Ventilacija

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

Blader

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.03.2015
1.322
4.806
188
A kakvi su stavovi oko ove vrste ventova. Čini se zanimljivo s obzirom da puše i ispod krošnje.

vent.jpg
 

trubabuba

Aktivan Član
20.06.2014
934
674
113
planet earth
ja razmisljo za uzet i stavit da puse izmedu krosnje i svetla (polozen vodoravno, objesen) medutim cena me vrlo brzo odbila. morat cu opet razmislit. najbolje uzimat na kraju ljeta jer onda budu akcije jer se resavaju zaliha. mislim da ispod 300kn nema.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Blader

Usted Kief

Aktivan Član
28.11.2018
211
569
93
uzmi obavezno od 125mm lako smanjis protok zraka za ormar.
Mislim da ventovi koji nisu turbinski malo gube na snazi kad prolaze kroz filter, a i vent ti se dosta više čuje kad je na max brzini. Za taj boks su preporuke 125mm pa naviše. Pa ga lijepo držiš na 70 %.
Uvijek je bolje ici na veci vent pa mu smanjiti okretaje (i imati rezervu) nego na manji i voziti ga na 100% ( i ne imati rezervu)
Super, hvala momci, 125 ide.
 
Poslednja izmena:

Stipe

④②⓪
Urednik
Moderator
20.03.2014
11.544
29.458
1.198
Weed California USA
Preporucljivo je da ventilacija radi 0-24 :) Samo mi je lampa na tajmeru.
A kakvi su stavovi oko ove vrste ventova
po meni najefikasnija opcija. vodoravno ga okrenut i to je to. jedino sto neki znaju malo fejkat pa je vent dugcak metar a ispuh mu je valjda duplo kraci tak da gledaj da sirinom pokricijes sto vecu sirinu boxa. nisam nikad isprobao al mislim da 2 takva jedan nasuprot drugoga bi bila najbolja opcija opcenito za unutarnju ventilaciju :D
 

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Poznanik Foruma
Zna li netko možda jel postoji neki jednostavniji način, kako provući ventilaciju (cijev) kroz zatvoren prozor bez bušenja rupa i sl.?..
Do sada sam imao cijelo vrijeme otvoren prozor, box odmah ispod, a ventilacija je slala zrak iz boxa van kroz otvoren prozor...bi ja tako još uvijek, al će mi radit krov na zgradi i šta ti ja znam, pa moram za to vrijeme držat zatvoren prozor...tako sam dobio naređenje :D
Ako nema izbora, kako da to izvedem i s čim a da se ne vidi iznutra ni izvana? smiley9934
 

Netkotamo

Not now...
11.06.2016
282
1.100
143
Imas na ebayu za kupit priključke za pritvoreni prozor.
Guglaj ovak nest pa prosiri potragu
Air Lock Window Seal Living Room 400 cm Mobile Portable Air Conditioner Home New
Window Lock Seal Cloth Sealing Baffle for Portable Air Conditioner Tumble Dryer
 

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Poznanik Foruma
Auuu ništa od toga, zatvaram prozor i čekam da završe radovi...upravo sam saznao da mijenjaju krov tj. rade novi, jer je ovaj stari od azbesta :eek: ::ludak::...tzv. salonitske ploče... odavno se zna da su azbesti kancerogeni za ljudski organizam, ako se udišu sitne čestice raspršene zrakom, prilikom oštećivanja i lomljenja istih.
Kod učestalog udisanja čestica, uzrokuje rak pluća, azbestozu, itd., te je danas njegova uporaba u Republici Hrvatskoj kao i cijeloj Europskoj uniji zabranjena. :djede:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Netkotamo

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Poznanik Foruma
Ma da 80-ih se pretežno gradilo sa tim; kuće, zgrade, tvornice, škole, bolnice, vrtići itd., iako ih danas sve češće skidaju i mijenjaju još uvijek ih ima po svuda. Čak država daje poticaje ljudima da mijenjaju krovove i sl. ali još uvijek ima onih koji to ne shvaćaju ozbiljno...baš kako kažeš, nažalost :(
Nećemo više o azbestu otišli smo predaleko od teme, ali dobro je da svi pročitaju jer ima još uvijek onih koji niti ne znaju za to :D
 
07.12.2018
66
15
8
Pozdrav ljudi. Naime problem je sljedeci imam ormar 100 sirine 50 dubine i 130 visine planirano je 150-200 w led e 27 e sad problem je sto jedino gdje mogu growat je podrum pa sam mislio napravit ventilaciju tako da tu sirinu od 100 cm skratim za 20-25 cm to jest pregradim sa lesonitom i na lesonitu napravim rupu i stavim pc vent za upuh a u tome meduprostoru od 20 25 cm ubacim obicnu zarulju u posudu i tako grijem box i naravno sa vanjske strane toga lesonita ostavim upuh pasivan dali bi to smetalo biljkama taj vruc zrak mislim da nije losa ideja s tim da planiram ubacit dva automatika koja ce vjerovatno biti 18-20 sati pod 18 ledica e 27 koje isto griju neznatno. Zanimsa me vase misljenje dali bi to moglo funkcionirat? Hvala lp
 

jazilicious

Aktivan Član
19.07.2019
146
923
93
32
Nebi ti nikako preporučio običnu žarulju za tak nešt. Kao prvo koja ti je temperatura u podrumu? I da ti je prek ljeta 20c znas da ce ti u boxu bit min 2c+ veča. a biljozica moze bez frke na 21c .. Fokus na ventilaciju i ispuh za reguliranje temp. neki potenciometar/regulator napona bi dobro doso..
Ako bas treba grijat googlaj keramičke e27 grijače, ili nadi neku drugu alternativu za grijanje..
pozz i samo naprjed..
 
Poslednja izmena:

1310

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
14.04.2014
3.590
13.334
398
@ZelenkoSkrozZEleni , grijanje svakako moras osmislit do zime, zarulje odlicno griju, radili smo vec grijalice od njih. Tegla- pot od 3-5L, keramicka i zarulju u nju, okrene se naopako, zarulja 50-100W , regulacija temp jos je naj sa tajmerom ili termostat za uzgoj pilica, ebay. Prosaraj malo forumom.
 
07.12.2018
66
15
8
@ZelenkoSkrozZEleni , grijanje svakako moras osmislit do zime, zarulje odlicno griju, radili smo vec grijalice od njih. Tegla- pot od 3-5L, keramicka i zarulju u nju, okrene se naopako, zarulja 50-100W , regulacija temp jos je naj sa tajmerom ili termostat za uzgoj pilica, ebay. Prosaraj malo forumom.
Ok to otprilike znam. A sta mislis dali bi smetao biljkama taj topal zrak iako ga ja mogu provest da puse negdje sa strane ili u potove. Zato sto ako me kontas sigurno lakse zagrijat taj mali prostor pa da pc vent ubacuje taj zrak unutra ili ostavit pasivan ulaz zraka pa dva pc venta da udaraju po grijalici u smjeru pasivnog ulaza zraka. Ugl puno upitnika ali nezz dali je izvedivo to mi je najefinija opcija a i nezz kako bi zagrijo cijeli box od 100×50×130 i jos je led unutra. Hvala na odgovoru.lp
 

1310

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
14.04.2014
3.590
13.334
398
Dnevnu temperaturu zimi najlakse odrzavamo hps-om i najjeftinije, led rasvjeta zimi podrazumjeva dodatno grijanje boksa. Nocna temp nebi smijela ici ispod 17c, 20c bi bilo bolje, ideju koju imas razradi i probaj. Ima puno raznih grijalica,radiatora,puhalica cilj nam je mala potrosnja.
 
07.12.2018
66
15
8
Dnevnu temperaturu zimi najlakse odrzavamo hps-om i najjeftinije, led rasvjeta zimi podrazumjeva dodatno grijanje boksa. Nocna temp nebi smijela ici ispod 17c, 20c bi bilo bolje, ideju koju imas razradi i probaj. Ima puno raznih grijalica,radiatora,puhalica cilj nam je mala potrosnja.
I meni je mala potrosnja cilj ali nemam izbora isto mi je dao 60 e za 25 led zarulja +grijalica ili 85e za hps set od 150/250 w steta bas sam bio nabrijan na led. Ali u podrumu hladno ko u supku.
 

1310

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
14.04.2014
3.590
13.334
398
Hehe, polako sve stignes led za ljetne i hps za zimske mjesece i kombinacije. Zimi grijemo nocu i danju, boks bi trebao dobro izolirati stiroporom , tu prostoriju zagrijavati, troskovi ti se ozbiljno penju, ima li kakva mogucnost u stanu, makar mini boksic za pocetak? Potrazi dnevnike podrumskih i tavanskih prostora, moze se sve preurediti samo uz kolka ulaganja
 
Skapirao sam kako da izarcunam ventilaciju koja trebam da imam u boxu , mislim prosto ako nam je box tipa 1,75 x 1,75 x 2 to mu dodje 6,125m3 , znaci ti trebas taj vazduh u boxu da promenin u roku od tri minute, izaberes ventilator podelis njegovu kolicinu protoka sa 60 jer tamo su vrednosti po satu ti tad dobijas koliko on izbaci po minuta ako ti se posle uklopi kad pomnozis sa 3 onda imas dobro ventilaciju . Molim vas da me ispravire ako gresim.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mr.dr.Smok