Velika usteda struje agrgat na drva.

Dobrodošli na Vutra Forum
Želite da se pridružite ostatku društva? Slobodno se registrujte ovdje.
Registracija
  • Vutra Radio is back. Možete ga slušati preko forum plejera ili preko web plejera. Slušamo se!
20.07.2016
14
2
3
32
#1
У opisu snimka covek koji je napravio ovaj motor napisao je Na video snimku se vidi fićin motor koji koristi drva kao pogonsko gorivo i služi za navodnjavanje. Nepotpunim sagorevanjem drveta usled nedostatka kiseonika, a postojeće visoke temperature dolazi do razlaganja drveta na tri gasa: ugljen monoksid, vodonik i mali procenat metana koje motor koristi kao gorivo. Za jedan litar benzina, potroši se 4 kg tvrdog drveta ili 2 kg drvenog uglja. Sa ovim sagorevanjem, motor gubi oko 20% snage.A jedan metar drva je tezine od 600 do 800kg zavisi od vrste drveta.Racunicom ako je 4kg drveta 1lbenzina sto znaci ako podelimo 600 sa 4 ispada 150 sto ynaci jedan metar drva menja 150 litra benzin.To je jako velika usteda dali zna neko kako napraviti ovo
 
Sviđa im se: Badi
08.04.2013
378
1.176
143
#3
Drvo ima 3x manju energetsku vrijednost od benzina tako da ova teorija da m3 drva(200-250kn) mijenja 150l bezina (1350-1500kn) izgleda malo nevjerovatna:poop:
 
Sviđa im se: Stipe

Stipe

Japanac
Urednik
Moderator
20.03.2014
10.665
20.826
1.158
Escondido, California
#4
odlicna matematika :) za struju je potrebno: metar drva, puna plinska boca, cijeli motor od fice i akumulator.
frajer proizvodi struju tako da koristi plinsku bocu kojom zagrijava drvo i onda tim plinovima pogoni motor. ajda da je nalozio vatru drvima pa drvima rasplinjavao :D jesam ja to dobro skuzio?
 
21.01.2014
64
87
18
#7
Tu se radi o suhoj destilaciji drveta. Nisam siguran da plin koristi za zagrijavanje drveta, nego samo za zapaljenje drveta kojim destiliramo drva. Malo zbunjujuće. Dakle destilacijom drveta dobivamo dva produkta. Prvi je plin, a drugi je nesagoreni ostatak, to jest ugljen. Mislim da računica nije baš dobra jer ovdje se priča o mijenjaju benzina drvetom. Drvo ima jednu kalorijsku vrijednost, ali plin sasvim drugu(+dobiveni ugljen) . Trebalo bi izračunati koliko drveta moramo koristiti da bi destilirali m3 drveta i onda izračunati volumen dobivenoga plina i ugljena. Ugljen možemo ponovo koristiti. Mislim da je taj netko uspoređivao vrijeme rada motora na plin i na gorivo i tako dobio 4:1. Prave vrijednosti bi dobili kad bi mjerili snagu motora. Ali ja nisam Ing. pa se ne bih baš bavio time. Ali meni cijelo vrijeme svjetli crvena lampica za praktičnu primjenu. Prvo iz razloga što netko mora cijelo vrijeme trpati drva. I šta kad nestane drva u komori za destilaciju? Prekid rada motora je neizbježan. Jednostavnije je uzeti motor, spojiti tank goriva koliki ti treba i vozi. Jednostavnije je prenesti 150 l benzina nego m3 drva. I još moraš radit modifikacije raznorazne, a svatko tko se bavi takvim stvarima zna da je to u teoriji čas posla, a u praksi muka ježeva. Postoji razlog zašto lokomotive više nisu na parne kotlove nego na dizel-električne motore. Na dizel se ore, na benzin se vozi, a na plin se kuha.