Veliki problem sa roditeljima...

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

GoLee

Aktivan Član
04.11.2019
194
942
93
Under the sea
A tvoje opravdanje da ne mozes studirati i raditi u isto vrijeme ti ne pije vode, jer sve se može kad se hoće (iz licnog iskustva)! Mislim da bi to roditelji jedva cekali jer bi smatrali da si napokon došao pameti. Otvori se uleti kao cimer ili si nadji djevojku, jarana ("jaranicu") i uzmite 2soban stan prepolovis cifru za troškove i imas svoju slobodu te brze ces odrasti, napokon ces i nauciti prvi zadatak kako sebi napraviti dorucak,rucak i veceru! Ako ti je tesko uraditi ovaj prvi zadatak onda ti predlažem ostani kod roditelja pogni glavu dole i ostavi se kanabisa. Jer te ne mogu zamisliti kako bi tek oprao svoj veš i uradio dezinfekciju kuće i poplacao režije (sto upravo rade tvoji roditelji umjeto tebe i jos mnogo mnogo toga više) i jednom sedmicno bar im odnjeo kakav takav poklon i interesantne dogodovštine iz tvoga samostalnog života. Budi sretan što ih još uvijek imaš i dok te hrane, a svako jutro im se zahvali na to što te jos uvijek nisu sutnuli na cestu jer imaju pravo ako si star "22god."

Ove pretjeranosti sad sa omladinom je nemoguce razumjeti ni ispratiti to ispusi sve sto ima grama u roku 12h dok ne mora da ide kući (nemaju respekt i ljubav prema kanabisu) gdje ga ceka topla kuća, hrana ufrizideru, ispeglana garderoba za sutrasnje prepusavanje.Pa nakon 4x ne primjecuju nikakav efekt samo im je u glavi daj da su "prepusene face".
 
Poslednja izmena:

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Sto napadate momka :) Ima takvih slucajeva. Bilo je vec na forumu. Malo i zescih pritisaka od strane roditelja.
Nisu svi roditelji isti :)
Ovi njegovi spadaju u tezu kategoriju,jbg.
Nije tu problem u travi. Problem je u njima. Ako budes moj rob do kraja moga zivota...dobit ces kucu (ili slom zivaca) :D
Trenutno momak ovisi o njihovim financijama,neda mu se dodatno sljakat (neda se ni meni)... i to je to.
Jbg,morat ces slobodu zaraditi na tezi nacin :)
Zavrsi fax,zaposli se i onda starom kazes: Javi se kad mi budes htio prepisati kucu. Odo ja malo u Njemacku :D
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.193
258
Ne znam sta da radim povodom toga. Kako resiti ovaj problem? Da im priznam, bolje bi prihvatili da sam na primer gej, nego da duvam. Mozda je problem taj sto su previse zabrinuti za mene, i da treba malo da 'olade. :)
Pomozite mi oko ovoga, braco! :D
Kao prvo, oslobodi se straha.
Stanes pred roditelje, udahnes duboko, da sto vise rijeci iskazes i to bez pauze, pa im sve lepo priznas, a oni neka ti oproste sto su te tukli.
Kazi im da si gej, da si navucen na iglu, da si fasovao sidu, jer si orgijao sa petoricom. Reci im da te trazi murija, jer si sa tom petoricom upao bracnom paru penzionera u kucu i brutalno se izivljavali nad njima, sve dok nisu otkrili gdje su zastekali tek dobijenu penziju od 6300 dinara.
Reci im da vam to nije bilo dovoljno da se "popravite" pa ste morali uletiti kod jos dva bracna para penzionera, a pri trecem upadu ste zaboravili navuci kapuljace preko glavuse, jer vas je kriza zestoko cepala, i da vas je tom prilikom snimila kamera i obavezno ih zamoli da ti pomognu u nevolji.
Ako te prilikom citanja ovih grozota strah jos uvijek nije popustio, daj adresu da im to umjesto tebe kazem.

Plasis se "polomljenih zuba" plasis se da ne ostanes bez kuce, a nisi kredit za nju uzeo da bi je napravio...
Jebes caletovu kucu, tvoja je ona koju vlastitim trudom sagradis. Vise ces je cijeniti, roditelje ces vise cijeniti, a bogami i sebe ces vise cijeniti.
Umjesto strahopostovanja gaji postovanje prema roditeljima, a to mozes jedino ako ste medjusobno iskreni. Po prici, tvoji su prema tebi iskreni.
Razumijem da si mlad i da tesko mozes shvatiti sta ti hocu reci, al vjeruj da ti nemas nikakvih problema sa roditeljima. Roditeljska briga je sasvim prirodna stvar, cak i kada je pretjerana. Problem je u tebi i tvojim strahovima, bez obzira sta ih prouzrokovalo.

Reci im da ponekad zapalis i gledaj kako ti pada teret s duse.
Rijetko varis, a pravis dramu kao da su ti gore opisani scenariji olaksavajuca okolnost.
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Moj punac je takav otac :)
Mora bit po njegovom :D
Inace nezna da zet duva a ne bih volio ni da sazna.
Za kcer zna da pusi cigare,no ne pusi pred njim :D
Zapalim,pa idem u posjet puncu i punici :)
Da zivim pod njegovim krovom,nebi sadio indoor...nema sanse :D
Imaju yebachku nekretninu na moru i punica zna reci: tko nas bude dohranio,po zaslugama :)
Nisam bio vec 2 nedjelje,sutra mi ne gine :):
 
03.11.2016
20
31
3
31
Vidite, cale mi je od malena govorio kako je narkomanija uzasna stvar koja vodi u propast. Imam rodjaka koji se vec skoro 15 godina muci sa narkomanijom, ne znam da li je u pitanju kokain ili heroin. I stalno me smara sa onom pricom kako se od trave pocinje. Jednom sam mu rekao u lice "A sta ako se pocinje od alkohola?", i tad me je pogledao kao poslednju budalu, u fazonu "aj sta kenjas tu, alkohol je super stvar, sta fali napiti se nekad?". Oni su klasicni baby-boomeri i ne mozes im promeniti misljenje da si bogotac. Takva je to generacija. Jednog dana cu im slobodno reci sta radim, pa neka me ubiju od batina, izbace iz kuce, odreknu preko novina, ne interesuje me. Smuci mi se ponekad kad pomislim u kakvom drustvu zivimo, narocito ovde na Balkanu gde su mnogi ograniceni kao balkon. Cak sam i razmisljao da odem sa svojima kod psihologa ili psihijatra i da im tamo priznam. Znam da ovo sve zvuci retardirano sto pisem, ali tako je. Nema mi druge. Roastujte me slobodno. :/

A i sto su me neki toliko isprozivali ovde? Ocekivao sam da cu dobiti vise iskrenih saveta. :)
 

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Grow Support
30.04.2016
5.102
44.014
2.598
Nevada, USA
Svi smo ti rekli svoje iskreno mišljenje, svatko na svoj način...nitko nije mislio ništa loše.:)
Nažalost, u takvom sistemu svatko od nas se na neki način prije ili kasnije morao izboriti za tu svoju ajmo tako reći "slobodu." Želim ti da što prije dođeš na svoje.:)
 
Poslednja izmena:
12.06.2018
67
188
33
⛰Nature⛰
Daj stari isto smo godiste(ako zapravo imas 22), ko ti moze nesto zabraniti majke ti? Moji meni ne mogu zabraniti ali ja licno ne zelim duvat i dolazit preduvan njima pred oci, uzgajat pred njima i sl. Majka nalazila nekoliko puta kesice, rizle, lule... zna da zapalim tu i tamo i sad trebam uzet i zapalit pred njom? Mislim da bi to bilo veliko nepostovanje prema roditelju da gledaju kako se mi preduvavamo ier oni ne znaju sza je to i mi u njihovim ocima izgledamo kao da smo se uboli spricem... kad covjek postane svoj skroz na skroz(ima svoj krov nad glavom, posao, zenu...) tad uzmes i radis u svojoj kuci sta god da pozelis!

Edit: Ne gledaj oca kao nekog ko ce ti ostavit pisljivu kucu i auto, treba da ga gledas kao prijatelja, to je problem nas balkanaca...
 

pannonian

Bogu mil, a ni Vragu nije mrzak
16.07.2018
224
1.495
143
Ma pre često sam vidio gdje roditelji djecu kontroliraju kao marionete. Jedna nit krivnja, druga prijetnja, treća rješavanje problema...
Iskreno, na tvom mjestu bi završio ovu godinu faksa, slijedeću zamrznuo, našao posao, zaradio štogod i naučio raditi nešto, iznajmio stančić, bacio grow...
Brate mili, trebaš udahnuti punim plućima, što dima, što slobodnog zraka
Sa starcima će onda nabolje, kad vide da se sam boriš, da si zadovoljan...
Jer uopće nije riječ o vutri. Nju ne treba onda ni spominjat.
A ako ne bude bolje, još više možeš biti siguran da si dobro postupio
Sretno
 
  • Sviđa mi se
Reactions: AnnaNirvana