Winter grow (sjeme) 4 x 150w Hps

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

StokaGodine

ko pod drugim jamu kopa nos
03.07.2014
216
247
43
38
Ima ga kupit u ljekarnama 30 i 35%, oni ga sami razrijeduju za kapi na 3%.. Mozes i sam ga razrijediti sa demineraliziranom ili destiliranom vodom isto ali pazi pri rukovanju s tim.. :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe

Geo

26.03.2014
37
69
18
Neznam da se da više u RH nabavit, prije par godina se dalo uz pridočenje osobne al europa ga je zabranila, inaće koristim ga u potpuno druge svrhe tako da mi 3% nije dosta. Inače se da još nabavit u BIH za nekih 10KM... Dosta je gadna stvar, jedna kap na koži u potpunosti izbjeli kožu i peče ko sam vrag...

Da se vratim na ono bitno, kolko mi se čini treči kat na super silveru če bit potpuno zdrav, za sad izgleda super spram ostalih listova tako da če se uspijet izvuć ;)
 

XsmokemashineX

not careful whit dosage
28.04.2013
689
1.053
163
Ne bi ti savjetovo da se igras sa 30% peroksidom jedino ako bas znas sta radi.A na icmagu imas puno o 30% peroksidu pa idi vidi sta ti oni kazu.Po meni jednostavnije za 10 20 kuna kupit peroksida kolko god ti treba sa tocnim omjerom h202.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: green poison

Geo

26.03.2014
37
69
18
bratislava je napisao(la):
jel ocekujes fem semenke? zato pitam jel mislim da nama treba hermi a ona tvoja prskana mi deluje kao cisto musko!

Da očekujem fem sjeme, i je čisto muško ali zato jer je okrenula spol pošto sam ju špricao s koloidnim srebrom. Ako ne nastaviš s špricanjem kad uđe u cvatnju onda se zna dogodit da postane hermi, ali opet dobro, pobereš pelud i oprašiš druge. Neznam dal je dobro koristit sjeme kad taj hermi sam sebe opraši ali za druge nebi smjelo bit problema jer u pravilu se radi o ženskoj biljci samo proizvodi muške cvijetove umjesto ženskih.

0Owerdoze0

Nije problem u 10-20kn problem je u tome što mi ga ne žele prodat jer sam ga kupovao u ogromnim količinama (počeli su se izvlačit da neide bez recepta više) na kraju sam 100ml 3% platio 50kn, od tad ga švercam iz bosne, Inače ga koristim za oksidaciju željezova(II) klorida u željezov(III) klorid koji se koristi u elektronici za izradu štampanih pločica.

Kad smo kod toga da je opasan, je i kipuča voda je isto opasna, trenutak nepažnje je dovoljan da se s bilo čime dogodi nezgoda ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: XsmokemashineX

StokaGodine

ko pod drugim jamu kopa nos
03.07.2014
216
247
43
38
E ovo je druga prica..nije vise samo imam 2L peroksida kuci nego ga koristiš i znas sta radis.. :)
Kako napreduje borba sa spiderima?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Geo

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Geo je napisao(la):
Da očekujem fem sjeme, i je čisto muško ali zato jer je okrenula spol pošto sam ju špricao s koloidnim srebrom. Ako ne nastaviš s špricanjem kad uđe u cvatnju onda se zna dogodit da postane hermi, ali opet dobro, pobereš pelud i oprašiš druge.
Mislim da si ti pobrkao loncice u ovoj prici. Kolko ja znam ne mozes promjeniti spol biljci, spol joj je zapisan u genotipu. Srebrom izazivas stres koji tjera biljku da pohermi i to je cilj. Tretiranje zenske biljke srebrom rezultirat ce pojavom muskog cvijeta(zajedno sa zenskim) s cijim polenom oprasis drugu zensku biljku ili istu cije sjeme je u 99% slucajeva feminizirano. Koji bi bio smisao mjenjanja spola u muski....opet bi imao regular sjeme(kad bi to bilo moguce).
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
ako je od pocetka muska, muska je muska, cupaj i ne oprasuj sa njom, stipe je u pravu, ako sa muskim oprasujes (bez obzira sto si je od pocetka spricao) dobices regular seme. iako to sa spricanjem nisam radio, koliko sam skontao prvo cekas da biljka procveta, pa onda zensku prskas da izazoves stres i dobijes hermija, pa sa tim polenom na drugoj curi dobijas fem seme
 

Geo

26.03.2014
37
69
18
Da je muška od početka onda ok dobio bi regular sjeme, al naručivano je feminizirano sjeme tako da sam siguran da je prije nego sam počeo s špricanjem srebrom da je bila ženska.

Ja osobno špricam biljku prije cvatnje, u ranoj cvatnji pa sve dok ne procvate u potpunosti i iz tog razloga dobijem samo muške cvijetove a ne i hermie. Jedna biljka bude špricana svakih par dana u trajanju od oko dva mjeseca (recimo 40 puta sve skupa) dok za hermija netreba ni približno toliko špricat.

Da sam radio s regular sortom onda bi čekao dok ne vidim kojeg je spola koja biljka (preflowering) pa bi odvojio muške i odabro žensku koju mislim špricat ali s fem sjemenom netreba čekat tih 4-5 tjedana da se vidi spol.

Što se tiče spidera... za sad ih nema, al ako su jednom došli nebi se čudio da opet bude problema s njima.
Evo i slika super silvera koji se izvukao za dlaku ;)

DSC_0006.jpg
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CilI

Geo

26.03.2014
37
69
18
Za sad su tri sorte uspijele potpuno promjenit spol, a i četvrta je na dobrom putu, sve tri su feminizirane tako da očito da mi uspijeva. ;)
 

green poison

Aktivan Član
19.09.2014
195
488
63
HR
dali si špricao cijelu biljku ili samo neke grane ?
Kako češ kontrolirati oprašivanje kada ventilator stalno vrti ?
Samo daj više detalja, zanimljiva je ta metoda sa koloidnim srebrom.
 

Geo

26.03.2014
37
69
18
špricana je cijela biljka, stabljka, listovi, grane ... sve, srebrne žice sam držao u destiliranoj vodi (0.5L) oko 24 sata a bile su spojene na 12V. Malo je to previše jer se srebro počelo primat na stijenku boce.

Oprašivanje kontroliram tako što su sve biljke u rastu dok je jedna sorta u cvatnji, biljka koja je špricana srebrom ostaje u box-u s ostalima dok jaja ne počnu sazrijevat, odnosno dok ne primjetim bijele linije na jajima:

DSC_0009.jpg


Kad vidim da će se uskoro počet otvarat onda ju vadim van iz box-a i držim ju u sobi (nemam više lampi za drugi box) tako da preživljava u boravku samnom pod običnom žaruljom i dnevnim svijetlom.

Za sad je jedino Auto Purple od pyramida imao baš pune babane polena tako da sam njih skupljao tako da sam stavio papir na zemlju i tu i tamo protreso malo biljku da popadaju jaja na papir (bilo je čudo polena).
Super silver i evo sad medical ispadaju neplodni iz nekog razloga tako da super silver nisam uspio oprašit prvi puta tako da sam ga ponovno naručio a medical sam oprašio tako što sam otvorena jaja skupljao, izvadio bananice i stavio ih sušit. Nakon sušenja sam ih usitnio tako da izađe barem nešto polena iz jaja i na kraju oprašio. Kolko mi se čini polen se primio jer su se medical-u počele sušit pistilice tako da sam taj postupak jućer navečer opet ponovio jer headovi i dalje rastu.

nebi baš tjeo pisat biblije tu i neke nebitne stvari eto kako koga što zanima neka pita rado ču napisat ;)
 

CATFISH

Aktivan Član
12.04.2012
93
15
8
48
U pravu je Geo,ako se poćne dovoljno rano tretirati sa CS,prije nego poćne sa cvjetanjem biljka će postati ćisto muška,obićno se koristi termin "obrnuta,preokrenuta žanska" a njezin pelud će dati fem sjeme ako opldi drugu žensku biljku.Eventualno se može kod predcvjetova pokazati ženski spol,kaliks sa pistilama ali se tokom daljnjeg tretiranja pistile osuše i kasnije iz kaliksa izvire banane.Ako se tretira kasnije kad već cvjeta,obićno ako radimo od reg. sjemana pa neznamo spol i stavimo na cvjetanje da vidimo koja je ženska i tek tad pocnemo tretrati sa CS onda će biljka biti hermi ćiji pelud na drugoj žanskoj daje fem menke.Ako dođe do oplodnje na samom hermiju,to sjeme će biti većinom hermiji, na nekom forumu sam našao podatak da bi trbalo biti oko 33% žanskih biljki iz tog sjemena.Biljka tretirana sa CS,ako ima ženskih cvjetova NIJE za pušenje ili bilo koji drugi oblik konzumacije.Osobno nebih uzimao sjeme sa hermija jer je prevelika tlaka poslje selektirati ćiste ženske biljke,a i netreba nam ako smo pravili fem menke.Na taj naćin može napraviti samo jednu tj. istu sortu,ali i neki drugi križ. Ja još nisam dobio ni jednog hermija ili mušku biljku iz tako napravjenog sjemena,iako još postoji šansa jer nikad nisam isklijao i zasadio sve menke.
 

Geo

26.03.2014
37
69
18
Ništa posebno se u zadnje vrijeme ne događa, Far out je ušao u cvatnju, muški medical je svoj poso obavio tako da sam njega skinuo, ženska oprašena ;)

Evo dvije zajedničke slike, tek toliko da se vidi napredak.

DSC_0037.jpg


DSC_0035.jpg



Jjbg opet fali mjesta u boxu :/
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CATFISH and šaran

Geo

26.03.2014
37
69
18
Evo nakon 43 dana white widow je ušao u cvatnju, dvije od 5 ih za sad pokazuju pistile tako da sam počeo s špricanjem koloidnim srebrom. Moglo bi bit problema jer Far out nije još ni blizu kraja tako da ču morat smislit način kako izbjeć križanje između ww i far outa :icon_cry:

DSC_0001.jpg
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CilI

Geo

26.03.2014
37
69
18
Update:

Far out koji je šprican srebrom je promjenio spol i posto je muško, presto sam s špricanjem iako nije do kraja procvao jer mislim da možda imam problema s neplodnošću biljaka zbog pretjeranog špricanja.

Jedan od ženskih far outova je zapravo hermi, ima par jaja samo po stabljici u hedovima ih za sad ne vidim pa sad neznam šta bi s njim? jel se isplati oprašit ga il da maknem jaja i ostavim ga za pušt?

Evo i slike medicala, zakinuo sam ga prošli put jer sam ga preselio i sad raste u ormaru. Počeli su se trihomi javljat i pistile večinom na vrhovima sušit. Nije oprašena cijela jer je muški bio neplodan ali i ovo što mislim da se primilo bi trebalo bit sasvim dovoljno.

DSC_0010.jpg