ZEMLJA

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

COM5

Grow, Smoke and Chill
02.10.2020
520
2.051
163
30
Hrvatska
Kućna pećnica :) prvo operes zemlju, a onda je u pećnici malo ispečeš da ubiješ sve u njoj.

Nikad ovo nisam radio ali ako nemaš kvalitetnu zemlju onda je ok. Samo pazi kad ispereš zemlju znači da si isprao sve nutrijente pa se pripremi na vrijeme da će ti trebati nutrijenata veoma brzo.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Grona

čapo_

Aktivan Član
21.01.2021
271
1.224
143
Ispeci zemlju za case jogurta, i posle 5-6dana kad budu stare presadi u novu zemlju, i ne treba da hranis narednih 20 dana sigurno. I kad presadjujes cekaj da se zemlja skroz isusi pa kad presadis zalij dobro. Al otom potom, kad dodje do toga javi se pomocicemo ti ;)
 

čapo_

Aktivan Član
21.01.2021
271
1.224
143
Tebra nemoj sad isprace se ;) pre presadjivanja u finalnu rupu iskopas zabodes kad ima bar 15-20cm.. i malo je zastiti da je neki zecov ne skrati za glavu ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: belaj

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Zemlju pripremam sad u na nacin da nalovim gliste ili gujavice (cim više tim bolje) pa ih ubacim u vrece sa zemljom koju sam kupio i dodam cck litru vode unutra i tako ih ostavim do par mjeseci.Nema bolje zemlje na svijetu od toga,kome se da nek proba
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Grona
21.01.2021
7
1
3
40
pozdrav ekipa,
treba mi hitan odgovor to jest pomoc??!!,sjemenke su na klijanju- bio-biz zemlja je na putu doce tek iza vikenda cca~5 dana ,sjeme vec izbacilo klice, a od zemlje trenutno jedino imam ono blato florasan, u njeg se bojim stavit klice jel je katasrofa a najvise se bojim buba gnatova i slicnih nametnika ,e sad sta mislite da peroxidom (pobijem bube ako ih ima)i flushiranjem (rjesim ako je prejaka zemlja za sjemene klice )pripremim malo zemlje taman kolko treba za od jogurta casice ,,dok mi nedodje prava zemlja bio biz,,,,i znam da bi perlit bio najbolji al imam samo vrmiculit oceli je vermicu
lit ucinit rahlom??

hvala unaprjed!!! ,,i svaki savjet dobro doso jel nemogu nac drugu zemlju dok mi nedodje prava skojom jos nikad nisam imo problema
Katastrofaaaaaaaa !!!!! propaloo,nije to sto mi propalo tolika muka(nje vraga) nego me satralo samopouzdanje sad mi ima doc 5 WW i jedan Critical .i TAKAV STRAH IMAM, ... da neznam sta da radim .. stravaaaaaaaaa kako mala stvar moze ubit samopouzdanje nakon tolko godina iskustva,(u outdoru neeekad davno sam pikiro po dvznamenkasti broj casica)
i prvi put mi nakon 15 godina growa sto indor sto outdor unistim SVE sjemenke NITI JEDNA AMA NITI JEDNA (od 8 semenki koje imaju porodicno stablo(Ak47,amnesia,auto ovaj auto onaj...)NIJE IZASLA iz onog blata Florasana((ispro ga pa ga tad 5 minuta u mikrovalnoj,i kako jos nisam imo perlit ja stavim prvi put u zivotu stiropor kao zamjenu za perlit )) neke sam stavio direkt u zemlju kosto sam i prije radio , bez promasaja, a neke klasicno klica pa u zemlju,,
ja i moje pozurivanje radi vrucine da probam zavrsit grow prije vrucina , jel ovdje vec vrucine su u 5 mjesecu,,


Plagron light mix i biobiz almix su tu, pa sad kontam proklijat pa u male casice lightmix

Pozdrav ljudi. Da li mi netko možda izračunao koja je najbolja zemlja za dobiveno/uloženo? Ja sam radio do sada sa composanom universal i odlična je samo malo skupa a ove godine pripremam outdoor i trebat će mi više paketa pa nebi htio ulagati u composanu jer je preskupa. Ovako što sam prevrtio po temi mi se čini Florabella universal dosta hvaljena a nije toliko skupa.
U zemlju ulozi kolegaaaa, vjeruj mi,, nakon dugogodisnjeg growanja in-out ,, Florasan mi je sjebao samopuzdanje, da je to cudo,, imas moj post tu pa vidi
 
21.01.2021
7
1
3
40
e moj kolega mislio sam da mogu od blata napravit nesto za prvu pomoc)to je ono kad mislis da si isplaniro sve, a nakraju corak nesto zakasni,(zurba' jel mi svaki dan igra ulogu,radi vrucine,sto dolazi)
 

pajo patak

ॐॐॐॐॐॐॐ
31.01.2013
213
1.011
143
31
Pozdrav ekipa. Mislio sam sljedeći grow raditi samo sa kokosom (vidio kod jednog frenda spiku na potapanje) i ipak sam se predomislio dok sam istraživao po netu, te ću ga pomješati sa zemljom kada sam ga vec imam. E sada, ja imam Terra Magme još šta mi je ostalo od zadnjeg growa (oko 30l), 70l Compo Sane za cvijeće i 100l Plagron Cocos Premium... 4 su saksije od po 20l. Ja sam mislio mješati u omjeru 50/50 odprilike... znaci 2. saksije bi bile mix compo sane i kokosa, i 2. bi bile mix terra magme i kokosa (pa bih usput i usporedio krajnje rezultate). Hraniti ću sa serijom Flora Nova (Grow & Bloom) od General Hyrdoponics. Sa Flora Nova bloom sam hranio biljke u zadnjem growu (top sh*t!). *Na boci piše da je i za hydro i za kokos i za zemlju, a ispod tablice hranjenja piše "Terra 50%", iako sam ja hranio po tablici a imao "Terra 100%", pa zato mislim 50/50 pomješati. E sada, trebaju mi tuđa mišljenja/savjeti/iskustva :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo

Trulyo

Aktivan Član
Poznanik Foruma
01.02.2019
1.029
5.347
258
Ekipa, jedno (barem meni) banalno pitanje. Prije skoro 3 tjedna sam pomješao zemlju i pripremio za biljke, u potove.

I sad mi stoje 2 pota sa tom zemljom u boksu, čekam da proklijaju nove menke.
Da li ta zemlja i dalje ima gnojiva u sebi, bez obzira što je 3 tjedna u boksu? :D Mislim gnojivo se ne troši dok ništa ne raste hahahah.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Grona

Grona

⸸Ⓐ⸸
Banovan
20.05.2014
703
3.724
163
A brijem da u slucaju da se jako posuši zemlja onda gubi malo, uvijek piše na vrečama da se ne bi trebalo dopustit da se supstrat osuši do kraja.
A sad, koliko se gubi stvarno...nemam pojma
 
04.04.2015
61
147
33
40
radi li neko super soil (living soil)? nesto poput Subcool's ili soma style super soila koji dodaju razne dodatke poput guana, kostanog brasna, brasna algi, brasna skoljki , mykroriz, suhe krvi, kompost glista, magnezij sulfat, dolomit, perlit itd u vec kvalitetnu zemlju tipa biobizz all-mix. Ako neko radi moze podilit recept za manje kolicine (prilagođene potrebama kucnog uzgoja) i di nabavlja sva ova "brasna" .
 
11.02.2021
6
6
3
28
Pozdrav svima,poceo bih grow sa plagron light mix-om,stim sto bi mu dodao malo perlita,nakon pocetka klijanja(radim klijanje u vlaznom papirnom ubrusu),odmah bi stavio semena u zemlju,u smart potove 18l-20l.Ako neko ima iskustva da mi kaze,da li je dobra zemlja,i da li je okej da stavljam odmah nakon klijanja u zavrsni pot.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: serviser

Сјај

Oбаока оkа око
Poznanik Foruma
27.11.2015
935
5.967
233
Шчбћа
poceo bih grow sa plagron light mix
Kao što ime kaže, zemlja je light, odlična za start ali vrlo brzo treba početi sa nutrijentima.
U toj zemlji već ima perlita, nemoj dodavati ako radiš indoor. Drugo pitanje nije za ovu temu ali može kao što si zamislio. Može i drugačije, prvo u manje pa da presađuješ, na tebi je da odlučiš.
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Nisam_undercover
21.01.2021
7
1
3
40
Pozdrav,Treba mi savjet,,
ovaj Grow bi htjeo probat sa sto manje gnojiva , i to gnojivo sto mislim je Bio Biz,, situacija je ovakva, 6 stabljka presadjivanje za par dana, 4 Air pots od 12 litara i 2 obicne saksije od 14 litara..
zemlja je 50 litara Bio-Bizz i 25 L Plagron Light Mix, uz to imam Plagron bat guano i Plagron worm casting te vermiculit i perlit,ovo dvoje po saku ubacim svaki put,jel nekako mi Biobiz ima malo perlita,nebitno)
(idu pod 600w eventulno 660 super lumen, cooltube) box 120x120)
E sad sta je kvaka imam namjeru da budu u vegetaciji sto manje( radi dolaska toplih dana) znaci nekih 3-4 tjedna vegetacije ,tako malo ih jos nisam nikad drzo u vegetaciji , vegetaciju mislim da netreba opce da ih hranim, moje misljenje , a SVAKO DRUGO DOBRO DOSLO,,,
Znaci kako najbolje da iskoristim ovo sto imam znaci Bat guano i worm casting,, dali da umjesam( to sam radio prije ali u drugcijim uvjetima skrooz) u zemlju ili kasnje da pravim caj ili sipam okolo pred cvjetanje,,

A od gnojiva mislim Bio biz -Top max i Bio BLOOM,, ,poanta je sto kraca vegetacija,,znaci gnojivo po mom neko misljenju netreba za ta 3-4 tjedna vegtacije... Svaki savjet dobro dosao,, nikad se nisam naso u ovakvoj situaciji,pa sam radio sa cjelom paletom gnojiva, tako da sam sad u dvoumici ,,
Ponavljam svaki savjet dobro dosao
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Palma