Vožnja i marihuana

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
19.04.2014
5
3
3
Realitvno sam novajlija u voznji, ali imam za sada predjenih nekih 50-60k.. Iskreno, poslednjih 20k sam svaki put bio napusen, i jedna stvar koju sam primetio to je da nemam vecu koncentraciju, cak sta vise mislim da je manja, ali mnogo smirenije i stalozenije vozim, dok na primer kad sam pijan sa svojim kolima, lepo odremam pola ure, do uru, i posle banja.. Smatram da to nije dobro i pametno, ali najiskrenije, mnogo gotivim kad znam da trebam da vozim 400-500 km, i da se lepo naoruzam biljem, i meeni banja.. Shvatio sam da mi je to bas opasan gust :)
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Ja bi mogao saznat kak je vozit normalan uskoro. Sve me strah, zvuči dosadno
suicide.gif
.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: ivan8 and graf

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Kad zapalim pa vozim (kraće relacije samo dolaze u obzir,tj. lokalna vožnja) vozim 100% po propisima i samo gledam jel' ima policije ispred :D
Sve ostalo ne dolazi u obzir !
Inače,treba izbjegavati vožnju u high stanju.
Pogotovo ako smo jako naduvani :D
Tko god da kaže drugačije ... laže :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: 420Florist and graf

Lazarus Led

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.04.2015
1.400
3.305
188
Mislim da sve to zavisi od osobe do osobe. Trava inače nije za svakoga ni u svakodnevnom životu a kamoli za volanom. Meni lično ne smeta voziti naduvan. Poštujem propise, a naduvan fanatično obraćam pažnju na njih. Negdje gdje je ograničenje 70 km/h u prosjeku ljudi voze 80 - 90, ali ja zakucam na 70.:D Čak mi je gušt voziti napušen, pogotovo van grada. Neka dobra mjuza i ploviš. Jedino mi malo bude paranoja da sam ofiran ako me murija zaustavi. Ostalo bez problema. Usput skijam naduvan i vozim biciklo spust po makadamu 30 - 50 km/h i asfaltom 60 - 70 km/h i uživam u tome. Apsolutno mi ne smeta, čak mi daje poseban merak!:let:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: graf and Rope73

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Svi smo manje više doživjeli vožnju u napušenom stanju.To stanje varira od malo do jako.Malo prolazi ali jako ...e to je opasno.
Znaš onaj trip,kad odjednom progledaš i shvatiš da si odvezao 2-3 km a da uopće nisi bio za volanom ;)
No dobro je,na domaćem sam terenu,tu sam prošao 'tisuću puta' ... ali šta ako si jako naduvan i nalaziš se u drugom gradu,ne poznaješ put,gužva,...

Biciklom se i ja vozim opušteno ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: marijo211

Lazarus Led

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.04.2015
1.400
3.305
188
Venlo upravu si. Doživljavao sam ja taj trip više puta, ali samo na poznatom terenu.;) Ne znam da li u tom momentu voziš podsvjesno ili se jednostavno ne sjećaš tog dijela puta pošto nekad misli odlutaju. Treba to istražiti i sprovesti eksperimente.:) Ali i u tom stanju vozim bez greške (vjerovatno pošto se ne sjećam), ali iskreno nekad me jeza prođe kad shvatim u momentu da mi fali dio puta. Gledam da ne budem jako naduvan kad vozim.:D Na manje poznatom terenu mi se to nije događalo jer po mojoj pretpostavci vjerovatno mozak radi na opreznijem režimu (osim što se malo pogubim u nepoznatom gradu, fulim neka skretanja i to). A na biciklu ne da se naduvam nego preduvam i nije mi se nikad desilo da nisam za upravljačem ni pola metra.:puuuh::
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Znaš onaj trip,kad odjednom progledaš i shvatiš da si odvezao 2-3 km a da uopće nisi bio za volanom ;) No dobro je,na domaćem sam terenu,tu sam prošao 'tisuću puta'

Nedavno čitam članak o vožnji i vozačima, nevezan za vutru, ali točno o tom je riječ. Napravljeno je znanstveno ispitivanje na uzorku od 500 vozača koji voze od posla do kuće, nakon 2 mjeseca je ustanovljeno da ih više od 95% ne zapamti vožnju od posla do kuće ili vožnju do super marketa. Zašto je tako, zato što ljudski mozak počne svakodnevnu rutinu shvaćati neobaveznom. Koncetracija i dijelovi mozga za koncentraciju i motoričke sposobnosti su i dalje na nivou, ali režnjevi mozga za kratkoročno pamćenje postaju ljeni i aktivnost im je jako niska. Znači Ven nije nikakav trip, čak sam pitao i sestru koja neduva jel joj se dogodi kad dođe s posla i parkira auto da se sjeća kuda je došla ali se nesjeća vožnje i detalja i odgovor je bio potvrdan. To definitivno nema veze sa vutrom, nego to prelazi u rutinu a naš mozak je programiran da mu rutina prelazi u naviku. Kao što sam rekao uvjek sam naduvan, vožnja mi je u opisu posla, evo danas sam prešao 370 kilometara i popušio 2 grama. Jednostavno ako imaš visok prag tolerancije na vutru nemožeš se napušit "jako" kak ti veliš, napušim se, i high sam, fino mi je i to je sve. A to što netko napušen loše vozi ili dobro vozi nema veze sa vutrom. Jednostavno je ili si dobar vozač ili si loš vozač. Ja u svojih 16 godina za volanom nisam dobio niti jedan kazneni bod, nisam nikad skrivio nesreću niti dobio kaznu vezanu za moju vožnju. Dobio sam za pojas i za upaljene maglenke dok nije bilo magle. Smatram da sam dobar i odgovoran vozač, koji vozi oprezno, drži se prometnih propisa. Jednostavno je, kombinacija loših, neiskusnih i prirodno agresivnijih vozača koji znaju tu i tamo zapaliti, normalno je da će se napušit "jako" i još sjednu za volan i eto ti sranja. Vozačku dozvolu treba smatrati kao i oružani list, jer si ti za volanom zapravo osoba koja drži prst na obaraču vrlo moćnog oružija. Zato opreza nikad dosta, svakojake budale danas sjedaju za volan u svakojakim stanjima, a to je ono najgore. Ko da daš pijanom rusu napunjen kalašnjikov, doslovno nema razlike ;)
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.585
2.598
Meni trava definitivno smanjuje brzinu vožnje.
A znalo mi se desiti po noći da uopće ne prepoznajem u kojoj sam ulici pa jedva čekam da dođem do nekog 'orijentira' da se mogu skoncentrirati. A prošao tu mali milion puta,
O tim stanjima na travi ti ja pričam.
Hebeš ono kad ja imam kontrolu i uživam dok vozim.
U tim momentima je napušeni vozač opasan.
Jednom prilikom,dok me tako šoralo i dok sam vozio nekom poprečnom uličicom,sve se stopilo,kao da sam u Las Vegasu...tj,neznam gdje sam ... u jednom momentu ugledam neko dupence fino ispred sebe,dignem malo pogled...vidim plava duga kosa :D
I zalegnem na kočnicu,škriiiiiiippppppppppppp.
Umalo sam zgazio plavušu koja se kretala pješke kolnikom.
Ne ponovilo se :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Igorče

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
a sta bi. zamaglilo ti se malo pred ocima :)

Davno je bilo, sa starim službenim OPELijanderom :D . Imao neki glupi sistem koji kod novijih modela nema. Ak ostaviš upaljene maglenke i pališ sutra dan svijetla upale se i maglenke automatski. Komplicirane švabe, sve možeš pojedinačno palit i pojedinačno gasit. Ako ne ugasiš maglenke posebno, one će se ugasiti sa glavnim svijetlima, ali isto tako i upaliti kad pališ glavna svijetla. Jbg. ja uvjek vozim sa svijetlima bio dan il noć, neki refleks mi čim okrenem ključ palit svijetla, i tako ostadoše od noć prije, ja ne primjetih i zaustaviše me :upiii:, sram me bilo :D.
 

ganja_farmer

grower wannabe
25.05.2009
1.336
4.151
188
73
Vozačku dozvolu treba smatrati kao i oružani list, jer si ti za volanom zapravo osoba koja drži prst na obaraču vrlo moćnog oružija.

ova rečenica me se dojmila kako si je lijepo složio. :clap:::thumb:

p.s. maloprije sam se dovezao od frenda,zapalili smo koju,lagano kući 60 po kiši,radio stojedinica u pozadini,čik u zubima,na cesti tri auta sreo cijelim putem,lagana plovidba,milina... :)
inače dok vozim napušen uzmem si pauzu od pušenja nekih sat vremena prije nego sjednem za volan,prije toga nešto slatko pojedem,umijem se i laganica bez žurbe...inače,ne vozim brzo ni kad sam trijezan skroz,a kamoli ovako,što je netko napisao,držim se ograničenja i pazim i to je to.
 
Poslednja izmena:

Space_Lulu

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
17.09.2015
491
1.957
143
Jednom sam vozila pijana i jednom sam vozila naduvana. I nikad više.

Možete naći na YT par snimaka sa upoređivanjem vozačkih sposobnosti pre i posle konzumiranja marihuane. Takođe, sigurna sam da ima i članaka na Google-u što se tiče te teme, ali lično mi je nebitno da li će istraživanja pokazati jedno ili drugo.

Ja imam sigurnost u sebe da mogu da procenim da li mogu da vozim, i da se pod uticajem u vožnji ponašam odgovorno i možda čak vozim i pažljivije. Ali krajnja linija je da ako udarim nekog, makar on bio kriv i da nije bilo šanse da izbegnem i trezna, prvo što ću upasti u problem sa zakonom. A drugo što će mi uvek ostati sumnja da li sam mogla da izbegnem situaciju ako sam bila trezna.
Te iz tih razloga kad konzumiram ne vozim.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Igorče

changadmt

Aktivan Član
13.05.2015
523
1.980
163
35
sto kaze no joke, zaboravio sam kako je voziti str8.:) nemam nikakve probleme da vozim napusen, mada kad si pocetnik, da li u duvanju da li u voznji, mozda bi bilo pametno izbegavati za pocetak...
neodgovorno bi bilo sad da tvrdim da covek bolje vozi naduvan, ali u svakom slucaju,BOLJE JE VOZITI NADUVAN, NEGO NERVOZAN! morao sam ovo velikim slovima, u ovo sam zaista siguran, kapiram da treba uvesti neke dregere sto mere nervozu, bes i bahatost vozaca.:p
 

Rope73

Form
Poznanik Foruma
02.06.2015
591
4.662
163
50
Apsolutno se slazem sa drugom Venlom. Sjecam se da sam jedva hodao od samo jednog joxa. Zanosio u desno pa skontao da moram ici "ljevlje" da bih isao pravo. Samo jedan jox, za koji su me upozorili ne vuci kao domacu...Dzes ti bosnji rec' ne vuci hahah.
Znao sam sjesti u auto , i pola sata kontati sta je to sve ispred mene- Pa kao ona lampica u glavi..AAaaaa , "kljuc, volan, mjenjac..." i 2 km/h do kuce :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Lazarus Led and xcx