** Vodic za vanjski uzgoj / outdoor **

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
10.06.2021
10
18
3
33
Pozdrav ljubiteljima dobrih cvetova.
Sinoc sam skinuo biljke. Sorta nepoznata.

Gledajuci kroz mikroskop na svakih 3-4 dana. Primetio sam po koju "glavicu" boje meda i ako jos ima prozirnih. Posto se broj tih tamnijih poceo povecavati odlucio sam da ih skinem.
Otprilike prema mojoj proceni ima oko 60% mlecnih, 20% prozirnih, 20% svetlo braon trihoma.

S tim sto je jedna biljka bogatija trihomima od druge.
Da li je normalno da to varira tako, da budu prisutni i prozirni i potamneli?

Ovo mi je prvi grow koji je da kazem uspeo. Posle velikih muka.. .
Sajt je u kukuruzu.
Posle crva koje su ih izbusile, srndaća koji je ogulio najbolju jos pocetkom avgusta nakon cega je postala hermafrodit, i zeleno crnih gusenica koje su ih opipale u zadnjih 20 dana i za 70% smanjile zelenu masu i sjebale hedove, na kraju sam digao dve biljke, od pocetnih 5 zenskih+3muske, od 10 semenki.,koje nemaju mnogo ni da se trimaju...

Cini mi se da tako zelene rade malo, ne mogu da ocenim posto sam ugruvan ovim sto pusim u zadnje vreme...
Ali se nadam da ce biti nesto.
U potkrovlju su.
Vise onako cele naopako. Sutra planiram da ih osisam.
Gore nije mnogo hladno. Mracno je. Ima protok vazduha. Ako se osusi sunka, valjda moze i biljka.

Da li ih ostaviti sa glavnim stablom tako da se suse ili im otkinuti grane, pa posebno svaku okačiti?

Boze zdravlja dogodine se ide mnogo ozbiljnije u poduhvat, sa nekim hibridima...

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Grow Support
30.04.2016
5.072
43.387
2.598
Nevada, USA
Da li je normalno da to varira tako, da budu prisutni i prozirni i potamneli?
Dokle god ima prozirnih, bolje još pričekat. A kakvi su pistili? Daj sliku hedova i biljke, ali ne tu nego u temi za procjenu...
Gore nije mnogo hladno. Mracno je. Ima protok vazduha. Ako se osusi sunka, valjda moze i biljka.
Naravno, dobro je to:thumb:
Da li ih ostaviti sa glavnim stablom tako da se suse ili im otkinuti grane, pa posebno svaku okačiti?
Ovisi :)...evo link, vodič je za indoor ali neka te to ne buni...odeš skroz dole pod 13. SUŠENJE I CURING...sve ti piše.
Isto tako iznad toga
12. BERBA (HARVEST).

Što se tiče berbe i samog procesa sušenja nema neke bitne razlike, bilo da je riječ o indooru ili outdooru.

Neophodn

Šta te zanima? Berba? U tom slučaju kao i kolega iznad, tu pitaš...
Vidi se da je tu negdje pri kraju, a sad da li još pričekat malo ili odmah skidat...najbolje sam procijeni, u pitanju su nijanse. Trihomi su najbolji pokazatelj, ali ne i jedini. Pistili također ukazuju kada se bliži vrijeme berbe, kao i sami izgled biljke.
Ovaj list što je uvenuo na desnoj strani heda, provjeri da na tom mjestu iznutra nije krenula plijesan :).

• Sviđa mi se
Reactions: Jolly Joker
10.06.2021
10
18
3
33
Hvala puno. Pogledacu ove linkove. Gotovo je sada, nemam slike. Ona je promenila izgled vec. Pusio sam juce i mogu reci da radi. Nije nesto. Ali moglo je i gore. Nadam se da ce se i rad pospesiti tokom susenja.
Pistile su bile izrazito braon, i otvrdnuli su hedovi bili malo pod prstima
Dokle god ima prozirnih, bolje još pričekat. A kakvi su pistili? Daj sliku hedova i biljke, ali ne tu nego u temi za procjenu...

Naravno, dobro je to:thumb:

Ovisi :)...evo link, vodič je za indoor ali neka te to ne buni...odeš skroz dole pod 13. SUŠENJE I CURING...sve ti piše.
Isto tako iznad toga
12. BERBA (HARVEST).

Što se tiče berbe i samog procesa sušenja nema neke bitne razlike, bilo da je riječ o indooru ili outdooru.

Neophodn

Šta te zanima? Berba? U tom slučaju kao i kolega iznad, tu pitaš...
Vidi se da je tu negdje pri kraju, a sad da li još pričekat malo ili odmah skidat...najbolje sam procijeni, u pitanju su nijanse. Trihomi su najbolji pokazatelj, ali ne i jedini. Pistili također ukazuju kada se bliži vrijeme berbe, kao i sami izgled biljke.
Ovaj list što je uvenuo na desnoj strani heda, provjeri da na tom mjestu iznutra nije krenula plijesan :).
Veliko hvala za linkove. Pogledacu.
Slika nemam Ona je vec promenila izgled. Pistile su se posusile bile. iimali su hedovi cvrsto e pod prstima
grane sam otkinuo u okacio u medjuvremenu.
Sinoc sam pusio i mogu reci da radi nesto, a da je moglo i gore od toga. Tako da sam zadovoljan u neku ruku.

• Sviđa mi se
Reactions: Badi

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Grow Support
30.04.2016
5.072
43.387
2.598
Nevada, USA

Neophodn

Nažalost kod plijesni nema neke pomoći, većina nas ima s time problema. Jedino što možeš je odstraniti zaraženo, kao što jesi:thumb:i nadat se da se neće dalje širit. Kad se plijesan već počne stvarat, teško ju je spriječiti. Što znači, morat ćeš redovno pregledavat biljku i čupkat zaraženo. Ako vidiš da svakim danom čupkaš sve više toga, po meni je najbolje što prije pobrat biljku jer riskiraš da se cijela zarazi :).

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Pantagan and FatOne

Bizzzo

- Fly Me To The Moon
Urednik
Moderator
11.02.2008
6.531
25.114
1.218
vutra.org
Vjerovatno joj je previše. Kad ste bacili gnojivo? Čisto sumnjam da joj je korjen strunio jer mi se čini da i ne dobiva bas vode a niti sunca.

14.08.2022
4
9
3
53
Nemoj duple postove brat. Nemoj citirati cijeli moj post...Pravilnik jesi citao nedavno? :)
Gnojio sam prije 5 dana a zatim je kiša padala vode ima dovoljno a sunca negdje oko 10 sati dnevno na njih dvije od 5 mi se pojavilo ovo

Dali se mogu spasiti i kako vjerojatno je previše gnojiva

20220812_174404.jpg

Poslednja izmena od urednika:
21.06.2015
17
38
28
45
Zdravo drustvo. Evo sam posle 4godine opet biljku posadio.
Jedno pitanje za nekoga iskusnog growera!
Biljka ima vise vrhova, a mene zanima da li kod grana sa strane da skinem one male listove sa malo pistila? Kontam mozda bi vrhovi bili puniji ako bi to uklonio?