Zbirka malih saveta za početnike

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.688
26.638
1.058
Jugoistočno odavde
Pozdrav svima na:vutra:
Razmišljajući na temu što jednostavnijeg i neposrednijeg informisanja početnika o uzgajanju kanabisa(pored već napisanih vodiča), pao mi je na pamet jedan ovakav vid spontanog i sveobuhvatnog pristupa, koji bi poput zbirke svakodnevnih malih saveta iskusnijih članova, bio uvek dostupan početnicima u kratkoj i pitkoj formi, kao mali priručnik čija će forma vremenom biti kreirana inspiracijom onih koji savetuju bez određenog reda, već kao niz spontanih beleški i zapažanja nastalih iz iskustva i nesebično podeljenih sa početnicima i svima ostalima.
Obzirom da je na Vutri u poslednje vreme stasalo mnogo sjajnih uzgajivača, verujem da takvih saveta, beleški i zapažanja neće manjkati.
Meni se mnogo puta desilo da nešto primetim ili da se nešto tokom growa pokaže kao dobro ili loše, a u tom trenutku ne podelim ni sa kim i sutradan već zaboravim.
Ovo bi trebalo da bude tema koja će obuhvatati nepovezana zapažanja iz svih aspekata uzgajanja: od najosnovnijih saveta o zalivanju, do saveta vezanih za korišćenje moderne opreme i tako dalje.
Svako od nas često nema gde da zapiše svoje iskustvo, a da pritom i drugima bude od koristi.
Nadam se da će ekipa s vremena na vreme imati početnicima šta da poruči da udeli koji savet.

  • Moj savet za danas, tiče se ventilacije i glasi:
Ako želite da vam temperatura u boxu bude niža i prihvatljiva za biljke, ventilator koji meša vazduh u boxu nikada ne postavljajte tako da duva u hps sijalicu ili neposredno ispod nje, jer na taj način samo širite toplotu koju lampa emituje. Postavite ga tako da duva neposredno iznad samih vrhova, odnosno da lagano njiše krošnju biljke i sprečava vazduh u visini cvetova da se previše zagreje, već da ga gura prema gore i dalje iz boxa.
(Ovaj savet sam maznuo od @Stipe...ali neka ostane među nama) :D:razvaljen::

OVA TEMA JE ZAMIŠLJENA KAO ZBIRKA KRATKIH SAVETA BEZ DISKUSIJA I DIJALOGA, PA MOLIM DRUŠTVO DA SVA PITANJA, POTPITANJA I KOMENTARE POSTAVLJAJU U PRIVATNIM PORUKAMA ILI ODGOVARAJUĆIM TEMAMA.
TAKOĐE ĆE SVAKI POST ZA KOJI MODERATORI PROCENE DA JE DEZINFORMACIJA BITI OBRISAN.
 
Poslednja izmena od urednika:

hazeri

.
Banovan
25.01.2016
7.664
34.461
2.598
Tko namjerava koristiti tank sa vodom za autopotove neka ne pocinje bez pumpe za zrak sa kamenom.Odlicna stvar koja sprijecava nastanak algi,a ujedno daje kisik vodi.Inace bi morao cistiti tank svakih dva tjedna.Ovako nikada..
 
Poslednja izmena:

deda

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
29.02.2008
707
2.684
163
56
Na prvi znak spidermita, aphida i slične gamadi u boxu reagirajte odlučno i snažno i ponovite više puta tretman

Više gnojiva nije bolje!

Kjuraj dugotrajno, ako možeš izdržati. Kao i kod vina, možeš piti mošt i mlado vino, opija ali boli glava i lupa po živcima, ista stvar s vutrom
 
Poslednja izmena od urednika:

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Savjet: izbušite dodatne rupe na dnu pota (vaze) u kojoj sadite, da spriječite nakupljanje vode u potu prilikom zalijevanja ili flushanja.

Ps: ako ste u mogućnosti bolje je kupiti kvadratne potove nego kružnog oblika zbog iskoristivosti prostora
 
Poslednja izmena od urednika:

grisnak

Glycyrrhiza Glabra
Poznanik Foruma
20.09.2015
1.281
9.301
258
Nikad ne žurit. Sve se da shakirat - nema ne može, svak ima svoj način. Pružite im pravilno četiri elementa iz kojih je nastao univerzum (zemlja, voda, vatra i zrak) i bit će vam jako zahvalne. Ako ste nervozni nemojte bit uz biljke - ispušite se, prošetajte, opustite i onda laganini. :D

edit: ne uspoređujte se sa drugim growerima, svak ima svoj setup ;)