ZEMLJA

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

cikabika

Banned
Banovan
31.10.2017
5
7
3
42
Balkakan
Nadam se da cu pomoc nekom, Mephisto Sour Crinkle vec drugi tjedan bez problema u njoj.. Tekstura joj odlicna tako da nisam nista dodavo..Pakiranje je idealno za sve nas u stanovima koji moraju gerilla unosit zemlju.. Cjena je 22kn vreca..
Manja_Zemlja4.jpg


25l
 
Poslednja izmena od urednika:

Kajzla

Aktivan Član
14.10.2017
211
675
93
39
Dimenzija X
Da li neko ima podatak o količini humusa u ovim supstratima ? Piše dodatak NPK, el. provodljivost i sl, ali nigde se ne pominje sadržaj humusa. Da bi bilo koja kultura maximalno uspevala potrebno je da nivo humusa bude iznad 6 %. To je neki optimum i tu se biljka najbolje bori i bukvalno je najotpornija na bilo kakve nedostatke nutrienata, jer to sve nosi humus. Kod mene u temi sam napisao da sam u saksiju od 7l pomešao florabelu, agroperlit, zeolit i dodao guanito i peletirani pileći stajnjak (italpolina aka žuti pevac). Oba su organskog porekla i svrha peletiranih djubriva je u termičkoj obradi koja je na preko 70 stepeni C. Tu se ubijaju svi negativni mikroorganizmi, poput salmonele itd, dok dobri opstaju. Guanito je prvenstveno fosforno djubrivo, ima organske materije, a imaju navodno (svaki ciganin hvali svoga konja) preko milion i nešto aktivnih mikroorganizama po nekoj tamo jedinici, zaboravio sam već. Napisao sam da je i sadržaj CaCo3 (kalcijum karbonat) glavni za usvajanje nutrijenata, njegovo prisustvo u zemljištu pospešuje kretanje mikroorganizama. Pored kiselosti zemljišta (PH) mikroorganizmi su od izuzetnog značaja za usvajanje hrane. Ako PH nije kako treba dolazi do blokade usvajanja i onda biljke pokazuju nedostatak čega im već fali. A čak i veće varijacije PH su dozvoljene ako je nivo humusa visok, jer humus je glavni nosilac hrane i njene pokretljivosti. Italpolina je slično kao i Guanito peletirani stajnjak, samo kokošiji, a njihovo razlaganje traje 3 meseca i zato sam i došao na celu ovu ideju. Čitao sam o super soilu, da u njemu hedovi imaju intenzivniji miris i da je bolja potencija, tako da ću pokušati u svom growu da dam zemlji što više, a da po potrebi fergitalnom ili folijarnom primenom utrčim sa PK djubrivom i kalcijumom. Kalcijum u poljoprivredi daje čvrstoću ploda i pospešuje krupnoću, dok je fosfor veći činilac pred samo stvaranje plodova. Pospešuje cvetanje, kao i ukorenjavanje.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Easygoer

420Florist

Zimbabwe
Banovan
25.07.2017
2.156
9.067
258
Harare
shitexpress.com
Dečki jeste možda koristili zemlju Scotts Nirvana ?
Sastojci, grubo prevedeno sa njemačkog:
rog brašno, mrvljena kora drveta, od konja đubrivo, treset, kalk od algi, kokos, zeoliti, worm humus, sumski humus, mykorrhiz gljive mikroorganizama i guano od šišmiša..

1050715_WE_FS_001_ScottsNirvanaMuttererde10Liter.jpg
 

mr.Smooke_Allot

Priča bez ljubavi je kao biftek bez začina
Poznanik Foruma
17.06.2017
1.322
12.272
358
tamo di je Bog reko laku noć
pozdrav.
zabunom sam kupio dvije razlicte zemlje od composane
jedna je zemlja za cvijece a druga je zemlja za sadnju i cetinare sa nekim compoguanom
mene zanima dal mogu koristit tu za sadnju i cetinare?

zemlja 2.jpg sa compoguanom
zemlja.jpg zemlja za cvijece
 
29.09.2017
14
11
3
27
Pozdrav, imam pitanje
Ako mi je ph zemlje 5-6 (tako piše na pakungu) a ph vode iz pipe skoro 8, ako je za vjerovat ručnom ph testeru, dal se može dobit efekt dobrog ph zemlje nakon zaljevanja, dakle da se nedostaci ponište? Ono da bude "ukupan" ph u potu otprilike kolko biljci treba? I pošto čitam da zemlje sa visokim udjelom humusa mogu lako "izregulirati svoj ph" da bi biljka mogla vući potrebne hranjive tvari, na pakungu zemlje piše da sadrži 30% humusa pa me zanima također kako stojim s time. Kažete da je iznad 6% idealno al 30% je ful iznad tih 6% pa da nije "previše"?
 

Budfield

Prijatelj Foruma
18.05.2016
1.678
6.057
258
dirty ol' town
A kaj ja znam, ja ne koristim te kuglice, stvar osobnog izbora...pa zar one nisu napravljene da zadržavaju vlagu u svojim porama? Kad bi stavljao nešto za drenažu stavio bi prije pikule/klikere haha
A može se i napraviti par rupa na bočnim stranicama pota, pri dnu, u visini 2-3 prsta, za dovod zraka dole gdje je uvjek najvlažnije...