Zbirka malih saveta za početnike

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Nothernlights

Banned
Banovan
25.01.2017
208
850
93
41
evo i od mene jedan savet. NIKADA i apsolutno nikada nikome ko vec ne mora da zna tj ko zivi sa vama tu gde gajite, nemojte govoriti o tome da gajite niti pokazivati uzgoj ili slike. NIKAKO! 99,99% vasih najboljih drugova, ortaka, jarana, rodjaka, cura, momaka, u situaciji da su im ja.a u procepu namestice vas na 1! cak i da nece ljudi su mahom brbljivi, reci ce vec nekome, taj nekom drugom, od usta do usta i eto plavih zlikovaca na vasa vrata, ne dao Bog! cak je moj savet ako imate ekipu sa kojom ste do sada konzumirali, prodajte im pricu da morate da prestanete. zavisno od toga koliko vam je godina, recimo roditelji hoce da vas testiraju, na poslu vam uvode testiranje, ocete da iskulirate, smeta vam, zena vam brani. sta god vam bio izgovor uvezbajte ga i nek zvuci uverljivo. uzivajte u vasim masnim hedovima iskljucivo u sigurnosti vlastitog doma, i ako nosite sa sobom, moj predlog je nek bude to vec srolana buksna, i ne nositi sa sobom prateci materijal tipa rizle kartone mrvilice itd. u slucaju frke u usta i zvaci, skrsi prstima i baci, imas x opcija da se spases. molio bih da me shvatite krajnje ozbiljno jel 3 god robije ne zvuci nimalo primamljivo! nije mi cilj da plasim nikoga vec da dam dobar i koristan savet.
 

Astral Projection

Aktivan Član
07.02.2017
164
872
93
Zagrnite stabljiku dok jos nije odrvenila ako za to imate mogucnosti jer ce ce iz nje izaci ekstra korjenje koje nam je itekako vazno..kao kod paradajza..ukoliko radite sa duzim klonom malo ga polegnite u zemlju da je stabljika horizontalno u zemlji takodjer radi vece korjenove mase..
 

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.688
26.638
1.058
Jugoistočno odavde
Dodatke koristite oprezno i u proverenim razmerama. Nemojte napamet u supstrat dodavati stvari kao što su zeolit, vermikulit, kokos i tako dalje, jer to menja osobine supstrata, a samim tim potrebe za vodom, hranom i može biti okidač za mnoge probleme...najbolje je držati se proverenih kombinacija i razmera.
Takođe je dobro znati da stiropor u zemlji nikada ne može biti alternativa za perlit.
 

Corleonev

Aktivan Član
03.09.2016
511
1.637
163
Sicily
Savjeti i rijeci s Vutre na prvom mjestu, uvijek je tu bolje traziti rjesenje nego na youtubeu ili slicnom.
Biljke koje izgledaju čudno iliti deformirano tijekom growa, na kraju cesto daju jako dobre rezultate dima,tako da uvijek bolje zadrzati biljku nego maknuti je ako se ima mjesta u boxu
Ne treba panicariti zbog svake mrljice na biljci ako su uvjeti dobri,nisu od papira, opusteno...:)
 
Poslednja izmena:

Kakadu063

Aktivan Član
09.04.2016
438
1.476
143
60
Da se nadovežem na predhodni post. Iz mog skromnog iskustva sa nama dragom biljkom, nemojte se mnogo brinuti i stresirati oko rasta i razvoja. Naime kanabis nije preterano zahtevna i osetliva biljka ako se ispoštuje minimim uslova koji su potrebni. Evo i jednog primera: prošlog leta zasadio jednu našu biljku ( domaćicu) u baštu između 4 struka paradaiza( rajčica). Isti uslovi ista zemlja isto tretiranj i zalivanje nikakvom hemijom nije prskano. Isti nametnici su ih napadali jeli sakatili i krajnji rezultat: rajčica je jedna po jedna gubila bitku sa nametnicima i bolestima. Do sredine leta kad je kanabis počeo da cveta ni jedna rajčica nije preživela dala oko 1kg valjanog ploda( proizvođač semena tvrdi da po biljci treba da da 10kg). Kanabis, isto napadnut sa svime i svačim što ste pročitali o nametnicima, kad je ostao sam savijan i sečen da se ne ističe previše držan na visini od 1.5m raširio se na površini od 4 kvadratna metra. Na kraju ga napala i plesnjiva mušica pa je sve zaraženo kidano i bacano dao 1kg suvog ploda. Pa malo li je! Samo opušteno bez mnogo brige i beda uz malo ljubavi i sreće i biće mesa. Sretno!:vutra:
 

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Fotoperiodne biljke će brže ući u cvjetanje ako ih stavite na režim u kojem je period mraka malo duži od dana npr: 11h 45min svjetlosti, 12h 15 min mraka.
Ovo vrijedi ako ste prethodno vegetirali biljke par tjedana, ne vrijedi ako furate režim za cvjetanje od starta.
 
Poslednja izmena:

Stipa

Psychedelic expirience was born...
Poznanik Foruma
22.04.2015
586
4.377
163
U duhu zdrave rasprave na ovom forumu, postujuci naravno iskunije, smatram da ako se s necim ne slazem u porpunosti da imam to pravo i reci. Posto su ovo savjeti za pocetnike ne mora nuzno znaciti da je neki savjet u potpunosti i tocan. Zasto bi se nekom obratio privatnom porukom i rekao mi da se ne slazem. Netko bi mogao usvojiti krivi ili u potpunosti netocan savjet i to provoditi pa onda okrivljavati nekoga da mu nije dobro rekao. Taj netko tko je usvojio takav savjet ne zna da sam se ja obratio nekom u privatnoj poruci. Ispricavam se ali moje je misljenje takvo i smatram da ga mogu napisat javno. Nikoga ne vrijedjam i imam pravo na svoje misljenje. Pozdrav, zivio...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: vladomar

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
OVA TEMA JE ZAMIŠLJENA KAO ZBIRKA KRATKIH SAVETA BEZ DISKUSIJA I DIJALOGA, PA MOLIM DRUŠTVO DA SVA PITANJA, POTPITANJA I KOMENTARE POSTAVLJAJU U PRIVATNIM PORUKAMA ILI ODGOVARAJUĆIM TEMAMA.
TAKOĐE ĆE SVAKI POST ZA KOJI MODERATORI PROCENE DA JE DEZINFORMACIJA BITI OBRISAN.

@Stipa
Tema je zamisljena tako kako je u opisu. Bilo je vec puno "savjeta" koji su obrisani bez tudjih intervencija.
Tamarin savjet nije izmisljen i vec je isproban i za lijene ljude funkcionira. Naravno da to nece izgledat kao top-shelf bud iz amsterdama, al ces ustedit puno sati rada.
Sad pak ja moram ulazit u diskusiju :) Rukama pocupas sve fan listove da ti se ne objese. Ostalo pustis da se ful posusi i rukama izmrvis to. Ustedio si puno sati i nije ona jedina koja prakticira taj nacin. Izgledat ce neuredno, ako presusis, mozda i otpadnu neki trihomi itd itd..... to je jasna stvar..... al zato i je varijanta za lijene ljude. Ako si ikada morao otrimati 1kg suhog outdoora, onda ces razmislit o svim mogucim varijantama ustede vremena nakon sto dobijes zuljeve od skarica nakon 10h trimanja a jos nisi zavrsio :D
 

Stipa

Psychedelic expirience was born...
Poznanik Foruma
22.04.2015
586
4.377
163
Stipe imao sam ove godine za otrimati 5880 grama suhog iz outdoora i zar mislis da nisam probao sve i svasta. Ja se s vama ne slazem i ostajem pri svome misljenju i imam pravo to ovdje napisati dok god nikoga ne vrijedjam. To sto netko ima vise ocjena ovdje i ima mentorski kutak, ne mora znaciti i da je u potpunosti u pravu. Bilo kome ako smeta ono sto sam ja napisao, slobodno obrisite ali dok se pridrazavam pravila foruma, smatram da mogu napisati da se s necim ne slazem.
 

sbcjeceo

Aktivan Član
09.12.2013
673
713
113
015
1. citaj forum, ako nisi nasao sta ti treba procitaj jos jednom
2. kad mislis da je biljka spremna za secenje sacekaj jos koji dan
3. ne pisi da si imao 6kg suvog na forumu ( ovo obrisite kad obrisite i Stipine poruke)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: likfrik

Stipa

Psychedelic expirience was born...
Poznanik Foruma
22.04.2015
586
4.377
163
@Tamara ne svadjam se vec govorim svoje misljenje.
Sto se tice ovoga sto smijem pisati a sto ne i tu isto imam dosta toga za reci. Ja kad sam spomenio prvi puta nekog prijatelja odmah me se upozorilo i ispricao sam se. Dost drugih spominje prijatelje isto, no ne upozorava ih se. Nadalje, evo ovoga sam se prvog sjetio, covjek ima neznam ti koliko biljaka lemon skunka nitko nije rijec rekao samim time i ja. Ima tu jos dosta toga za napisati ali samo sam ti kratko htio odgovoriti na ovo tvoje @sbcjeceo
 

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.688
26.638
1.058
Jugoistočno odavde
Aj kad već ode u diskusiju....
@Stipa kako ne možeš da ukapiraš da je koncept ove teme takav da se ne vode nikakvi razgovori, već da se ostavljaju saveti koje neko može i ne mora da prihvati. Nije tebi niko zabranio da govoriš, ali zamisli da sad svi komentarišemo neki savet sa kojim se ne slažemo. Moderator je taj koji može da odluči da li je neki savet štetan po ljude i da ga ukloni.
Dakle, nije u pitanju ovde ko je u pravu, niti neko nekome zabranjuje da govori, ali imaš gomilu tema gde možeš diskutovati, ostaviti mišljenje i sugerisati, a ti se uhvatio ove teme koja je zamišljena kako je zamišljena. Još ste priču proširili u nedogled. Brate mili, ako važi za sve, važiće i za tebe. Sad si ti prosvetitelj i čovečanstvo će trpeti jer će se zajebati i poslušati T@maru da trimaju suvu biljku...daj molim te...
I da, pomenuto je milion puta da ovaj forum opstaje jer ima jasna pravila i kriterijume kojih se svi članovi pridržavaju. Za kaobojštinu i anarhiju jednostavno nema mesta.
Ja sve vas molim, da batalite dalju diskusiju i ispoštujete koncept teme, jer samo pravite posao za @Stipe