Winter grow (sjeme) 4 x 150w Hps

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Geo

26.03.2014
37
69
18
Evo samo kratko da javim promjene.
Far out koji je okrenuo spol će za dan dva počet otvarat jaja, ovog puta su jaja puna polena kolko mi se čini, tako da za sad sve izgleda super. Onaj far out koji je hermafroid sam mislio ostavit za pušit, skinuo sam s njega jaja koja su se vidjela no međutim počela su se jaja pojavljivat i na vrhovima. Njega sam skinuo jer mi se ne isplati riskirat da opraši druge biljke tako da ih je sad 4 ženske i jedna muška. kako god bilo i da jednu samo oprašim, to bi mi bilo dosta sjemena za naredne godine tako da ne žalim za ovom jednom ;)
 

Geo

26.03.2014
37
69
18
Opet problemi :mad:

Izgleda da je i far out neplodan, ništa mi više nije jasno, jaja su tri puta veća nego kod medicala, hermiju sam prija bacanja otvorio jedno jaje i bilo je polena u njemu... sve mi govori da bi trebalo bit polena i kod far outa koji je šprican CS-om.

Evo tekst s stranog foruma:
but i'm sure that if you have male flowers on your female clones you doing everything correctly, it's plants disability. some plants are just unable to produce pollen even when they get fully reversed, at mine aprox 20% of cuttings sprayed with sts gives a nice loads of pollen, maybe 10% more will give some amount of pollen and other 70% is usually sterile.

Neznam više kako i šta dalje :(

Pošto nemam više šta izgubit počet ću špricat jednu žensku iako je več dosta dugo u cvatnji... možda se pojavi koje jaje pa uspijem nekako izgurat
 
  • Sviđa mi se
Reactions: green poison

green poison

Aktivan Član
19.09.2014
195
488
63
HR
Geo, mislim da je puno više onih koji nisu uspjeli sa koloidnim promjeniti spol ali oni o tome ne pišu. Može se, nije problem ali sam čitao kod jednog koji to često radi da svaki dan po tri puta šprica jednu te istu granu i to 2 tjedna prije nego ih zavrti na 12/12 i šprica cijelih 5-6 tjedana sve dok ne pokaže jaja...i onda i dalje šprica. Znam da je naglašavao da neke sorte lako promjene spol, a da kod nekih sorti uspješnost bude manja od 30 posto. Kod fem hibrida je puno lakše....koliko se sječam toga teksta, a kod stabilnijih starijih sorti ja uvijek problem. Ja sam se dvoumio dali da probam ili ne jer nemam uvjete gdje ju odvojiti i kada sam vidio tvoj dnevnik koji pratim ostavio sam ih za neki drugi puta pa me zanima kako čeć ti odraditi i koja su ti iskustva sa koloidnim. Mislim da si za ovu u cvjetanju zakasnio ali ako ti nije žao jedne grane probaj. U svakom slučaju tvoj pokušaj i iskustvo će nam svima dobro doči. Daj neku svježiju sliku. Pratim dalje :)
 
Poslednja izmena:

Geo

26.03.2014
37
69
18
Ma generalno gledano do sad sam s jednom sortom samo došao do uspijeha, svaki puta radim na isti naćin. Ako je hermie imao polena u jajima a biljka špricana s CS-om nema očito je u koloidnom srebru problem.

Čitao sam dosta danas u vezi hermia i čini mi se da nije bio pametan potez bacit ovog kojeg sam imao. Kažu ukoliko se pojavi hermie od fem sorte i ako nema previše jaja da je moguće dobit čak do 95% fem sjeme ako se koristi polen tog hermia, jer i dalje biljka ima samo xx kromosome. Na svojoj biljci sam skinuo tri, četri jaja s stabljike i činilo mi se da se vidi nešto "sumnjivo" u bud-ovima i nisam htjeo riskirat, jbg možda mi je to bila jedina šansa.

kako god, nastavljam s špricanjem ženske koja je procvala i počet ću ponovno špricat ovu sterilnu, presto sam s špricanjem jer sam mislio da možda previše srebra šteti. Pošto mislim da se više neda vratit u rast stavit ču tog sterilnog pod 18/6 režim. Biljka uz više svijetla proizvodi i više šećera pa se možda ipak nešto polena nađe u jajima.

Srečom imat ču za sebe kolko mi treba tako da mi nije šteta eksperimentirat, u pravilu nemam šta izgubit, kako god i ako ne uspijem dobit polen opet se nadam da će biljka sama sebe oprašit kad shvati da neće bit oprašena pa dobijem par sjemenki (nemogu se sjetit kako se ta pojava zove trenutno)

Za sad nastavljam s CS-om pa ćemo vidit, makar se ne očekujem prevelik uspijeh. Uz malo znanja u kemiji relativno jeftino se da napravit STS, tako da možda kasnije krenem s njime.

Slike ču stavit malo kasnije, trenutno far out spava tako da je box skoro prazan.

Naravno ako ima neko neki prijedlog šta i kako dalje slobodno neka kaže
 
Poslednja izmena:

Geo

26.03.2014
37
69
18
Jućer sam bio u gužvi tako da nisam stigo javit se....

Far out:

DSC_0003.jpg


DSC_0011.jpg


DSC_0013.jpg
 

Geo

26.03.2014
37
69
18
Pošto nisam mogao mirno spavati poslao sam pitanje proizvođaću sjemena vezano za hermia.

Evo odgovora:


Thank you for growing one of our strains.

We are sorry to hear about your troubles. Usually this happens if the plants have some stress, so we hope your plants are healthy and you don't experience more problems. Please see this article for information and tips:
http://www.mandalaseeds.com/Articles/Feminised-Stress-Test


Often you do not have to throw your plants away. One male flower will not cause a lot of problems. Even if there is a little pollination, you can later remove the seeds after drying your buds. So please do not throw away your plants from this small "accident".

The seeds can be female plants if the pollen is from a seperate plant (i.e. no self-pollination... one female pollinating itself). But if your pollen is from a "real" or "true" hermie, this means a plant with approx. 50% female and 50% male flowers, then your seeds will give you mostly hermaphrodite plants.

Probably you had a normal female plant with some stress reaction, because we have not seen real hermie's in Far Out. But we don't know without seeing some photo's of the plant.

I hope this info helps and that all goes well!

Devi

www.mandalaseeds.com

To u pravilu ima smisla jer ako šprciamo biljku cs-om biljka doživljava stres i mjenja spol a ipak dobijemo fem sjeme.


U među vremenu sam jaja skunuo s biljke koja je špricana cs-om i osušio bananice, usitnio ih i bacio taj prah po biljci pa ćemo vidit dal će uspijet.

Nadam se da će netko imat koristi od ovog mail-a, da se neće za**bat kao ja :(
 

CATFISH

Aktivan Član
12.04.2012
93
15
8
48
Geo, sa tom neplodnošću sam se i ja susreo prosle god kad sam si radio Easy Sat.sjeme.Uzeo sam klonove od biljki na sajtu, oznacio koji je sa koje biljke da slućajno nebi oprašio biljku sa koje je skinuti klon itd.2 klona su mi se primila, jedan mi je ostao mali jer mu je nesto pojelo vrh i tako je dugo stajao na mjestu,dok je drgi narastao do nekih 50cm i taj manji je imao jaja puna peludi dok je ovaj veći bio isto pun jaja ali kao i u tvom slućaju sa vrlo malo ili gotovo ništa peludi.Nemam pojma što je tome uzrok, ja sam razmišljao u smjeru da je taj razvijeniji pa da mu je preslaba koncentracija CS,ali da je tome tako vjerojatno ne bi ni promjenio spol.Vidim da ti koristiš puno jaću koncentraciju srebra ali da ti se isto dešava, ja CS radim na 9v oko 8sati i litru destilirane vode i do sad je svaka tretirana prokrenula spol i samo je ta jedna bila neplodna. Kod fotoperiodnih obavezno uzimam klonove baš da mi se nebi desilo kao tebi, da je biljka koju želim oploditi pohermila.Dok prođe vrijeme od klona do peludi, majke na sajtu već dosta dugo cvjetaju pa mogu vidjeti dali su uredu za oplodnju, a na nižim cvjetovima ima još bijelih pistila tako da ih mogu oprašiti.Ako mi sjeme nije još zrelo kad skidam biljke jednostavno ostavim na životu te niže grane sa cvjetićima i čekam da mi dozri sjeme.
 

Geo

26.03.2014
37
69
18
Nisam imao uspijeha s klonovima za sad, nenam što krivo radim ali neide mi. Sad da idem klonove radit pre kasno mi je, grane su pre velike :/

Al ajde možda i nije sve tako crno... skinuo sam s biljke jaja koja su otvorena, i povadio bananice van, imao sam banancie zelene i žute boje (iste veličine) zelene sam pobacao a žute sam ostavio na sušenju, posle sušenja sam ih usitnio i taj prah doslovno bacio na biljku.

Evo rezultata:

DSC_0896.jpg


Vidi se da je par pistilica promijenilo boju tako da mislim da se to primilio, tako da ću ponovit postupak još jednom. Inaće biljka špricana cs-om se počela sušit tako da ču ju uskoro morat bacit.

Evo i slika medicala koji je pri samom kraju. Trihomi su postali mlječni tako da mislim da će kroz dva tjedna bit gotov pa čemo vidjet dal će bit koja sjemenka.

DSC_0899.jpg
 

Geo

26.03.2014
37
69
18
Pozdrav,
Evo da se javim malo s nekim promjenama. Par postova iznad se vidi poruka gdje sam odlučio špricat ženski far out u kasnoj cvatnji CS-om jer je muški bio neplodan u nadi da ću ipak dobiti nešto sjemena. U među vremenu sam odustao od špricanja jer sam ipak uspio oprašit biljke ali eto do prije par dana je sve u redu izgledalo ali sad je ta ženka koja je špricana svega 3-4 puta pohermila tako da ču još sad nju pustit da opraši ove ostale kako se spada.

DSC_0924.jpg



Također je i auto WW postao muško, na samom vrhu se vide dva jajeta.
DSC_0928.jpg


Njega također ne špricam više jer je far outu par puta bilo dosta da promjeni spol tako da mislim da ni njega nemoram više špricat, dva jajeta su mi sasvim dosta. Opet bolje nego da pretjeram s špricanjem pa dobijem punu biljku jaja u kojima nema ni mrvica polena.

Kako stoje za sad stvari polen od WW ču sačuvat jer sam ženske biljke maknuo iz boxa dok je far out u cvatnji bio da se ne opraše ali kako nisu bile pod jakim svijetlom izdužile su se i izgledaju stvarno jadno. Možda druge godine naručim opet WW pa ga oprašim s polenom kojeg sam dobio ove godine.

DSC_0929.jpg


U svakom slučaju za sad izgleda sve relativno ok ;)

Do drugog puta LP
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CilI

Rolipop

Aktivan Član
11.02.2012
357
692
93
Svaka čast na prenošenju informacija iz box-a... kako je Power rekao kao iz španske serije... nekoliko puta sam pročitao sve kako bi polovio tko koga.... ,a pošto sam nema dugo napravio srebro ovo me dodatno inspiriralo da probam na Royal Highness- koja je u 4. tjednu cvjetanja dobiti koje zrnce polena....
Sretno dalje, jako me zanimaju novi naraštaji od ovih križanja!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Geo

Geo

26.03.2014
37
69
18
Pozdrav svima!!

Nije me bilo jedno duže vrijeme jer sam kratak s vremenom pa ću neke promjene napisat tek tolko da oživimo temu.

Dakle bliži se kraj barem što se tiće Far Out-a tako da ću njega sad rezimirat pa na kraju samo ukupan broj dobivenog sjemena dodam.

Dakle naručio sam 3 sjemenke Far Out-a (mandala seeds) i još tri sam dobio na poklon tako da sam posadio svih šest komada. Od tih 6 biljaka jedna je bila špricana CS-om ali se ispostavilo da je hermafroid neplodan i uz dosta napora uspio sam izvuč nešto polena i oprašit pokoju pistilicu. (30 i kusur, druga slika)

Naknadno mi je jedna biljka pohermila sama od sebe jer sam ju pokušavao održat što manjom tako što sam ju držao u maloj posudici s zemljom. Ta biljka je bačena tako da ništa ni od nje nije bilo. Kontaktirao sam proizvođaća sjemena vezano za oprašivanje drugih biljaka polenom biljke koja je sama od sebe pohermila i dobio sam informaciju da ju nisam trebao bacit jer i da sam s tim hermijem oprašio dobio bi fem sjeme.

Iznerviran zbog neplodnog hermia i drugog hermija kojeg sam bacio, pošpricao sam u dva, tri navrata CS-om mali dio treče biljke koja je več bila u 2-3 tjednu cvatnje u nadi da ču dobiti još jednog hermija. Na kraju se trud isplatio i dobio sam još jednog hermija koji je napokon bio u stanju oprašit "sve" 3 biljke koje su ostale, i evo rezultata:

DSC_1114.jpg


DSC_1122.jpg


Na prvoj slici se vidi samo mali dio jedne biljke koja je skoro cijela oprašena, imam još polena ali neznam kolko je isplativo više oprašivat jer mi je i ovo previše.

Na drugoj slici se vide sjemenke od prvog hermafroida koji je bio neplodan omot oko sjemenki ( ili kako god se to stručno zvalo) se počeo sušit pa sam ih pobrao da ne popadaju svud uokolo.

Vjerujem da neplodne hermafroide dobivam zbog pre jakog CS-a. Evo sad mi je WW u cvatnji i nemože se nešto pohvalit da ima polena, tako da ako se nekome pojavi neplodni hermafroid neka ga proba špricat s slabijom otopinom. Također naučio sam da nema svrhe špricat biljku prije cvatnje tako da kad biljka procvate dosta ju je pošpricat u par navrata (možda netko nauči nešto iz mojih grešaka).

:cool: