Zanimljivo pitanje: POLEN.

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients Herbies Headshop
12.02.2008
11
7
3
43
Pa, imam jedno zanimljivo pitanje.
"Da li je polen kanabisa legalan po zakonima?"
Mislim, da li vas neko može navatati ako posedujete polen muške biljke kanabisa? Semenke znam da spadaju pod zabranjene, ali me zanima kakav status ima polen ove biljke.

Hehehe...još nisam čuo da je neko ležao zbog nekoliko miligrama polena.:knockknock:

Da malo obrazložim pitanje.
Trenutno sedimo kod mene 5-očlana posada "spejs šatla" :dada (...ili se bar tako trenutno osećamo) i razglabamo jednu našu lokalnu urbanu legendu. Legenda ide ovako: Lokalni poljoprivrednici koji se bave dodatnim hobijem uzgajanja jedne- dve biljke kanabisa za svoje potrebe, već dugo godina održavaju ovu tradiciju. Imaju vutru uvek za sebe i za goste kad im dođu. Fazon je u tome što uvek imaju dobre vutre. Na pitanja poput, odakle seme, svi do jednog odgovaraju da se međusobno menjaju sa polenom i da se menjaju sa poznanicima putem pisma preko pošte. Nekad davno su to bili hibridi "nothern lajt" "bela udovica" i "panama red" (znači jako davno, pošto se panama red ne može naći u prodaji hibrida) a sada su to neka mešavina ko-zna-čega. Sad, da li koriste konstantno iste sorte polena (mislim: drže se jednog istog hibrida) ili to šamaraju jednu vrstu sa drugom, to nemamo pojma. Ali to po njihovoj priči tako funkcioniše i kunu se da nisu naručivali seme.

E...ovo je naša spika! ...i pošto nismo međusobno došli do odgovora (čak ni pomoću guglanja), predložio sam da ovo pitanje postavimo pravim profesionalcima sa naših prostora: "članovima Vutra foruma".

Da ponovim pitanje: "Da li mogu ovi poljoprivrednici da zaglave neku kaznu ako ih navataju sa polenom kanabisa u pismu?" ...što je realno nemoguće, ali ako bi baš to tražili?

P.S. (za Administratore i moderatore)
Ako smo pogrešili post sa pitanjiem u pogrešnu grupu, sa punom pravnom i krivičnom odgovornošću priznajemo da nismo to mi uradili. Časna pionirska!:icon_lol:
 

mali_1.3

Aktivan Član
09.09.2011
230
21
0
28
ja cu tebi postaviti pitanje
sto bi ti napravio da imas polen ? kako bi ga iskoristio ?
Mislim ako tebi od polena izraste biljka onda svaka cast
 

not smoke

Aktivan Član
26.12.2011
767
125
63
39
ne kontam sta ces sa polenom lagerovati i ako ga imas to je micro gram ko zna za to i ko da te kazni,uzmi seme,sadi i bole te k.... za polen!

izvini ali tako je
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.931
44.130
3.198
Bekaa Valley
not smoke je napisao(la):
ne kontam sta ces sa polenom lagerovati ... uzmi seme,sadi i bole te k.... za polen! ...

koliko ja znam bez polena nema ni semena, tako da ja drzim do njega isto koliko i do zenske biljke, al ko voli da kupuje semenke umesto da ih sam sebi naminca, njemu fakat polen ne treba
 

Zlo&Naopako

666&999
Urednik
Moderator
27.12.2009
3.142
4.922
228
Jep, na krivom mjestu, al ništa zato :)
Mislim da se za polen ne treba zabrinjavati, jer ko će to naći uopće u pismu :) Osim toga, mislim da bi bilo malo teže odrediti kakav je to polen, odnosno da je baš kanabis u pitanju.
 

mali_1.3

Aktivan Član
09.09.2011
230
21
0
28
PowerSeed je napisao(la):
koliko ja znam bez polena nema ni semena, tako da ja drzim do njega isto koliko i do zenske biljke, al ko voli da kupuje semenke umesto da ih sam sebi naminca, njemu fakat polen ne treba

sta nije ono kad ostavis biljku 2-3tj duze i onda na zenskoj biljci reagira obrambeni mehanizam koji luci polene koji pri oplodnji iste ženske biljke (iste vrste) kad oprasis s njim cvjetove daje sjemenke koje su ženske ? Jer ako npr imas 2 biljke od kojih jedna bude zenska i jedna muska onda ova muska oplodi ovu zensku i dobijes vrhove pune sjemena koja nisu fem
ja inace razmisljam napravit neki mini box za 2 biljke samo za proizvodnju fem sjemena
 

CATFISH

Aktivan Član
12.04.2012
93
15
8
46
Recimo ja bih puzao od sreće po plafonu da mogu do polena od nekog automatika ili da mi netko tak pošalje da mogu dalje besplatno do sjemena.Probao sam s koloidnim srebrom,tj . još uvijek pokušavam na tom jednom ali još nema rezultata koji želim,da poćne stvarati bananice, jedino što sam primjetio da ga svaka doza stresira i stane s rastom na nekoliko dana i sad je več poprilićno zaostali. Ma da izbaci bananu -dvije ja zadovoljan, budući da tu gdje sam naručio fem sjeme nema ni jedne ponude reg.auto a isto tako naručiti iz vana za mene je nemoguća misija.Drmat ću ga s tom vodom do zadnjeg tjedna pa možda i uspije jer sad i više nema neke koristi od njega,tj. nje ionak je žrtvovana baš radi polena.Eh ta recesija i država u banani...
 
12.02.2008
11
7
3
43
Mali časovi iz agronomije::watchplant:
Ako se biljka sama sebe oplodi (baci svoj polen na svoj cvet) dolazi do zakržljalosti gena same biljke. Tačnije, potomci gube snagu, imunitet, potenciju... Ne radi se tu samo o konoplju. Kukuruz ima teži polen i on pada prema dole na klipove i dobijaš zrno. Ali kad to zrno posadiš, dobiješ zakržljalu biljku koja ti naće dati ni 50% uroda.
Za konoplju znam još i to da se industriska konoplja (sa jako malim % THC-a) dobija baš na ovakav način samooplodnje.

Za cinike mali up date. Živim u području gde cveta poljoprivreda i tako da znam da poljoprivrednici i agronomi cene isto i seme i polen. Za neke biljke se čak kupuje polen (na primer paradajz) da bi pojačali prinose ili sami sebi ukrštanjem dobili neke nove hibride.

@ CATFISH - Koloidno srebro je super stvar samo ako si siguran da prskaš žensku biljku pa se ona promeni u mužjaka pod tretiranjem ove vodice. Za ovo ti je najbolje u vege fazi napraviti klonove, pa jedan klon staviš na cvetanje. Cvetanje odradiš do kraja da bi video mogućnost da li slučajno nije hermafrodit. Jer u tom slučaju dobijaš ili fem seme ili fem seme sa rizikom hermafroda.

Stresira biljka? Ako si sam sebi pravio koloidno srebro, vrlo je moguće da si malo preterao sa elektrolizom (jača voltaža ili duži period pripreme koloidnog srebra). Ako je dobar odmer koloidne vodice, ne bi trebalo da dolazi do jako bitnih ometanja u razvoju zdrave biljke.

:dadaZnači potvrđujete moje sumnje da je ovo mali propust u zakonu ako ne kažnjavaju za polen?
:ludakPitam se da li ovo može da se koristi u našu korist za borbu protiv glupog zakona o ilegalnom bilju.

I pitanje koje se samo nadovezuje: Ako je ovo dozvoljeno da li možemo da na ovom sajtu potražujemo od nekog da nam pošalje polen neke dobre vrste? (Mada čisto sumnjam, ali ajd da pitam)
 

CATFISH

Aktivan Član
12.04.2012
93
15
8
46
Sjeme iz kojeg je niknula biljka je auto ,fem,već je poćela sa cvjetanjem,baca pistile, a s tom vodicom ju prskam svaki 3,4 dan..Vodu sam radio sam,litra destilirane,2 ogromne naušnice na 9v dc 8 sati.Provjereno prije kod zlatara da je srebro. Buduči da je automatic u pitanju prvo prskanje je bilo kad je malo bolje formirala petolist,znaći jako mlada al po naputku u temi za to, mislim da je Power nekome odg ako je automatik u pitanju da treba početi ćim prije zbog kratke vege.Nadam se da će uspjeti baciti koju bananu.Odoh malo u krivom smjeru u ovoj temi... I taj polen bi iskoristio za oplodnju druge auto ženke koja je zasađena tjedan dana kasnije,samo donju granu,dvije.
 

Zlo&Naopako

666&999
Urednik
Moderator
27.12.2009
3.142
4.922
228
Hospodim je napisao(la):
I pitanje koje se samo nadovezuje: Ako je ovo dozvoljeno da li možemo da na ovom sajtu potražujemo od nekog da nam pošalje polen neke dobre vrste? (Mada čisto sumnjam, ali ajd da pitam)

Nope!
Nema ponude i potražnje bilo kakve vrste. Bez obzira na to da li smo u pravu ili ne po pitanju polena, nastalo bi opće žicanje po forumu :icon_lol: to nikako ne želimo :icon_razz: