

Apropo Dynavap-a: koliko je sve to skupa solidno, ono tipa, kakva je obrada, ima li dijelova koji otpadaju i slicno? Ako se isplati, treba li kakve zamjenske dijelove odma u startu uzet? Tipa onaj vap cap, jeli to potrošni materijal?

Osim toga, imate li nekakvu preporuku za dobar grinder i torch? Uzeo bi sve to sa vaposhopa, pa ako imate neke provjerene best buy nabacite link :)

Hvala unaprijed i pozdrav! :)

Bez preteranog razmišljanja uzimaj :) pogotovo neki od najjeftinijih modela jer neće da ti ulubi novčanik pa nek ti se i ne svidi... DYNAVAP je odlična sprava. Obrada je vrhunskog kvaliteta ništa ne spada sem VAPCAP kapice koju ti sam malo stisneš par puta da jače ili slabije "hvata" kada napuniš (net je pun raznih saveta).

Postoji proces učenja kako ti najviše odgovara da zagrevaš, koliko da stavljaš ali brzo ćeš pronaći svoj način ;)

Ja sam uzeo ovaj grinder i torch ... odlično vrše posao i zadovoljan sam.