Vegetacija i cvetanje - Outdoor

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

giovanni007

Aktivan Član
04.04.2013
134
200
43
90
Rio de Janeiro
sinyx je napisao(la):
evo moje biljčice,malo me namučilo ovo stavljanje slikica,ali kaje tu je....jel zna ko naziv toga i kako sta dalje zaljevam i cekam ili...svaki koment/pomoć dobro došla ;)

Biljka ima više lišća tebi koji si trgao nego meni koji nisam,al zato su meni skakavci odradili posao.

Meni treba jedan mali savjet... Imao sam puno skakavaca na sajtu napravili su mi veliku štetu,sve sam ih istrijebio Neopitroidom. Budući da su mi sad biljke počele cvjetat i opet su napali skakavci,dali da opet malo naprašim Neopitroidom ili ne.
 

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
3.999
6.425
298
109
The Mighty Jungle
pa sta treba da opet naprave veliku stetu i pojedu ti cijelu biljku?? ne razumijem ovo pitanje stvarno..ako hoces da ti grow uspije normalno da ces opet naprasit i sprijecit stetu, ako te brine sto ces prskat kemijom, onda baci oko ovdje ..probaj pa ako ne uspije rokaj neopitroid..
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Ne to raditi ako ne želiš pušiti otrov. Ili odi u poljoprivrednu i kupi neki insekticid na biljnoj bazi ili ak si slab financiski onda si spraviš nešta od koprive, kopra, češnjaka, ruzmarina, lovora, feferona......
 
  • Sviđa mi se
Reactions: giovanni007
20.08.2013
4
0
0
Meni je ova kopriva puno pomogla,skupili se neki kukci, buhe ili kak je to već , mravi mi pojeli doljnje listove.... Ali od kad jedanput tjedno cijelu biljku zalijem sa koprivom nema ničega .....a kaj se tiče listova trgal sam samo one extra velike sve ostalo ostavljam,2 dana prije ove slike potrgao cca 30 kom. Listova. A tek kasnije saznao pročitao da to nije dobro :(
 

sun

31.07.2013
0
12
0
semenke05 je napisao(la):
Prvi out ove godine... I moja je biljcica bila u tegli - saksiji 2mes zatim sam je presadila u prirodu jer sam bila primorena haha :) Menu su takodje listovi bili nesto kao izgoreli i pozuteli, ali cim sam je presadila odma je lepse izgledala :) koren je imao vise mesta, dobila je prirodnu svetlost, malo se izcelicila vani i super joj je :) Ne znam sto je drzati u tegli, majka priroda ce uraditi svakako svoje! Moje iskustvo sa out-om je da je mnogo laksi od indoora(logicno), cist primer je gerila grow... Ljudi zasade biljku dodju pokupe je posle 8-9 mes i na kraju bude bolja od najsavrsenijeg indoor-a :D Oplodnja? Nemoj razmisljati o tome, a trgati vece listome hm... nisam sigurna, mislim da su joj uslovi za uspeh obezbedjeni 99% cim je u pitanju out :dada samo pozitiva! Dobila sam savet od prijatelja da razmutim nesto humusa u flasi sa vodom i dobro promuckam pa sa tim da zalivam umesto gnojiva... Efekat je isti mozda cak i bolji jer biljka lakse prihvata elemente kad su u prirodnoj formi, organskoj, kao sto i covek ne moze da deponuje vestacke vitamine vec samo prirodne... Ovaj mali savet je meni puno pomogao nadam se da ce jos nekome ko je zainteresovan za experimente. P.S. susenje je zanimljivije kad se radi suvim ledom(postoji tema) PEACE :smoke18:
Mislim da ste u pravu, poslusacu Vas savet. Peace
 

sun

31.07.2013
0
12
0
Ne treba to generalizovati, ali apsolutno je sigurno da priroda nikako ne moze U POTPUNOSTI biti zamenjena vestacima.

Sto se tice te tvrdnje, njena istinitost se moze dokazati praksom, ako vec ne postoji MOC shvatanja, odnosno upotrebe logike.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
prvo, niko nigde ne spominje potpunu zamenu prirode vestackim (mada u indooru se cesto to desava, sem vode biljka ne vidi nista prirodno, cak ni sunce)
drugo, sto se tice prakse, moja praksa kaze da biljke u indooru dobro podnose vestacka djubriva/gnojiva
trece, batali sad moc shvatanja i logiku i daj mi naucni clanak u kom se tvrdi (i dokazuje) da "covek ne moze da deponuje vestacke vitamine vec samo prirodne"
cetvrto, pitanje je postavljeno autoru teze, koliko vidim on je citiran
 

sun

31.07.2013
0
12
0
Prvo da odgovorim na to "cetvrto"... Ovo je forum i svako moze izneti svoje misljenje bez obzira na koga se odnosi pitanje :p

"Sto se tice te tvrdnje (kao sto i covek ne moze da deponuje vestacke vitamine vec samo prirodne) njena istinitost se moze dokazati praksom "
Dakle, ovo vezano za praksu se nije odnosilo na biljke, a takodje nisam trazila vase iskustvo sa biljkama u indooru.
Sto se tice zamene prirode vestackim, receno je da ne moze u POTPUNOSTI biti zamenjeno, "(mada u indooru se cesto to desava, sem vode biljka ne vidi nista prirodno, cak ni sunce)" dakle samo ste potvrdili ono sto sam rekla, jer cim dobija vodu nije u potpunosti na vestacima.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
nemam nista protiv tvog misljenja, mislim da ga izneses ovde, ali odgovor ocekujem od autora koji je boldovao taj deo teksta, zato sam ga i citirao
a na sta se odnosila praksa koju spominjes, na coveka ili... nikad nisi koristila c-vitamin u tabletama, beviplex ili kompeks b-vitamina, sumce tablete, magnezijum, kalcijum, gvozdje... ako nisi onda si verovatno jos malada, a uz to ako budes trudnica saznaces sta se njima sve prepisuje i savetuje, naravno, na tebi ce biti da odlucis da li ces to poslusati...
sta fali iskustvi u indooru, vrlo je slikovito za pricu, uz to nema neke vece razlike ni u outdooru, s tim sto tamo bar pada kisa a voda koju pominjes iz vodovoda nije kisnica, raspitaj se kako rade fabrike vode i sta rade sa vodom pre nego dodje tebi u casu ;) ae, uzivajte u vegetaciji i cvetanju, peace
 
  • Sviđa mi se
Reactions: rKj420

sun

31.07.2013
0
12
0
Cist primer, covek moze popiti sve te navedene sumece tablete i ostala sranja, ali zasto da se truje hemijom kad moze iste te vitamine u punom sastavu nadoknaditi iz voca, povrca i mleka?
Nego, mislim da smo se udaljili od teme, kada vi budete izneli neki naucni clanak koji negira tu tvrdnju nastavicemo sa razmenom misljenja :) peace
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
slazem se da je lagano doslo do off-a, i da se razumemo, nisam ja propagator vestackih vitamina niti djubriva... al u xxi veku smo, od toga se ne moze pobeci kao ni od cinjenice da uzimajuci voce i povrce uzimamo i gomilu restlova od hemje kojom su prethodno tretirani, + sve to se djubri vestakom, da to ne smetnemo sa uma, jbg.
 
Kako ne valja raspravljati o razlicitim ukusima tako ne valja raspravljati ni o razlicitim misljenjima. Ne mogu da kazem da sam u pravu, jednostavno... to je moje licno iskustvo vezano za out koje mozda moze nekome da pomogne.

"covek ne moze da deponuje vestacke vitamine vec samo prirodne"

Ne postoji dokaz postoji samo istina. Naucno dokazati da covek ne deponuje vestacke vitamine izazvalo bi opsti haos za neke vece korporacije koje proizvode lekove... Mnoge velike kompanije bi propale... Primer kada bi se cannabis poceo koristiti kao alternativa u mnogim bolestima izazvala bi revoluciju! Veliki pozdrav :hippy: :common053: :common053:
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
reductio ad absurdum
da su tacne ne bi bile predpostavke nego cinjenice
nego, kako sad da dokazem to kada
semenke05 je napisao(la):
...Ne postoji dokaz postoji samo istina...

* * *

stvarno gomila off-a, moracu ovo sve da premestim negde
 
  • Sviđa mi se
Reactions: VisaMAn
09.12.2010
7
0
0
48
pomoć......biljka je zasađena 15.03.2013 i do sada je izrasla otprilike 120 cm i ima na sebi od 5 do 11 listova :joint2: ali me brine što još nema ni jednog cvijeta. hoće li izaći cvijet ili imam neku sjeb... biljku?
 

Closet freak

Aktivan Član
03.04.2013
188
177
43
6 mjeseci stara biljka, a ima 5-11 listova ukpono?? pa šta si radio s njom? :D Ja imam posađenu sativu u out-u i još nisam vidio pistile već samo preflower. Biljka će ti već procvjetati kroz drugi tjedan, ali što duže čekaš veća je vjerojatnost da ti bude ženka ...osim naravno ako nemaš indoor, onda moraš prebaciti na 12/12 o_O
 

giovanni007

Aktivan Član
04.04.2013
134
200
43
90
Rio de Janeiro
drlef1 je napisao(la):
pomoć......biljka je zasađena 15.03.2013 i do sada je izrasla otprilike 120 cm i ima na sebi od 5 do 11 listova :joint2: ali me brine što još nema ni jednog cvijeta. hoće li izaći cvijet ili imam neku sjeb... biljku?

Daj sliku da vidimo to i po mogućnosti da bude bistra slika.Ovo je vrijeme cvjetanja sad bi trebale počet cvjetat. 5 do 11 listova?