Pozdrav ljudi
Nadam se da ste zdravi debeli i veseli i zelim vam sve najbolje u proteklim i buducim praznicima...
E ovako.
Docepo sam se semena
White Widow i treceg Januara sam ga stavio da proklija u toalet papir pa u tanjiric od soljice za kafu
Sve to sam pokvasio destilovanom vodom i poklopio vecim tanjiricem da budu u mraku na sobnoj temperaturi.Nakon dva dana seme je proklijalo svih 8 komada
Uzeo sam zatim osam casa za jogurt, izbusio dno i oblozio folijom i napunuo zemljom za cvece (neka nemacka, uzeo od zene) Stalno uzimam tu zemlju i u njoj vuja raste dobro (u casama jogurta) ali za sledece presadjivanje iz casa sam uzeo zemlju Potgrond H. 70L dzak. Sakcije necu koristiti klasicne vec sam uzeo SmartPot® 8.5L "kontejneri izrađeni od specijalnih, netkanih, polipropilen materijala, koji omogućavaju vazdušno orezivanje korena" evo fotke: http://homeharvest.com/homeharvest2000pics/SmartPotZucchini500.jpg
Planiram da presadim biljke samo jednom.Perlita imam i nesto Zeolita, mada Zeolita planiram nabaviti jos.O djubrenju je jos rano o tome kasnije ali uglavnom klasika Hesi,Wuxal,Slavol i tako
Ovaj veliki gornji ventilator 120mm hladi sijalicu i gura topao vazduh napolje, tri ventilatora za kompijuter sam zasio sa strane na prozor boxa i spojio ih zajedn
ni uduvavaju vazduh unutra.Imam jos jedan ventilator 25cm precnika i njega cu posle koristiti, sad netreba.PH merac imam.
Growbox je velicine 80x80 i visine 120cm.Imao sam do sad dva solidno uspesna dnevnika sa domajom.Rasveta MH+HPS 400W.
Biljke su sad pod svetlom u rezimu 18/6 i sve je pod kontrolom, za sada
Tempratura oko 23 stepena i vlaga 35-40% i drzim box otvoren sirom i luftiram ga cesto po nekoliko sati dnevno.Svezeg vazduha ima na pretek
Zima je moj period i obozavam indor uzgoj bas od januara do kraja marta
Tad najmanje sljakam a i manje imam posetioca
Onda posle marta ide rasada za outdor i tako dok necrknem...
I dalje tucem 5-6 dzokavaca dnevno i sve je pod kontrom...vec dvajes godina...
Da napomenem ono sto treba da je ovo samo za moju potrebu i iskljucivo cu sve sam popusiti
i sa ortacima naravno...mrzim dilere, pandure i te tripove...stariji sam lik i ovo mi je odlican hobi, smiruje me i ispunjava.Volim biljke, i da ponovim i u ovom dnevniku, radio sam u holanskim plastenicima i vutru sadim dvajes godina ali u kukuruzu
Indor je tezi i vi ste mi pomogli mnogo kao i ovaj forum zato u znak zahvalnosti cu da postujem fotke ovde i vodim ovde dnevnik.
E da krenemo i sa prvim fotkama.
Seme:
Box:
Biljke u casama od jogurta:
mala udovica
Fotke su telefonom ali sam ih sredio u Photoshopu tako da misilim da nisu toliko lose
Znaci biljkama je 6 dan od stavljanja na klijanje, jos zalivam destilovanom i od sutra cu uvesti kontrolu PH vode.
Uvek ovako krecem i nisam pogresio u startu nikad. Znam, recete sto 8 biljaka u mali box?
pa jbg necu da se zezam sa klonovima a imam sad stalnu semu za seme tako da je guzva u boksu pozeljna 
Nabacio sam i bezicnu kamericu u box tako da na TV-u u susednoj sobi vidim na jednom kanalu desavanje oko biljaka, temperaturu i biljke.Kamera vidi u potpunom mraku.Postavicu fotke i nje ali kasnije u toku dnevnika...
Eto toliko za prvi put!
Pozdravljam vas sve jos jednom
E ovako.
Docepo sam se semena
Planiram da presadim biljke samo jednom.Perlita imam i nesto Zeolita, mada Zeolita planiram nabaviti jos.O djubrenju je jos rano o tome kasnije ali uglavnom klasika Hesi,Wuxal,Slavol i tako
Ovaj veliki gornji ventilator 120mm hladi sijalicu i gura topao vazduh napolje, tri ventilatora za kompijuter sam zasio sa strane na prozor boxa i spojio ih zajedn

Growbox je velicine 80x80 i visine 120cm.Imao sam do sad dva solidno uspesna dnevnika sa domajom.Rasveta MH+HPS 400W.
Biljke su sad pod svetlom u rezimu 18/6 i sve je pod kontrolom, za sada

Da napomenem ono sto treba da je ovo samo za moju potrebu i iskljucivo cu sve sam popusiti
E da krenemo i sa prvim fotkama.
Seme:

Box:

Biljke u casama od jogurta:

mala udovica

Fotke su telefonom ali sam ih sredio u Photoshopu tako da misilim da nisu toliko lose
Znaci biljkama je 6 dan od stavljanja na klijanje, jos zalivam destilovanom i od sutra cu uvesti kontrolu PH vode.
Uvek ovako krecem i nisam pogresio u startu nikad. Znam, recete sto 8 biljaka u mali box?
Nabacio sam i bezicnu kamericu u box tako da na TV-u u susednoj sobi vidim na jednom kanalu desavanje oko biljaka, temperaturu i biljke.Kamera vidi u potpunom mraku.Postavicu fotke i nje ali kasnije u toku dnevnika...
Eto toliko za prvi put!
Pozdravljam vas sve jos jednom