www.cultiva.at

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
17.11.2009
13
2
3
114
Hvala na odgovoru,makar sam i sam to sve preradio.Trazio sam info o velicini(kvaliteti izlagaca).Sajmove u NL i Spanjolskoj poznajem,u Bec idem prvi put.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: zg.grower

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.813
581
138
51
Na sajmu nista revolucionarnog,sto se tice, clanova vutra.org najvise su spremni izaci u susret Dinafem, Homegrown Fantaseeds i Serious Seeds. O tom bi trebalo vise dogovorit sa Genjom i moderatorima kako to izvesti.
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.813
581
138
51
Kacket Dinafem i Humboldt seed organisation -za tebe!
Nego stavarno se treba dogovorit kako izvesti suradnju. Osnivac i vlasnik Dinafema če dati svakom za kojeg se odlučimo i pozove se na moje ime besplatno sortu... nase je da obajvimo uzgoj,feedback o sorti...


To treba samo dogovoriti sa strane moderatora koga sve izabrati i kako to izvesti.


Za suradnju sa nama su sigurno : Mr.Nice,Kiwi seeds i Dampkring,Serious seeds, Homegrown Fantaseeds,Dinafem i Humboldt..,Female seeds
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.389
8.651
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Dobijam cesto imejle od kompanija koje zele da poklone sjemenke. Ako se pokrene ta cijela avantura sa sjemenkama to ce brzo da se prosiri jer neke kompanije nude po hiljade sjemenki besplatno. Kapiram ja da je to neka vrsta veoma profitabilnog reklamiranja za njih i super stvar za nase clanove da dodju do kvalitetne genetike medjutim stvarna slika je drugacija. Prvo mi iskljucivo zabranjujemo tramp i djeljenje sjemenki preko pravilnika a eto dozvolili bi drugima da to rade. Drugo kada krene ta podjela ne sumnjam da ce biti na granici otvaranja paketa i slicno i ne bih da privlacimo paznju na taj nacin. Imam svoje razloge nadam se da je to razumljivo koliko god moze da bude.
 

Creative

Grow support
Poznanik Foruma
04.02.2012
1.506
2.273
188
44
Tomorrowland
ja sam bio na Cultivi ...slabija je nego proslih godina, ali da se uvijek nesto udjendariti ....
nisam za djeljenje sjemenki skorz dok nebude legalno ali umjetno njih bi se moglo izicati nove opreme i gnojiva u zamjenu za koju slikicu i feedback ;)
recimo ja sam od ghs (znam da ih nevolite) dobio kompletnu novu liniju njihovog gnojiva ,te smo dogovorili sa biogreenom da ce poslati kopletnu svoju liniju gnojiva da testiramo na forumu a na dobrom smo putu da udjendarimo jos par poklona ;)
nisam jedino uspio slomiti ni jedan veliki led panel na poklon :/
al sam dobio znacajno manju cijenu od izlozene ,no neodustajem jos do toga da dobijem free :D

sve poklone koje dobijem ,podjelit cu po forumu uzgajivacima koji imaju volje testirati ....molim da mi se ne javljaju groweri koji nemisle odraditi to kako treba da se ne osramotimo jel mislim nagodinu zicati opet :D ,no o tome kad dodemo do toga ;)

 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.813
581
138
51
Genjo razumijem ja tebe,skroz samo polako ostajemo u kukonu koji se ne pokreče-stagnira... Sto se tiče brandova zabole me..ali bih volijo da imaju korisnici kakve korisiti, ja mogu pomoči oept da barem kod naručivanja imaju popust i znaju sta valja a sta je prodavanje vode.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: nenash and Tropico

Creative

Grow support
Poznanik Foruma
04.02.2012
1.506
2.273
188
44
Tomorrowland
ali bih volijo da imaju korisnici kakve korisiti, ja mogu pomoči oept da barem kod naručivanja imaju popust i znaju sta valja a sta je prodavanje vode.
onda za pocetak nabroji barem vrste i sedbanke koje po tvome misljenju valjaju.
stagniramo zbog zakona u smislu sjemenki ....
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Avantura

High Above

Aktivan Član
05.01.2016
212
453
63
Ja sam zeleo da idem, ali je pitanje koliko ce to biti moguce zbog nedostatka novca... Nadam se da cu ici na Cannafest, mada ko zna mozda se i za Bec nekako snadjem. :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Delpiero