Vaporgenie Aluminium Bat - Vaporizer

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Petar Pan

Aktivan Član
18.07.2006
228
55
28
Ola!
Kao što sam i obećao prije nekog vremena, napisat ću koju riječ o mojoj najnovijoj igrački. Radi se o prenosivom vaporizeru kodnog imena 'Vaporgenie aluminium bat', jednom od najjeftinijih vaporizera na tržištu sa svojom cijenom od 40$ + 5$ poštarine.



Prvo me iznenadila brzina pošiljke, naručio sam u srijedu, a stvarčica je već idući ponedjeljak bila u poštanskom sandučiću. Nakon toga slijedi jedan dug proces učenja. Trebala su mi cijela dva dana da uhvatim ruku i izvučem maksimum iz jednog punjenja. Navodno su druge verzija Vaporgenia puno jednostavnije za početnike. Uglavnom, moja je greška bila što sam prebrzo vukao zrak i držao plamen upaljača predaleko.



Jednom kad se nauči može se uštediti vutre i vutre. Od jednog punjenja (što je otprilike količina kao kod jednog đointa za dvoje) možete cijeli dan biti high, ali doslovno od jutra do mraka. Dakako, to opet ovisi o kvaliteti vutre i kapacitetu osobe.
Za high neki kažu da je drugačiji od klasičnog pušenja, da više baca na celebral high, ali ja nisam primjetio nikakvu razliku.
Što se tiče okusa, on se mijenja kako se vutra troši. U početku baca na nekakav mentol (njam njam), a kasnije poprima drvenasti okus slabijeg inteziteta. U oba slučaja jako lijepo. Okus se sigurno razlikuje od vrste do vrste, ali ja sam na raspolaganju imao samo dvije sative, obje varijacije na Silver Haze liniju pa...

Kao pogon se koristi običan upaljač, što je i dobro i loše. Ako već nemate kod kuće punjivi upaljač, preporučam da ga nabavite, jer mučenje sa ovim jednokratnima stvarno nema smisla. I dakako, treba paziti na punjenje. Nikako ne kupovati ono jeftino smeće, već naći po cigar shopovima nekoliko puta pročišćeni butan, npr. 'Vector Quintuple Refined Butane Gas, filtered 5+ times'.
Ja sam uz svoj vaporgenie naručio i 'i-tal hemp wick', ali pokazao mi se kao jako nepraktičan za bat. Navodno kod drugih vrsta vaporgenia može proć.

Najbolje od svega kod ovog načina konzumiranja vutre je miris. Uopće se ne osjeti, ili nešto jako malo. A i ono što bi osoba istančanog njuha mogla namirisati, uopće ne podsjeća na vutru. Dakle, odličan stealth za sve one koji ne žive sami ili imaju hijene za susjede. A vrijeme koje je potrebno da biste povukli jednu seriju od nekih 7,8 uvlačenja, kreće se od minute do dvije. To je otprilike dovoljno za high kao nakon jednog đointa sa prijateljima. Nakon toga je potrebno par minuta da se bat ohladi ako želite još. Druga serija vas doslovno ubije.
Bat je malih dimenzija i bez problema stane u svaki džep. Meni je postao obavezna dodatna oprema za svaku kavu na koju idem. U kafiću se može koristiti u wc-u bez ikakvog straha da će onaj tko uđe nakon vas osjetiti miris.
A kad smo već kod kave, umorilo me ovo tipkanje pa odoh na jednu.



Adeus!
 

Petar Pan

Aktivan Član
18.07.2006
228
55
28
NoTrippin je napisao(la):
Zašto ne neki upaljač na mlazni pogon?

Trenutno nemam ni jedan upaljač na mlazni pogon pa ti ne znam. Naručio sam jedan 'pipe' upaljač preko ebaya koji na sebi ima i običan plamen i mlažnjak pa kad stigne javim šta je bolje. A koliko sam uspio shvatit sa net-a, mlažnjak nekima odgovara, a nekima ne. Ma mislim da bi sa mlažnjakom trebalo ići još bolje, samo treba uhvatit ruku.
Svi ovi vaporđiniji imaju odlične komentare po forumima, a navodno je najbolji onaj stakleni, ali je i duplo skuplji. A i nije staklo za svakoga.
Najviše seru po ovoj bat verziji, jer stvarno treba vremena da se nauči. Dosta ljudi odustane i prije nego što upoznaju sve blagodati ove spravice. Kažu da im se puno grije, ali treba plamen usmjeriti tako da ne dodiruje rubove ove rupe. U početku je to zajeb, ali s vremenom postane pis of kejk.
A šta ja znam, da ga izgubim, opet bi ga kupio.