White Widow 1. pokušaj

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

martinica

Aktivan Član
05.06.2014
111
180
43
Nemam kuda sa klonovima, bacit ču ih !,... samo iz čiste radoznalosti i vježbe nešto me vuče da probam :) sa tim odrezanim vrhovima !, zanima me dali će pustiti korjenje jer mi kloniranje ne izgleda nimalo komplicirano. Hrane se preko listova dok ne puste korjenje i vlaga mora biti na maximumu, temp.na 25-28C. Probat ču bez kloneksa i ostalih...čisto u zemlju. I drugi način ču probati koji mi je zanimljiviji jer zato nisam nikada ni čula. Malo je pipkavo vezanje pa umotavanje u najlon... A probat ču još jedan način, (3.način), a to je da savijem razrezanu granu ( ne do kraja-do pola tako da grana ostane sa pola stabljike vezana za majku) i sredinu toga razrezanog dijela gurnem u zemlju, učvrtim sa nečim težim i da vidim koliko će trebati da pusti korjenje...ako uopće i pusti. Na ovaj način nisam naišla na Vutri da je netko radio...sa cvijećem jesam i bude vrlo brzo i uvijek uspješno.

0Owerdoze@ znam za lolipop, uglavnom ga rade u vrijeme cvjetanja...mislila sam da je kod mene još rano s obzirom da su još u fazi vege.
OpaCupa@ , Plantelu dajem svako zaljevanje full dozu, dobro izgledaju, sve pojedu i popiju i nakon 4 dana opet. Nikakvih promjena na listovima nema, sve je zeleno i zdravo. Svaki dan ih vadim, vežem (LST), pregledam...sve je ok. Da sam nešto primjetila, odmah bi išlo ispiranje sa 20 litara i na djetni režim ;)
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.993
34.357
2.598

free picture upload
Ovo ti je slika jednog naseg growera sa foruma necu ga imenovati...on je davao plantelu kao da je vocni sirup.
Pravilo broj jedan u prehranjivanju je da se drzimo preporucene doze i nece biti problema a ako mislis da ce zavrsiti grow sa full dozom svako zaljevanje,varas se jos nije stvoren strain koji to moze podneti.Moje skromno misljenje a tvoje biljke ,sretno :)
Citaj deklaraciju
 

martinica

Aktivan Član
05.06.2014
111
180
43
OpaCupa@, :respect: .. ,ova gornja slika ne izgleda kao vesela i zdrava biljka... :icon_cry:

izgleda da sam se malo zaletila. :costumed-smiley-027 ...Od sada svako drugo zaljevanje Plantella strogo po uputama. Moram priznati da si me malo uplašio sa ovom slikom.
S vremena na vrijeme me treba malo vratiti u normalu.... ;) u svakom slučaju hvala na savjetu :wub: .
Imam još jedno pitanje: Danas im je 5 dan na 12/12, Koliko još mogu očekivati dana listanja dok ne uđu u vrijeme cvjetanja....i do koje visine mogu očekivati da če narasti ??? (100-120cm) Znam da je to relativno pitanje..!?... ali me zanima procjena Vas iskusnih (5, 10, 15 dana ???) . Sa svakodnevnim LST ih držim na 50-60cm visine i pomalo me hvata panika. što više savijam jedne vrhove, ovi drugi krenu kao ludi pa onda sa njima mučim muku, savijam , podvrčem i tako u krug.

Power, do sada si mi sve rekao unaprijed gotovo u dan i sat kako će šta biti, meni pored svih teorija (čitanja) fali iskustva.
Npr. Da sam radila ST , borila bi se sa manje vrhova i mogla bi vjerovatno izvuči istu količinu kao i sa klasičnim LST bez rezova, ali bi imala manje muke sa tolikim vrhovima, a box bi bio prozračniji, sve vrhove bi lakše kontrolirala na istoj visini i lakše bi mi bilo kontrolirati vlagu jer ima manje zelenila....itd
 

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.179
7.241
258
54
Texas,USA
Imaš dva izmedzu najboljih growera na forumu koji te usmjeravaju kod tvog growa, ući i
Imaj strpljenje. Biće ti to dobro iskustvo. Samo Laganini i ne zaljeci se.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: martinica

martinica

Aktivan Član
05.06.2014
111
180
43
Dan 30.
Najdonji vrhovi - clonovi

w9fxqyEl.jpg

ZMGhtjkl.jpg
 

martinica

Aktivan Član
05.06.2014
111
180
43
32.Dan od kako su proklijale i 7.Dan na 12/12
LST svaki dan, svi vrhovi na istoj visini, nije lako ali uz puno truda...može se :)

vrhovi
fNdVSfTl.jpg


šumica
J3f4anPl.jpg


svi na istoj visini
K1zJXhOl.jpg


oaLkb4ul.jpg


lst , nije baš kao iz knjiga :)
0DRAZcPl.jpg


još ništa od cvjetanja...
dali smijem napraviti lolipop donjih listova i do kojeg kata jer do njih ne dopire svjetlo a da ne naštetim biljci. Još je u vege
 

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Mislim da je najbolje bilo kakav trening najbolje započeti i odraditi u fazi rasta(naravno LST raditi postepeno do kraja) tj. prije cvjetanja jer su onda stresovi veći(barem sam ja tako stresirao svoje i rezao pa se ispostavilo da je to promašaj jer sam u 2-3 navrata rezao najdonje grane) :sad2: pa nisam dobio ništa s time tako da ako se odlučiš na lolipopiranje poreži odmah što namjeravaš nemoj kao ja, jbg. svaka škola se plaća pa sad i ja znam.

Reži najdonja 3 kata jer svejedno slabe vajde od njih jer svjetlost nedopire a samo oduzimaju hranu i bitne sastojke ovima odozgo, ja sam trebao tako ali nisam imo "mudo" jer sam mislio što će mi onda ostati, a nakraju svakako sam to bacio.
Ali javit će se još pobornici lolipopiranja pa će reći svoje.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe and martinica

Gagiba

Aktivan Član
O Martinice, nisam neko vreme bio na tvom dnevniku i svašta se dogodilo u međuvremenu. :)

Biljke odlično napreduju, ali ne znam kako ćeš za sve izboriti mesto pod suncem... ;)

Dragog si nam Powera konstatno izluđivala sa "Editom" i na kraju je digao ruke, ostavio te da postiraš kako želiš... :vb_kez:

Imaš iskusne growere kao ispomoć, biće tu dobrog ulja na kraju... :thumb:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: martinica

martinica

Aktivan Član
05.06.2014
111
180
43
Hvala Gagiba :costumed-smiley-027
6 saksija sa WW , prostor 80x80...gužva za poluditi ali nemam srca vaditi van dvije...,a koje ? :icon_cry: , i sa 4 bi imala problema , a sa 6 ...?
Ovako lst-irane su oko 60-70cm, vrhove sam uspjela izvuči na svjetlo...problem su mi veliki listovi od sredine biljke prema dole koje nemaju dovoljno svjetlosti a izgledaju dobro i zdravo. Nemam žutih listova, rastu dobro, malo mi je vlaga problem...ne silazi ispod 55-60, ali i ne prelazi 60. Čekam početak cvjetanja...pa onda u pomoć po savjete.
Baš sam sada čitala na nekom stranom forumu jednu zanimljivu metodu pod nazivom "12/12 od sjemena". Ima dosta polemike i vrlo zanimljivih primjera....uglavnom se svi slažu da je bolja metoda sa većinom sorti nego od autosa. Biljka ostaje na nižoj visini, ne gubi ništa od kvalitete, a daje bolje prinose od automatika. Radili su usporedne pokuse, sa opisom i slikama... Forum pod tom temom je otvoren još 2007.g. tako da iskustva i uspoređivanja ima i previše...meni je zanimljivo... Za 45-55 dana imaš kvalitetno ulje... Manji su prinosi nego kod klasične metode sa vege-fazom što je normalno ali kod nekih sorti su dosta veći nego kod bilo kojeg autosa. :read:
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.457
3.198
Bekaa Valley
ima kod nas dosta dnevnika sa 12/12 od starta (pogledaj zavrsene dnevnike uzgoja), al sumnjam da za 45~55 dana imas ulje, to je minimum minimuma za cvetanje kod indica ili indica dominant fotoperiodnih, a treba im jedno 3 sedmice da procvetaju ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: martinica

martinica

Aktivan Član
05.06.2014
111
180
43
Da, i tamo je uglavnom polemika oko vremena dozrijevanja... koliko sam mogla shvatiti da iskusniji groweri drže teoriju da je potrebno 60 dana minimum da bi se isplatili s obzirom na prinos. Ispod toga je u prednosti autos. Ali i 60-70 dana je sasvim ok ako ako se dobije veći prinos od automatika kojem treba skoro isto toliko, ne raćunajuči automatike koji daju 10-15g za 45-50 dana od sjemena. Ja mogu samo iz teorije o ovoj temi...zarazili ste me ..možda i probam na jesen pa ču vidjeti razliku.
Pitanje; Dali da napravim jači lolipop (ili manji) od sredine biljki prema zemlji jer me muči vlaga. Od gusto zbijenih vrhova ventilacija mi ne može dovoljno probiti do dole...ili da još sačekam dok se ne pokaže cvjetanje ?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Sve što misliš da treba rezati reži odmah nemoj da ti poslije bude žao "meni je i bio sam ljut" što mi je predloženo isto a ja nisam dovoljno dobro shvatio savijet pa sam recimo kroz vremenski period od 1tj. rezao svaki drugi dan ponešto na biljkama :sad2: tu sam ih ubio u pojam i vratili su mi na loš naćin.Sad kad malo bolje razmislim to sam si sam kriv ali svaka škola se plaća pa sam je i ja platio, a do svega toga sad ipak ništa nažalost te je jako loše ispalo.

Reži prije cvatnje da se do tada biljke stignu oporaviti od stresa i da cvjetanje obave onako kako treba u punom zamahu bez naknadnog stresiranja to i je neka logika(nadam se da negriješim) glede savijeta jer sam to platio na svojem primjeru.Isto sam imao toliku gužvu, a ti imaš još više, nema ni zraka odozdola ako ih neprorijediš, a šteka i svjetlo nažalost od svega što je u mraku neće biti ništa osim oduzimanja energije i hrane gornjim vrhovima.

Ali samo naprijed ide to tebi :ridinghorse:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: martinica

martinica

Aktivan Član
05.06.2014
111
180
43
:maryjane: 35. Dan života i 9 Dan na 12/12 :maryjane:
Danas napravljen žestoki Lolipop, Odrezala sam sve donje velike listove pa i one oko sredine biljke koji su previše narasli. Zaostale male i zakržljale vrhove nisam dirala (one donje sa prvog kata sam davno odrezala). Ostavit ču za sada ovako da ih malo promatram, zanima me dali će biti pretjeranog stresa. Ako sve prođe ok, slijedi za 10 dana rezanje zakržljalih vrhova i ponovo listova i to će vjerovatno biti zadnje maltretiranje biljki do berbe. Jućer sam primjetila neke neobične vrhove, ne na svima pa mislim da pokazuje naznake početka cvjetanja.????
Molim mišljenje stručnog oka u vezi cvjetanja ;)

D7qkdIsl.jpg

GWE5u8Rl.jpg

EXVUKajl.jpg

vNtHeqSl.jpg

dccVMrdl.jpg

WVKqvtSl.jpg

l14dfIMl.jpg

1GwO6x4l.jpg


Nakon lolipopa: Dole lijevo se vide klješta sa kojima režem žicu (za usporedbu). Ovako LST-irane su negdje oko 65-75cm. Lišća je bilo skoro puna kanta od 10 Litara i ja sam se iznenadila. Vrhove i dalje držim na istoj visini, LST svaki dan.

tN6KhAZl.jpg
 

martinica

Aktivan Član
05.06.2014
111
180
43
svaka čast majstore, :wub: uvjek me obraduješ, :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:
Još mi je jučer popodne bilo sumljivo... ali jutros kada sam otvorila odmah sam znala da je vrijeme za nove slike jer vrhovi ne izgledaju kao do sada, puno su gušći i nešto svjetliji. Sve je onako kako si mi rekao. A sada mi reci koliko će ove nemani još rasti jer sa saksijom su već skoro 1m visine. Do krova ima nekih 60cm. ali kad odbijem KT ostane još 20-30 maximalno. To me jako sekira, valda če stati sada sa rastom.???
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe

martinica

Aktivan Član
05.06.2014
111
180
43
Pokazali su spol prije 15 dana...a tek sada se pokazao jajan i to sam tek danas primjetila. Jučer to jest prekjučer nije bilo. Mislim da tu nešto nije u redu !!
Bilo kako bilo, izvađen je van i ubačena je druga. U rezervi imam još dvije koje šetaju po prozorima trežeči sunca ;)
Da nije hermi ???

Imam hrpu listova od žestogog lolipopa, i sada ovoga jajana...bit će ulja...barem se nadam :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe