Vlaga, Temperatura, VPD/HD

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop

sone1

Coco Loco
Poznanik Foruma
14.12.2019
968
5.066
233
Mislim da sam procita nesto, nekad, negde slicno kao sto sam sada iskusio, mada sam se igrao i sa razdaljinom svetla u isto vreme.

Dok je vlaga bila 30% razmaci do spratova i fanovi sve jedno do drugog, reko oce li bar malo da se protegli, nemoz saviti nista. Podizao sam i svetlo, bilo promene al nista posebno...
Evo kako je sad vlaga porasla 40+% gledam malo, pa ona se razduzila, kasnije sada redja spratove, fanovi su dalji jedan od drugog. Znaci kao da joj sada treba prostora da luftira... al sam i sada opet udaljivao svetlo svaki dan po malo ...
E sad da li je ovo do toga da je bila naviknuta tako, pa sad kada je skocilo, doslo kao neki stres i odbrana, ili je normalna bioloska pojava u datim uslovima, ja ne znam, al eto razmisljam :razvaljen:: niska vlaga = zbun, visoka vlaga = topola :D
 

serviser

mumijev drug
Poznanik Foruma
05.09.2019
712
4.458
163
Mislim ipak da su kolicina fotona i valna duzina (temperatura) svjetlosti jedini parametri koje biljka prepoznaje, odnosno na koje fizioloski reaguje. Poznato je da neke biljke u potrazi za zrakom znaju izbaciti adventivni arealni korijen, na svim organima osim tamo gdje korijen ide, ali to je cini se jedina fizioloska/anatomska interakcija osim svjetlosti. Nisam sigiran ima li mara takve osobine.
 

sone1

Coco Loco
Poznanik Foruma
14.12.2019
968
5.066
233
I da i ne :) Kontam ako je jak landrace ne bi mogli mnogo da izmanipulisemo, ali posto je danas sve vise i vise hibrida:

U inu najvise mogucnosti za manipulaciju nam daje lampa i razlika u temp dan/noc, a vlaga bi bila neka finesa na sve to :)

Al to sve mora biti tipa konstantno tokom celog growa, jer one se prilagodjavaju, a prilagodjavaju se onome sto im mi obezbedimo :)
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Infinity