Wembley u mom ormaru

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
mislim da si možda malo prerano počeo sa flushingom...
 

Kenny Dalglish

Aktivan Član
15.03.2011
378
690
93
Wembley inače cvjeta 60-65 dana, tako reklamiraju a tako je i u praksi koliko sam vidio u 2-3 slučaja, tko bi se nadao da će moje otići u 70+ dana 12/12. Neznam da li je to do fenotipova, slabije lampe, ili ovih vrućina no grow se rastegnuo i priuštio mi mnoge brige jer sam računao max 65 dana cvjetanja +- 5 dana gore dolje. U svakom slučaju biljke broje zadnje dane, pustio sam ih maksimalno koliko sam mogao zbog drugih obaveza - nadam se da će biti dovoljno iako nisam baš siguran u to. Vjerujem da će sutra biti zadnje zaljevanje, onda još 3-4 dana svjetla, pa malo mraka i goodbye blue sky ... :prof10: Čak razmišljam da izostavim onih 48 sati mraka, nekako mi se čini da im je potrebnije svjetlo od mraka. Zaboravih napisati da zadnjih tjedan dana sam im produžio mrak za pola sata - sad su na režimu 11,5 svjetla i 12,5 mraka, sve u cilju bržeg sazrijevanja ...:icon_lol:

I nebih rekao da sam počeo prerano s flushingom, želim dobiti što kvalitetniji dim. Tokom growa su gnojene duplo više nego što sam si to planirao prije, zadnja 3 tjedna bez gnojiva će biti taman da povuku sve iz zemlje ako je još šta ostalo. Kvantitetom sam zadovoljan već poodavno, bit će hedovine za cijelo ljeto i dobar dio jeseni, kvaliteta me brine. Već se par nižih i manjih hedova popušilo ( strateški uklonjeni radi opće koristi :hehe:) i ono, rad je solidan, dobra vuja no ništa posebno. Mirisa nema već dosta dugo, tj nije intezivan. Nadam se da će im par dana još dobro doći, te da će curing dosta popraviti stvar. Vidjet ćemo, uskoro ....

Nego kad već spamam vlastiti dnevnik par pitanjca ako će se tko usuditi prognozirati.

1. Temperatura 25-27 C, vlaga cca 50-tak % - jel će se osušiti za 7-8 dana i biti spremne za tegle?
2. Sušiti cijelu biljku u komadu ili hed po hed?
3. Kod trimanja ostaviti malo lišće oko hedova ili maksimalno sve otrimati?
 

euforija

Aktivan Član
24.05.2008
358
54
0
35
Opasno!! Brze ce ti se osusit ak svaki hed posebno objesiš, a i sto vise lisca capneš isto pre gotovo
Ja skoro svo lišče maknem pa je osuseno kroz 4-5 dana za tegle,
a taj trim samo u haš baciš--kolko vidim imas materijala ;)
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
a tu si pobego postu maleni :)

putnik11 je napisao(la):
Hehe. To se meni dogodilo malo više od jednog puta. Sad prvo u wordpad pišem, pa copy/paste. :)
Evo putnice,nesto me ucestalo :))

spam,sory
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
Kenny Dalglish je napisao(la):
Već se par nižih i manjih hedova popušilo ( strateški uklonjeni radi opće koristi :hehe:) i ono, rad je solidan, dobra vuja no ništa posebno. Mirisa nema već dosta dugo, tj nije intezivan. Nadam se da će im par dana još dobro doći, te da će curing dosta popraviti stvar. Vidjet ćemo, uskoro ....
Owo ume da zajebe grow. Imao sam slicno iskustvo sa neproverenom domacicom. Mislio sam da su u pitanju samo donji cvetovi,ali na kraju s esve svodilo na isto. Zanimljivo je da je ortaku razarala ista genetika,ali on je koristio CO2 i fosfor,kao i zadnji dan berbre po mikroskopu, sto kod mene nije bio slucaj. Svakako da ce curing poboljsati kvalitet,ali osnova mora biti jaka sama po sebi,mora zavrsiti fazu cvetanja u potpunosti.....a i mora da se pali buxna posle klope:)))

Nego kad već spamam vlastiti dnevnik par pitanjca ako će se tko usuditi prognozirati.

1. Temperatura 25-27 C, vlaga cca 50-tak % - jel će se osušiti za 7-8 dana i biti spremne za tegle?
2. Sušiti cijelu biljku u komadu ili hed po hed?
3. Kod trimanja ostaviti malo lišće oko hedova ili maksimalno sve otrimati?
1.ima tu jos par bitnih situacija pre tegle..a sto se duze i kvalitetnije susi to je zahvalnije na kraju i rolla i dim
joint-20060614.gif

2.stvar izbora...vise volim celu,ali volim i da izmerim hedovinu dok je sveza i znam na cemu sam posle curinga
3.
euforija je napisao(la):
a taj trim samo u haš baciš--

Sve pohvale za grow:thumb:
 

Kenny Dalglish

Aktivan Član
15.03.2011
378
690
93
Hvala momci na pomoći , grdo mi je produžetak growa zakomplicirao život, tajming mi mora biti točan unutar 24 sata inače sam jebao ježa. Berba mora biti do 18-tog naveče, suhi hedovi moraju u tegle točno 25-tog na 26-tog, drugi termini su nedostupni i prije i kasnije . Zato toliko pitanja i mozganja. Jedino me veseli što će desna biljka izgleda biti taman zrela .... Hebem ti sve kad nisu mogle cvjetati do 65 dana, ali šta se može, prilagođavam se iz dana u dan, sve za biljke - biljke nizašto :icon_lol:

Sulundar je napisao(la):
1.ima tu jos par bitnih situacija pre tegle..a sto se duze i kvalitetnije susi to je zahvalnije na kraju i rolla i dim

Na što si točno s ovim mislio, možda mi je još nešto promaknulo.

EDIT: Došao kući s posla, malo gledao kristale i čini mi se da će ipak sutra berba, po 77 put mijenjam plan u zadnjih 10 dana hahaha.
Desna biljka izgleda sasvim spremna, rekao bih da ima oko 30-40 % smeđih kristala na 3 najveća vrha - ostatak je mliječno zamućen. Lijevoj biljki bi dobro došlo još bar tjedan dana no ako ide jedna ide i druga, nema trenutno prostora ni vremena za nešto drugo.
 

Kenny Dalglish

Aktivan Član
15.03.2011
378
690
93
:thewave: B E R B A :thewave:

Trajanje uzgoja: 15 tjedana od klijanja - 5 vegetacije i 10 tjedana cvjetanja
Visina biljki : 50-tak cm, prije manje nego više

Vrijeme je da se i ovaj dnevnik lagano privede kraju. Grow je završio i moram reći nakon svega da sam oduševljen, apsolutno svime. Nevjerojatno, do pred 4 mjeseci takoreći nisam ni pomišljao na ovo niti znao da je moguće uzgajati u tako malim prostorima. A onda nabasao na Vutru.org, ugledao slike dečki koji uzgajaju u PC- kučištu i to je bio taj klik. Hebem ti ako oni mogu u kompjutoru valjda mogu onda i ja nešto u ormaru.
I eto nakon cca 4 mjeseca u ormaru mi se suši 20-tak predivnih hedova. I zato puno hvala vutri i svim članovima koji nesebično dijele svoja iskustva. :thankyou::common028:

A s growom sam u potpunosti zadovoljan, više manje tehnički solidno odrađen. Mjesta za napredak ima napretek i to me jako veseli. Stoji upitnik kvalitete svega, i ne mogu reći da me to ne muči jer to i je bit svega ovoga. Ali vjerujem da sam uradio sve što sam mogao i trebao, valda će i dim biti fin. Vidjet ćemo za par tjedana, nadam se najboljem :hehe:

I par riječi o biljkama, dobio sam na kraju 2 fenotipa Wembleya, totalno različiti hedovi, (nadam se i različitom dimu) pa par riječi o svakom.
Wembley 1 U principu je trebala biti 2 jer je dan kasnije proklijala, 2 dana nakon klijanja presađivana, loše krenula no nakon 3-4 tjedna se zalaufala i brzo preuzela dominantnu poziciju u boxu sa svojim ogromnim lišćem. Hedovi su posebna priča. Dovoljno je pogledati glavni hed te biljke, ima rogove na vrhu, izobličen do ružnoće. No kaliksi su bolesno debeli, hed je čvrst i masan, sav prekriven kristalima i dugačkim dlačicama svakakvih boja, prekrasno. Vjerujem da je ubrana taman u pravo vrijeme.



Wembley 2 Puno bolje krenula, no nekako i zastala početkom cvjetanja. Jednostavno upala u sjenu svoje kolegice i malo toga sam tu mogao napraviti. Hedovi ove biljke su totalno drugačiji. Rastu piramidalno prema svjetlosti, puno slojeva malih listića unutar samog heda, dlačica ima puno manje i drugog oblika (kraće i deblje). Hed izgleda masivno ali uopće nije, dosta je pufast. Definitivno ubrana prerano, vjerujem da je mogla još komotno 7-10 dana ostati, nažalost zbog drugih razloga morala je i ona dolje. No i to je još jedno iskustvo, baš me zanima rad tih istih :spliff:



Malo slika s harvesta :icon_smile: Ostavljeno nešto više lišća, nije se imalo puno vremena a vjerujem da će i pomoći malo jer su vrućine ogromne, brzo će se sušiti. Bar da malo uspori. A i haš nemam namjeru raditi, bar ne ovaj put.



I to je to, bilo je par paranoičnih reakcija tokom growa, puno premišljanja i razmišljanja no grow je priveden kraju a to je uvijek najvažnije. Kvantitetom sam izrazito zadovoljan, kvalitetu vam javim za par tjedana. Čeka me vrlo uzbudljivih 3 tjedna, ide se i do Dam-a između ostalog. Ma hebenica .... Uživajte u ljetu i želim vam puno :sun2: i nešto kiše s vremena na vrijeme :icon_mrgreen:

I naravno puno puno :rasta1::cool44::spliff::joint::leafblunt:
 

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
Rep + za zavrsen grow... :clap:

Jos nam javi kakav je dim bio na kraju susenja... =)
 

GreenRyder

.....always green.....
Poznanik Foruma
17.12.2010
1.067
1.322
188
.....svaka cast majstore.....nadam se da ces uzivat u plodovima svog truda i da cemo na jesen pratit jos koji tvoj grow......sretno i ugodno i zabavno ljeto zelim.......
 

herb-o-logist

Aktivan Član
05.04.2011
177
25
0
33
Da mogu dao bih ti par repova, za kvalitetno vođen dnevnik i naravno za biljke... Svaka čast. Kad se ponovo odlučiš za grow obavezno opet otvori dnevnik, već unapred se radujem. :thumb:

P.S. Strpljivo očekujem smoke report.
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
I od mene rep+
Svidjaju mi se dlakavi vrhovi i iscekujem smoke report!

Svaka ti cast s obzirom da je prvi put i nadam se da ce biti jos dnevnika s tvoje strane!
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.157
298
54
čestitam, dnevnik je sretno i uspješno priveden kraju! želim ti ugodan dim i očekujem smoke report (kao i svi ostali koji te prate).
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
1.ima tu jos par bitnih situacija pre tegle..a sto se duze i kvalitetnije susi to je zahvalnije na kraju i rolla i dim
Na što si točno s ovim mislio, možda mi je još nešto promaknulo.
nemas vremena za full verziju,ali mislio sam na susenje,tegliranje,sasususivanje,tegliranje(osvezavanje),sabijanje i final tegla na curing...:)
sve u svemu,bice dobro i bez toga...lep zavrsetak !

A evo i potencijalne slike za avatar

...magnifesen:)
 

Kenny Dalglish

Aktivan Član
15.03.2011
378
690
93
Evo uhvatih nešto vremena, hvala svima na čestitkama, repovima ...:sun2::sun2:

Nakon 3 dana sušenja ponovno ošišao vrhove ali ovaj put detaljno.
Nakon 7 i po dana su u teglama
I napokon danas nakon 8 dana tegli mislim da su taman spremne za fini curing, odstranjene su sve veće grane, hedovi razdvojeni, manji će se popušiti a veći ostaju u teglama do daljnjega.
Oko 75 grama sam dobio, 30 od jedne i 45 od druge, oko 45-50 g fine hedovine ide na curing. Nisam toliko očekivao sigurno a definitivno nisam očekivao toliko "otpadnog materijala" Od drugog trima je ispalo 15-tak grama sitnog suhog lišća prepunog kristala, idući put ću zasigurno morati misliti o nekom hašu, sada se nije imalo vremena.
Što se tiče dima još je rano, takoreći nisam probao još niti jedan veći hed. No miris je definitivno zanimljiv, čekam da se još razvije do kraja no ne miriše na klasičnu vuvu nikako. Ukus kod pušenja je isto jako dobar već sad, jako lagan. Rad je dobar no neka ih još 10-tak dana u teglama pa ću probati nešto detaljnije o samom dimu.

Neznam šta drugo reći, sretan sam :icon_lol:

 

GreenRyder

.....always green.....
Poznanik Foruma
17.12.2010
1.067
1.322
188
....da ne duljim previse.......PREKRASNO........svaka cast, al sad i sam vidis za sta si se trudio.....rep+....:bonappetit:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.