Vidi se da ce Hrv. uskoro½legalizirati vutru½

Hempatia Soma Herbies Headshop iGrow

Kool King T

Aktivan Član
08.05.2005
103
3
0
34
Hrvati èitajte i plaèite samnomProdaja jointa jednaka oružanoj pobuni:loshe: :qchka: :( :cry: :cry: :?Posljednje intervencije Vlade u prijedlog izmjena Kaznenog zakona do kojih je došlo na zahtjev premijera Ive Sanadera da se strože kažnjavaju dileri, kamatari i pedofili na struènom pravnom skupu u Opatiji kritizirao je ugledni zagrebaèki sudac Marin Mrèela, upozoravajuæi na niz problema koje æe stvoriti u praksi.

Mrèela u razgovoru za Jutarnji list kaže da se nije vodilo raèuna o ravnoteži izmeðu pojedinih djela i kazni, pa je zato ispalo da je prodaja jointa izjednaèena s otmicom državnog dužnosnika ili protupravnim lišenjem slobode sa smrtnom posljedicom, ili s oružanom pobunom.

Spolni odnos s djetetom s težim posljedicama po kazni je izjednaèen s genocidom i ratnim zloèinom protiv civilnog stanovništva.

'Za èlanak 192. spolni odnošaj s djetetom, u stavku 5. (ako je prouzroèena smrt, ili je dijete teško tjelesno ozlijeðeno, ili mu je zdravlje teško narušeno, ili je žensko dijete ostalo trudno) predlaže se najmanje 8 godina ili dugotrajni zatvor. To je jedina takva kazna predviðena u KZ-u, a po minimumu je stroža nego za ratni zloèin protiv civilnog stanovništva ili genocid gdje je minimalno zaprijeèeno 5 godina', kaže Mrèela.

'Nadalje, u stavku 2 i 4 (ako se spolni odnošaj izvrši s nemoænim djetetom ili na osobitno grub ili ponižavajuæi naèin...) takoðer se išlo na znatno pooštrenje, pa se predviða zatvor od najmanje pet godina ili dugotrajni. To jesu vrlo teška kaznena djela i treba ih oštro kažnjavati, no pitanje je trebaju li biti u rangu ratnog zloèina i genocida, što su najteži zloèini koji uopæe postoje'.

Što se pak tièe pooštravanja kazni za dilanje droge, sudac Mrèela napominje da se za najèešæe oblike, a to su posredovanje ili prodaja opojnih droga, kazna znaèajno mijenja, pa se s raspona od 1 do 12 godina predviða najmanje 3 godine zatvora, što znaèi maksimalno 15 godina.

'Taj prijedlog ne vodi raèuna o fenomenologiji poèinjenja najèešæih oblika kaznenih djela koja se pojavljuju u praksi. Postoje situacije gdje se heroin prodaje dulje vrijeme, pa se radi o prodaji kilograma heroina. To bez dvojbe zaslužuje oštru kaznu. No, postoje situacije gdje povremeni konzumenti, ili ovisnici, jednom prodaju 0,5 grama heroina ili jedan joint, manje od grama marihuane. Oni potpadaju pod istu odredbu i za njih je minimum od 3 godine zatvora drakonski. Ovakvo propisivanje kazne æe dovesti i do poskupljenja i produljenja postupka. Zbog promjene sastava vijeæa morat æe se angažirati još jednog suca profesionalca i još jednog suca porotnika', rekao je Mrèela, napominjuæi da je prodaja jointa zlo koje treba ga kazniti, ali ne toliko.

Za usporedbu, minimalno tri godine zatvora prijete i za protupravno lišenje slobode ako je nastupila smrt osobe koja je lišena slobode, ili za ugrožavanje državne neovisnosti, otmice državnog dužnosnika, protudržavni terorizam, oružanu pobunu, diverziju.

T-Portal/Jutarnji list
utorak, 06.06.2006
 

sally

Aktivan Član
02.06.2006
74
6
0
ma budale, sta drugo rec. bila sam prisutna kad je netko pao sa 5 vrecica (onih malih, u cemu u nizozemskoj dobis par grama) sa travom UKUPNE tezine 6g. jedva se izvuko od optuzbe za dilanje, jer, pazi, evidentna je bila namjera preprodaje jer se sadrzaj nalazi rasporedjen u vrecice (u jednoj je bilo 0,8g, u drugoj ne znam, 1,4, pa 2 itd...).
i dvije godine uvjetne.
ono, isuseboze dragi. skoro je zatvor dobio zbog toga sto je sugavih 6 grama imao rasporedjeno u 5 vrecica.
zbog dilanja, naravno, a ne zbog toga jer su razlicite vrste bile u pitanju. to je prekomplicirano za shvatit, valjda.

tolko o tome.
a da ne kazem kako u manjim mjestima svi znaju ko dila dop i ko navlaci pola srednje skole na ta govna. i sta koga boli ona stvar za to. to traje godinama i nikom nista.
panduri su najgluplja i najodvratnija stvorenja koja su ikad hodala zemljom. gluplji i od dinosaura, fakat.
sve profesije cijenim, al oni su redom svi korumpirani majmuni. ni mrve postovanja ne zasluzuju, eto.

sad mi je lakse.

:mrdam_guzom:

ma muci me neznanje. izjednacavanje silovanja sa posjedovanjem jointa. s tim da ako imas joint puno gore prodjes neg da si nekog silovao, bar u hrvatskoj.
 

sally

Aktivan Član
02.06.2006
74
6
0
:respekt:
:D :D :D :D :D

ma nista, pogotovo vas suvremenih :)
al oni davno prije su malo bili, ovaj, ...tupi :)
mal im mozak bio. ono, sicusan ko orah :wink:
 
04.06.2006
3
0
0
sally je napisao(la):
izjednacavanje silovanja sa posjedovanjem jointa. s tim da ako imas joint puno gore prodjes neg da si nekog silovao, bar u hrvatskoj.

Bash to... Ma sva vlada i politicari sranje... A njih pol na nekim drogama... Ne znam kad je to tocno bilo i ne znam dali je doslo do javnosti, ali znam da je jedna novinarska ekipa uspjela nekak upast u sabor u njemackoj i da su nasli pun qurac heroina po wc-ima daje ostalo, onak suvgdje po malo... I onda TAKVI nama zabranjuju VUTRU!

:tuki: eto im...
 

Reggaesaurus

Aktivan Član
02.06.2006
135
0
0
www.geocities.com
Ma sta ce te na takvim temama politichari zaraðuju poene kod javnosti. Jednostavno javnost u našim zemljama nije sazrela za tako nešto. Mislim lako je bilo doneti zakone protiv, ali ako bi neko pokušao suprotno to bi bilo politièko samoubistvo :x
 

sally

Aktivan Član
02.06.2006
74
6
0
danas u jutranjem, u rubrici "glas naroda", reakcija na ovaj tekst od kool king-a:
"Imam èetiri sjemenke marihuane i rado bih u zatvor jer od mirovine ne mogu živjeti."
------------------------
Branka iz Zagreba

nek se narod sprda :)
 
02.06.2006
17
0
0
haha! da, vidio sam taj glas naroda danas, prejebeno.
a juèer kronici u jutarnjem, lik pao dok je išao u neku šikaru zalijevat tri biljke. i pazi, lik je dobio mjesec dana bezuvjetnog ZATVORA!!! a nije optužen za preprodaju veæ za korištenje za vlastitu potrebu. katastrofa! ovaj HDZ nas vodi u srednji vijek.
 

sally

Aktivan Član
02.06.2006
74
6
0
aha, vidila sam. to mi je danas stara poslala na mail :)
vise mi zbog biljaka nis ne zvoca uzivo, samo mi salje mailom crnu kroniku :D
 

P.P.

Aktivan Član
08.05.2005
291
9
0
34
pa jebo ih.... a stvarno su govna svi po redu...koje gluposti rade.... dobro je da sam ja u malom mjestu, ode policiju vidim jednom mjesecno i niko nema problema s njom pa je ok...
 

Kool King T

Aktivan Član
08.05.2005
103
3
0
34
e jebiga p.p. blago ti se meni murja proðe svake 2.min ispod prozora a pogotovo navecer jer se ode likovi zajebavaju ispod prozora motorima i autima
 

Garinco

Aktivan Član
18.11.2005
111
5
18
U ruci drzim potvrdu o oduzetim stvarima koja glasi na moje ime,doslovce pise."Jedno zrno(seme),sa opiljcima nalik na marihuanu."Startovala nas murija pre izvesnog vremena i odveli nas sa mojim autom u stanicu policije ,na pretres,i ja znam da nemam nista u autu ,a ni kod sebe,a oni doveli psa i sad ja kuliram jer znam da nemam nista kad pas poèe da reaguje na moju kasetu od kola,ja se ukakio od straha pomislih da su mi nesto podmetnuli,kad ono ja kako sam motao u kolima pa nisam dobro usisao kola i u kaseti ostale trunke vuje jedna mala grancica i JEDNO seme.I pitaju oni mene sta je ovo a ja im kazem pa ljudi to je od kad sam ja pusio pa malo ostalo i molim Vas hocu da razgovaram sa Vasim staresinom da mu objasnim o cemu se radi ,ja dosao kod staresine i ispricam mu pricu da ja duvam i da je to sto su nasli smesno i da se ne sramote da me puste da idem,a on ce meni nisi ti Garinco bas cvece kakvim se pravis znamo mi odakle je SVE to sumljamo mi na tebe vec duže vreme da si nosio vece kolicine i da su to ostatci tih vecih kolicina,sad ja vidim da je vrag odneo salu i pocnem da mu objasnjavam da se vece kolicine ne nose u kaseti itd.uglavnom jedva sam se izvukao.Tako da znate da nije samo kod Vas tako kako je i kod nas. Sranje.,ja imam ortaka guli 14 meseci za 6 dzokera.Sramota,tuga èemer i jad.Nemam štampac da Vam potvrdim moje reci ali nadam se da mi verujete na reè ,a ako nemo sumlja ima moj drug štampac pa cu Vam i dokumentovati.Ako ima nevernih Toma.Pozdrav.
 

Kool King T

Aktivan Član
08.05.2005
103
3
0
34
este procitali ovo sto je danas pisalo na t-portalu

Vukovi i 150 pasa èuvali plantažu marihuane
Policija iz Prijedora uhitila je u petak, u selu Resavci, 38-godišnjeg muškarca nakon što je na njegovu imanju otkrivena plantaža marihuane, koju je èuvalo 150 pasa i - dva vuka

Prema pisanju banjaluèkih 'Nezavisnih novina' od subote, policija je u akciji zaplijenila 2.290 stabljika droge i tri lovaèke te dvije vojnièke puške.

Posjed s plantažom marihuane bio je okružen štenarama sa 150 rasnih pasa, i dva vuka sa leglima mladunèadi.

Akcija policije zapravo je bila organizirana zbog uhiæenja brata vlasnika plantaže, za kojim je u kolovozu 2005. godine raspisana sudska tjeralica nakon što se nije vratio s 'vikenda' koji mu je odobrila uprava zatvora Tunjice kod Banja Luke.
 
07.06.2006
20
0
0
Znachi kako sam se otkinu kad sam prochito za tog leeka shto imo 150 psa vuko'e i 2 300 biljaka :shock:

tai je lood da nema 'de vishe ;)
 

Kool King T

Aktivan Član
08.05.2005
103
3
0
34
izgleda da se nešto mice dogaða se,nevirujem svojim ocima dok citam ovaj naslov s t-portala

Od jeseni za džoint bez kazne

Tvrdnje kako æe hrvatska policija zatvarati i strance kod kojih pronaðe i najmanju kolièinu droge opovrgao je glavni državni odvjetnik Mladen Bajiæ, koji je ustvrdio kako sluèajeve posjedovanja samo jednog džointa ne želi procesuirati'Policija æe doslovno primjenjivati pozitivne zakonske propise. Mi nemamo instrument ni moguænost oprostiti nekome kazneno djelo. To je u nadležnosti Državnog odvjetništva. Ono, naime, odluèuje što je društveno opasno, a što ne. Zato se ide u izmjene i dopune Kaznenog zakona, koji æe stupiti na snagu 1. listopada', komentirao je ravnatelj policije Marijan Benko za Slobodnu Dalmaciju.

Tko je ovdje lud?!

Restriktivne mjere na podruèju suzbijanja opojnih droga struènjaci su oštro kritizirali, navodeæi kako one idu na ruku organiziranom kriminalu, no usprkos tome Hrvatski sabor je 9. lipnja ipak usvojio sporne izmjene Kaznenog zakona.

preuzeto s http://www.tportal.hr/fset.html
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
37
Ma uskoro æe doæi dekriminalizacija... što više poveæavaju kazne i èine ih apsurdno-zapanjujuæima (èovjek kad vidi novi zakon samo ostane, ono, da ideš smišljat sam protiv sebe ne bi ti padale na pamet takve stvari) i što više stežu omèu oko vrata naroda to je dokaz da imaju namjeru zapoèet s dekriminalizacijom... Znaju oni sve: i datum i godinu kad æe se poèet stišavat zakoni o vutri...nego èekaju i izvlaèe maksimum... jer jednom kad poène dekriminalizacija i legalizacija, odlazi u vodu ilegalna zarada... No, legalna je ipak, puno veæa :?
 
03.07.2006
40
1
0
kad smo vec kod intelektualaca evo jos jednog:
http://www.moravek.net/kla/67-008.html

"u Izaiji 5. poglavlju još 740. godine prije Krista, da æe doæi vrijeme kada æe ljudi s fakultetskom spremom iz gorkog praviti slatko..." ovo je vrhunac...nisam znao da su postojali ljudi s fakultetskom spremom 740g pr krista...al ako pise u bibliji...
 

GreenMan

Grizem beton,zvacem armaturu
Vutra Veteran
24.10.2004
1.802
169
88
48
www.legalizacija.org
Budala neotesana.Poziva se na neke stvari a sam ih ne postuje.Taj da prigovara nekom na samozivosti ili bahatosti?Treba da ga je sramota kad procita sta napise.

Ovo za faklutetski obrazovane ljude sto prave "cuda" ne bih komentarisao.
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
37
Najviše me smeta šta svi misle kako se po travom jedino pasivizira i otuðuje od rada na sebi... Nažalost, sistem i poduèava mladež da odlaze u ***** kako se ne bi mogli izboriti za sebe same i kako bi bili podložniji kolonijalnoj eksploataciji i hipoktiènom robovlasništvu materijalnog samozadovoljavanja "elite" bogatih. Ali šta je s potencijalom trave? Npr. èovjek ovisi o hrani...no ako se svakodnevno prežderava umrijet æe od zaèepljenog kardiovaskularnog sistema. Autom možemo stizati brže na toèku B...ali ako vozimo 200 na sat ili pijani poginut æemo ili se ozlijedit. Nisu stvari same po sebi loše veæ naèin njihove konzumacije i korištenja. U Indiji su sveæenici koristili najjaèe pripravke marihuane od kojih bi se tzv. "glavni pušaèi u ekipi" prevrtali na podu satima od prenapušenosti kad bi im se dalo...i to su koristili za duhovno obogaæivanje i pomaganje u uèenju....A nipošto ne za ubijanje ili prenapušavanje dok se zajebavaju brojeæi zjake po zraku. Tu moramo napraviti veliku distancu. Ispravna konzumacija naspram neispravne.
Ja npr. uživam uèiti napušen... i tko sad meni može reæi da se vutrom oglupljuje, prelazi u zonu pasivizacije ili udaljava od dnevnih obaveza i dužnosti UVIJEK? Nitko! Naravno, mora se i pazit da se ne doðe u situaciju da se više ne može funkcionirat bez vutre...sve treba biti na zlatnoj sredini, ravnoteži, Harmoniji sklada.

Ispravno konzumirajte travu, ne dopuštajte da njen potencijal propada jer to neiskorištavanje dovodi do propadanja samoga korisnika... Iskorištavajte njenu Esenciju a ne fizièko oblièje.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker