Indigo djeca - Indigo children

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
Na testu sam na većinu pitanja odgovorio potvrdno, ali ne mislim zato da sam "indigo" ili kako god (možda jesam, so what...)
Preporućam svima kojima je ovo interesantno, da malo prouće osobnosti. Ima dosta literature na tu temu i pomoći će vam da shvatite zašto reagirate na istu situaciju drugačije od nekih drugih ljudi. Nismo svi jednaki, jer da jesmo, svijet bi bio jako dosadno mjesto. Bio bi prepun ljudi poput mene, savršenih u svakom pogledu :vb_devil:
 

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
shelle je napisao(la):
Ja sam sad,sto se tice foruma,u fazi listanja,citanja i upoznavanja sa istim.Ne mogu a da ne ostavim komentar tamo gde mi se nesto ucini zanimljivo.
Indigo deca,indigo generacija...Procitao sam ovo sto ja postavio Greenpower 1,sve cestitke za trud.
Evo moje misljenje na sve ovo.Zdrava porodica je koren svega,dete koje je zapusteno u vecini slucajeva ce vremenom poceti da ispoljava neke osobine za koje ce salonski pedagozi,psiholozi i psihijatri naci neko objasnjenje,to lepo uviju i naprave senzacionalno otkrice.Pogotovo sa kontinenta koji se zove Severna Amerika.
Mnogi mladji roditelji prave veliku gresku sto od svoje dece prave princeve i princeze.Pusti dete,ne sputavaj mu kreativnost,ono je najpametnije,najbolje.Nema kontrole,usmeravanje,i takvo dete kad pocne da se suocava sa nekim realnim zivotom kroz skolovanje i prvi put udari glavom u zid bez mame i tate nastaje problem.A roditelji u tom problemu ne vide svoju gresku i lenjost nego sve svaljuju na druge,ucitelje,drugu decu,komsije,prijatelje a dete se polako gubi u svemu tome.Ono sto uspemo da usadimo detetu kroz vaspitanje i kako ga usmerimo do neke njegove dvaneste-trineste godine,to je to.Posle je sve nadogradnja deteta samog.
Da se vratim na Indigo decu,smesno mi je bilo u tekstu da doticna Sarah prica kako je sa cetiri godine uvidela prolaznost zivota gledajuci neku staricu kako jede.Postoje talentovana deca,naravno,ali ovo je lupetanje jedne umisljene Amerikanke koja je objasnjenje za svoje probleme nasla u knjigama onih gore pomenutih salonskih doktora.
Da ne davim vise,ako neko ima komentar,pa da se uhvatimo u raspravu jer se bojim da cu previse prosiriti temu,mozda bi bilo bolje da sam poceo novu.
Pozdrav

moram da se nadovezem, odnosno da podpisem ovo u vezi dece. nekada su deci postavljali samo pravila, a danas ih samo maze, dok nijedan od tih ekstrema nije zdrav za dete. ne mozes ga ceo dan samo grditi niti samo ljubiti, mora znati da je voljeno do neba, ali uz to mu postavljati granice i usmeravati ga kad gresi i kazniti ga kad je bezobrazno. al posto je tema o indigo deci, da napisem nesto i o tome - mislim da nema potrebe da se iko oznacava tako, ko razume, shvatice.
 

Nisam ja

Aktivan Član
09.11.2011
157
20
0
31
Ovo sam sve procitao.. I iskreno ko da se vidim u nekim stvarima u vezi ovih indigo stvari.. Znaci dosta sam psiholoski razvijena osoba,interesiraju me neke stvari na koje bi me netko samo gledao blijedo..
Na ova pitanja su mi svi odgovori definitivno da i za svaki odgovor imam objasnjenje.. Jezio sam se dok sam odgovarao.. Ubiti za ovo sam se stvarno zainteresirao,kao mali sam imao "poremecaj ponasanja" i 2 mjeseca na psihijatri..
Premjestan iz bolnica i tako to.. Ne kazem da vjerujem u ovo,mada i ne vjerujem u boga,vise sam sljedbenik budizma..
Ne znam sta bi reko,po malo me fascinira,i definitivno cu proucit sve ove stvari okolo tih indigo sranja :)
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Mog malog bratica proglasili indigo djetetom..(neslužbeno naravno)..izvanprosjecno inteligentno dijete s poremecajem pozornosti...sad je završio 2 osnovne i na jesen krece u 4 osnovne..treci preskace kažu nemaju ga u programu za treci razred sta nauciti...sve zna
Ali ima problema u ponašanju i pozornosti...nemože sekundu biti miran...ozbiljan problem je to...jebi ga nije miran ni dok spava...ja sam ga cuvao jedan dan navece sam razmišljao da ubijem il njega il sebe...kad su ga starci pokupili..otišo sam u kafic u kojem visim i s užitkom se napio...lol
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Ništa. Razgovaraj s ljudima, druži se s ljudima i dijeli svoju svijest drugima. Pojedinac ne može puno napraviti ali puno pojedinaca može dosta napraviti.
 
05.07.2012
10
0
0
34
Sva pitanja potvrdno odgovorio sa sigurnoscu :) tek danas sam shvatio sto sam,u svemu sto sam procitao sam se nasao stopostotno drago mi je da moe ponasanje i razmisljanja imaju smisla :icon_lol: