VODIČ KROZ UNUTRAŠNJI UZGOJ, prerađeno 2014

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Ovo je odlicno,no nedostaje najbitnije...gdje je "Indoor vodic"..?..ako spamam il gnjavim najiskrenije isprike ali pocetnici nema šanse da se snađu samo s ovim...pokušao sam pronaci vodic koji opisuje kako i šta step by step (postojao je,neznam gdje je sad )...ali nisam uspio....pa ako nisam ja uspio,kako ce novi clanovi koji ustvari nemaju pojma kako poceti....malo smo nepregledni po tom pitanju...nadam se da ovo nikog nece pecnuti samo mislim da bi bilo dobro imati sve na jednom mjestu ono neke osnove....pozz svima :)
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
Ja bi ga volio pisati, stvarno volim takve stvari, ali znam da bi ja zastranio i otišo u bespuća kompliciranosti... kako i uvijek napravim....

Ako si od volje možeš mi pomoć da mi samo daš natuknice tj podnaslove o čemu da pišem, a ja ću izvuć ono najbolje iz foruma i sve to složit...

znači ono, počevši od boxa, pa preko svijetal i ventova, do posuda, zemlje, germinacije, vegetacije, treninga, cvjetanja, trimanja i cureanja...

:D

sve to zvuči simple al ja znam da bi ja to zakomplicirao hahaha
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stexstex

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Heh, da. :vb_kez:

Baš smo nedavno raspravljali da je to jedan od bitnijih problema ovog foruma, što je sve razbacano na sve strane pa je problem i nama starijim članovima pronaći određene informacije koje smo čak jednom i pročitali ali sada su negdje zatrpane u nekoj temi s milion stranica i postova.
Nije problem nedostatak informacija već raštrkanost istih; iz tog razloga sam i pokrenuo ovu temu da napokon sastavimo pristojne i razumljive vodiče na koje tada vrlo jednostavno možemo upućivati novo-registrirane članove, trenutno im stavimo par linkova koji su istina vrlo opširni i prepuni informacija a za ostalo dobiju naputak da je o tom pisano i već postoji na forumu pa neka malo potraže. =) Iako je većina potrebnih informacija relativno dostupna, ljudi se lako pogube u onom što traže, žele i što im treba, radi same količine teksta i podataka koji stvarno ima masu za "probaviti".

"Običan" uzgoj nije atomska fizika, pa samim time niti groweru početniku nisu potrebne tolike količine informacija.
Na taj način trebamo i struktuirati sve te vodiče i tekstove za koje mislimo da bi bili relevantni početnicima, i druge koji spadaju pod napredne tehnike uzgoja za one koji se žele malo više zadubiti u teoriju i načine izvlačenja maksimuma iz ovog hobija kojim se bavimo.

Ja sam krenuo nešto sastavljati, pa su mi uletile neke više sile i određeni offline prioriteti, nakon toga sam malkice i zaboravio na to sve da budem iskren =)), stigne i ljeto a kuća postane samo prenoćište :D i tako.
Ali evo u 2013-oj smo dobili maleni pomak što se tiče zakona, pa se nadam da ćemo se pomaknuti i po ovom pitanju, Era isto ima u planu pisanje određenih vodiča, ja ću također nastaviti gdje sam stao, i naravno apel iz prvog posta ove teme još važi.

Evo ga :D ... ali izgleda da nije bilo prevelikog odjeka publike, čini se da treba iskoristiti joker zovi pa potezati svakog za rukav pomalo. ^^
He-Man je napisao(la):
Ono s čime svi mogu pomoći je da ukoliko naiđete na neku temu a mislite da je važna i informativna a tiče se unutrašnjeg uzgoja,
slobodno zalijepite tu u ovoj temi pa će netko od modova i supporta pročešljati i vidjeti što je iskoristivo a što ne.
Također svi prijedlozi ili kritike su dobrodošli i biti će razmotreni.

Bit će bolje netko viče ... :icon_mrgreen:

p.s. nemojte sada svi krenuti pisati iste zasebne vodiče :icon_lol: najbolje bi bilo kada bi se sve relevantne informacije skupile na jedno mjesto tako da se može u miru probirati i selektirati ono najbitnije i najkvalitetnije.
Stoga, pomognite nam tako da svaki post na koji naletite a mislite da je od važnosti za indoor uzgoj, zaljepite link na njega na ovu temu.
:thumb:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Ludi Brat

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
ako ce se "glavna tema" sastojat od 1000 drugih tema opet imamo nepregledan čušpajz.....trebao bi nam indoor vodic jedna tema sa osnovama od toga da se objasni šta i kako i zašto tako..tipa šta je vegetacija šta je cvijetanje šta je reg.sjeme šta je fem sjeme.šta su automatici...kao neki uvod pa nadalje step by step....od zemlje klijanja rasvijete boxeva tegli itd....malo pojasnit stvar sa lumenima i sl tome...novim clanovima bi uvelike olakšali pocetak a mi bi izbjegli 100 bedastih pitanja svaki dan...bar dio... ;-)...netreba to biti roman...slobodnim rijecima par recenica o najbitnijim pojmovima cisto da se iz tog vodica može stvorit slika u glavi kako to otprilike funkcionira...a za daljnje ucenje naravno cešljanje foruma...outdoor vodic koji je složio Greenman je odlican za start...tako nešto bi nam trebalo i za indoor...samo prijedlog ;-)
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
nisam ni mislio, nego sam okačio teme kako je he-man rekao, pa da se iz tih tema sastavi kvalitetan vodič....

ovo je samo prikupljanje informacija....

Mogu ja probat napravit svoju verziju kako ja to zamišljam, okačim ga tu, ako je dobro, ok, ako ne, prepravi se i adio...

nije to neka kvantna fizika
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Igorče

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Neće se sastojati od previše tema, biti će sve sažeto koliko god može, bez nepotrebnih i nepotpunih rekla-kazala informacija.
Neke od glavnih tema (2-4) koje svi trebaju obavezno pročitati će biti posebno istaknute i odvojene, i te teme će biti dovoljne za uspješan uzgoj od početka do kraja, dok će sve ove ostale biti opširnije i ići malo više u detalje. A poanta svega i je da nebude više potrebe za češljanjem foruma, već da je sve dostupno kroz maksimalno pet-šest klikova bez gomile nepotrebnog teksta kroz kojeg se mora prolaziti da se dođe do onog bitnog.
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
VODIČ KROZ UNUTRAŠNJI UZGOJ TABLICA SADRŽAJA v0.1 beta



1. GERMINACIJA SJEMENKI

2. PRESAĐIVANJE U POSUDE

3. VEGETACIJA

4. CVJETANJE

5. BERBA

6. SUŠENJE

7. CURE-anje


Evo, ako je to ono na što mislite, i ako je ovo uredu, ja bih počeo sa pisanjem, osim ako neželite nešto nadodati/oduzeti.
Znači, ovdje se ne obraća pažnja na spajanje lampi, odabir zemlje, izgradnju boxa, zaljevanje, gnojenje, trening, nego samo i striktno samo na UZGOJ from seed to harvest.

Ali opet, uz ovo će trebat obradit i sve druge teme koje sam naveo gore, jer početnici obično imaju milijun pitanja vezanih uz te teme.

Znači ona gore tablica saržaja se odnosi na one koji su već savladali spajanje žarulja i ventova, izgradili box, kupili zemlju i sjemenke.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: swizzz

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
Voila....

Evo PDF:

Wikisend: free file sharing service KROZ UNUTRAŠNJI UZGOJ.pdf

I samo da napomenem, jedna sličica od vegetacije i one 3 sličice od cvijetanja sam posudio od Weedetixa i njegovog Auto Haze & Cinderella growa samo zato jer su to bile prve sličice na koje sam naletio a da mi se sviđao kut slikanja. Pa eto, kolega, nemoj se ljutit :)

Piše da će fajl biti živ 7 dana, pa ono, skinite na vrijeme.

I da, stvarno sam htio direkt tu postati ali stalno mi je izbacivalo neki novi error i nisam više imao volje.

:)


U vezi vodiča, kao što piše, to je beta verzija, znači podložna je APSOLUTNO SVIM PROMJENAMA tako da željno očekujem vaše komentare, kritike i prijedloge, a sve u svrhu krajnjeg cilja, a to je dobar, sažet i pravilan vodič o unutrašnjem uzgajanju.

:)
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
Neznam... evo ja sam sad probao i normalno mi skinulo... :(

A kuzis, stavio bi attachment na forum, ali neda ako je fajl iznad 1mb

ovo je jedini način
 

Kefalo

Aktivan Član
02.10.2011
104
26
28
30
Vi koji ne mozete da skinete probajte preko nekog drugog pretrazivaca, ja prvo probao preko chroma i nece ali preko internet explorera radi!

Inace odlican prirucnik za pocetnike mozda jos samo da si dodao nesto o gnojenju i osvetljenju bilo bi savrseno :)
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
Ne, ovaj vodič je za one koji su već sklepali box i kreću s uzgojem

to je i napomenuto u vodiču par puta

a za gnojenje, e pa, teoretski, uzgoj se moze i bez trunke gnojiva odradit a to je ono čemu sam težio, jednostavnost

nešto za početak...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: ganj@

Strijela

Aktivan Član
16.05.2011
98
46
28
105
Pozdrav, malo ulijećem ovdje, no..
Ja sam wannabe grower, krenuo bih no kao što je netko napisao na početku ima previše informacija. Pa ono morat ću dosta toga čitati, ono djeluje mi kao da je cijela znanost oko tog growanja.
Stoga u potpunosti podupirem step-by-step tutorial :) (mada se nadam da će moj grow već biti debelo na putu dok nešto takvo bude gotovo).
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Deda65