zastitna mreza za outdoor biljke?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

hazeboy

Aktivan Član
05.07.2011
100
16
18
37
bok ljudi!Imam jedno pitanje.ne sadim outdoor,ali me zanima jel itko probao preko biljke stavit tkaninu (ne plasticnu mrezicu)sa sitnim rupicama sta ima za kupit da se stavi preko kreveta ili kinderbeta da komarci nejdu.vidio sam nesto slicno za kupit namjenjeno za cvjece.pise da propusta zrak i svjetlost.(vjerujem da manje svjetlosti prolazi,al opet mozda dovoljno posto je dosta prozirna).biljka se "obuce" sa mrezom i dolje na grani zaveze.nije teska tako da nebi slomila biljku.kao svila je npr al od nylona mislim.jedino sta bi to na nekim manje diskretnim sajtovima bilo sumnjivo sta mrezica radi preko "drveta" od 2 metra. :vb_wave: :banana_rasta:
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.595
2.598
Nema diskretnog out-a a i nema potrebe za time.
Neko možda stavi u rano proljeće preko nasada da zaštiti biljke od mraza,ali u ovoj fazi sada....bolje ne.
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.091
648
138
36
upravo to što kaže ven.. nema diskretnog outa.. ti to možeš napraviti, ali ne isplati se, inače biljke pokušavamo raširiti što je više moguće radi dobivanja dodatnog svjetla..

inače ta mrežica služi za čemprese i borove da ih preko zime ne uništi snijeg.. sad, ne kažem ja da ti to nemožeš, naravno da možeš. ali vjerovatno znaš i sam da će automatski prinos ploda biti manji..
također možda možeš napraviti neku vrstu scroga, recimo obaviješ biljku time, i samo čupaš hedove van.. to je sada onako slikovito rečeno, neznam dali bi uspjelo, ali ta ideja mi je sad pala na pamet.. ali onda si na istome kao i bez mrežice :icon_lol:

uglavnom, ako se odlučiš za out, budi siguran da ti je najbolja opcija, maksimalno široka i maksimalno visoka biljka.. da skineš s nje nebesa :hehe:
 

hazeboy

Aktivan Član
05.07.2011
100
16
18
37
Da upravo to,out nemre bit diskretan.nemam di ja sadit outdoor nego sam vidio tu mrezicu pa mi je palo na pamet(jbg bio sam "kreativan") :)
Pa me zanimalo jer to netko probao.jer kad pogledas kroz nju prakticki je prozirna i jako lagana.vidio sam i ja da ljudi to stavljaju na tek niklu psenicu i kukuruz da ptice ne kljucaju valjda.al sad mi je isto palo na pamet da bi se pri zavrsetku cvjetanja vrhovi ljepili za to.ovo nije lose kaj si rekao da se vrhovi van izvuku iz mreze.znam da je bolje da je biljka sto vece povrsine(scrog,lst),al eto palo mi na pamet.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.