Vesti iz medija, slobodno dopunjujte :)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

grower7

Banned
Banovan
03.07.2013
25
3
0
ako si vidio to onda si valjda i sve procitao, ja ne vjerujem da je 29 biljaka on imao radi vlastite upotrebe, a doma mu našli gram i pol, znači da ostatak drži negdje dobro skriven ili je prodao, sigurno nije sve popušio, ili možda je hehehehe :smoke18: :smoke18: :smoke18: :smoke18: uglavnom podržavam njega, ali to da je za osobnu upotrebu to sumnjam... :snooze: :smoke18:
 

grower7

Banned
Banovan
03.07.2013
25
3
0
I jooooooj da bar u Hrvatskoj ovakav zakon bude,ahaha tržište za marihuanu prejebeno :smoke18: :smoke18: :smoke18: :smoke18:
 

grower7

Banned
Banovan
03.07.2013
25
3
0
Domar je napisao(la):
a gle grower u pitanju je outdoow koji mozes samo jednom u godini napravit, zelis ih sto vise jer em je godina dugacka em mozda neznas koliko ce ih bit muskih... to je privatno ja mislim, mada nemora biti...
Pa svejedno bar bi bili na putu za legalizaciju mogli bi bar tu biljku imati u outdooru jednom godišnje, ali bi zato tu biljku pustio neka raste do 2 metra i radio LST, neka bude obrasla kaj god može kužiš?
 

zorg555

Aktivan Član
20.08.2008
69
1
8
43
Ministar Ostojic u mirovinu otjerao dr. Sakomana vodećeg stručnjaka za droge


R. SLAVKO SAKOMAN, profesor Sveučilišta u Zagrebu i voditelj Klinike za psihijatriju, alkoholizam i druge ovisnosti u KB Sestara milosrdnica, poslan je u mirovinu. Vodećeg hrvatskog stručnjaka na području prevencije ovisnosti o drogama u mirovinu je otjeralo Ministarstvo zdravlja Rajka Ostojića!

"Ja imam sve uvjete za mirovinu. Imam skoro 66 godina i preko 41 godinu radnog staža. Ali sigurno je bilo utemeljenih razloga da još određeno vrijeme ostanem u sustavu", izjavio je Sakoman u razgovoru za Index.

Odluka kojom ga Ministarstvo šalje u mirovinu Sakomana je, kako nam kaže, neugodno iznenadila.

"S obzirom na ovo što sam ja učinio u 40 godina neprekidnog rada, stalno sam se morao boriti protiv sustava da bi održao program, da bi ga razvijao, logično je bilo da će neka odgovorna osoba sjesti sa mnom i razgovarati o tome kako napraviti tranziciju. To se nije dogodilo. Jednostavno je na stol došla kuverta kao neko čudno iznenađenje. Što je bilo dalje, o tome ne bih pričao", kaže nam Sakoman.

Politika racionalizacije

Puno bi logičnije bilo, tvrdi Sakoman, da je još neko vrijeme ostao djelovati unutar sustava, kako bi pripremio tranziciju koja će osigurati da i nakon njegovog odlaska program borbe protiv droge i rada s ovisnicima nastavi normalno funkcionirati. Ispriječili su se, međutim, financijski problemi zdravstvenog sustava.

"Donesena je politička odluka da se puno profesora, izvanrednih i teško zamjenjivih ljudi, pošalje u mirovinu. Na koji način je to provedeno, to sada ne bih komentirao", kaže Sakoman i dodaje kako je odluka da se njega i još nekolicinu profesora pošalje u mirovinu donesena "u okviru politike racionalizacije", s obzirom da su "radi svih dodataka za bolnice bili financijsko opterećenje".

Odluka šokirala i pacijente

Kako će se dalje razvijati njegov program borbe protiv opojnih droga, Sakoman u ovom trenu ne može predviđati.

"Što se tiče određenih razina na kojima sam ja djelovao, nitko mi nije pristupio da oko toga razgovaramo. Stotine pacijenata su konsternirani tim, za njih neočekivanim i naglim povlačenjem. Nažalost, što se toga tiče ne mogu im nikako pomoći, a za sve druge stvari ćemo vidjeti hoće li se ipak tražiti neki prostor da i dalje budem pri ruci sustavu", zaključuje Sakoman.


http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-ostojic-u-mirovinu-otjerao-dr-sakomana-vodeceg-strucnjaka-za-droge/688630.aspx
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Prije ga je umirovila EU nego naše političke prodane duše.
Mislim da bi se trebale stvari sad malo promjeniti.