Potrebna pomoc indoor u kutiji od PC-ja

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
17.10.2014
10
1
3
pozdrav, imam problem sa biljkom i potrebna mi je pomoc jer radim prvi put i bas sam je zavolio pravo ahaha, da ne objasnjavam sve dole pise..i nadam se na fotografijama da se vide te tackice i kako se susi, ukoliko dobro postavim jer prvi put to radim..

1.sjemenke iz paketica random
2.mjesec dana
3.20cm
4.1l
5.kupljena u prodavnici
6.3dana ciklus, 1dan gnojivo, 2voda, 3 nista
7.nemam ph metar
8.plantelle vrt, valjda nema npk, vec od algi..i namrvi joj neku noc meda i kore od banane..
9.hps150w
10.20cm
11.u cm, sirina*duzina*visina=30*60*80'
12.temp 20noci do 30kad je upaljeno, vlaga od 10% do 40%
13.6,5ph
14.ne
15.first time grower
16.


hvala:)
 
Poslednja izmena:

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.265
35.809
2.698
Weed California USA
-pre male posude. presadi to u nesto vece tipa 10L
-koja marka zemlje? vjerovatno neka xy , kupi provjerenu zemlju koju koristimo na forumu
-plantella vrt nije npk gnojivo i ne mozes samo sa time gnojit. to je dodatak uz npk gnojivo, u tvom slucaju uz plantellu list
-previse zaljevas. nemres 2 dana za redom zaljevat pa jedan nista...pa onda opet ispocetka...zaljevas kad je suho, gnojis kad su gladne ili svako drugo ili trece
-digni vlagu u boxu ako mozes
-mrvljenje meda i kora banane ostavi za dorucak uz zobene pahuljice i mlijeko....nije to samo tako pobacat

Biljke izgledaju lose. Presadi to sto prije u pravu dobru zemlju. Ne zaljevaj i ne gnoji tolko. Nakon 3 tjedna nove zemlje pognoji plantellom list ili cvet ako ce bit u cvjetanju.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
u litri "neke" zemlje ovaj rezim: "3dana ciklus, 1dan gnojivo, 2voda, 3 nista" ko ti je to savetovao sa tako mladom biljkom u tako malo zemlje, gde si to procitao. mogao si naci na forumu da se ne savetuje gnojenje u prvih 3~4 sedmice, ali da se savetuje presadjivanje i kvalitetna a ne "neka" zemlja... jbg. sad, stanje je vrlo lose, isperi i presadi u bar 5~6 il 10L posudu, i nemoj da gnojis izvesno vreme da vidis ima li oporavka. tako kako si radio niti se gnoji niti zaliva
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Saša443
17.10.2014
10
1
3
hvala puno...imam jedan problem sa tom vecom posudom, box je kutija od racunara (pisu dimenzije) tako da mi ova od 1l stala taman, ne znam da bi veca mogla...pokusat cu naci nesto vece...medjutim ja sam i konto za prvi put da odradim nesto maleno jer sam sa prostorom ogranicen jako...dalje, nisam je zalijevao odmah, prve 3 sedmice nisam uopce, citao sam naravno, medjutim prvi put radim pa su greske normala...zalijevam sa jako malenim kolicinama, nista pretjerano....
imam pitanje za plantelu list+vrt koristenje, jedna je npk druga nije, jedna je organska druga nije, zar je to dobro za mijesati? ja bih radije organskio gnojio...opet napomena da ne planiram neku ogromnu biljku izvuci, nesto manje za prvi put dok sam sa prostorom ovako, a za dalje vidjet cemo...
i sta da radim sa ovim listovima, odsjeci?
da li iko zna u cemu je tacno problem, nedostatak cega?

hvala puno :)
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.265
35.809
2.698
Weed California USA
da li iko zna u cemu je tacno problem, nedostatak cega?
Problem je "tacno" u svemu onom sto smo ti ja i Power napisali. Nedostatak tvog citanja foruma. Sve sto si mogo si krivo napravio.

Ne namjeravamo ti obajsnjavat sve iz nule, morat ces malo proucavat i citat forum. Organski uzgoj ostavi za neki drugi put, sad se fokusiraj da spasis biljku, jer ako ostane ovako neces imat apsolutno nista a ne.... "nesto manje za prvi put".

..ajde Badnjak je pa smo malo bolje volje svi da ti pomognemo
Plantella vrt je organsko mikrobiolosko gnojivo koje sadrzi Mikro nutrijente uz nesto malo fosfora i kalija iz algi. Uz to ti trebaju i Makro nutrijenti a to su NP i K. Njih imas u Plantelli cvet i list odn u svim npk gnojivima
1L posuda nije dovoljna ni za "nesto manje". Power ti je sve napsiao. Barem 5-6L posudu sa novom zemljom. Compo Sana, Terra magma, florabella, PotgrondH....nadji jednu od ovih zemlji i presadi to "jucer" jos ako zelis spasit biljku.
Nemoj gnojit tolko cesto, niti sa "jako malenim kolicinama". Zalij kad je full suho i cekaj ak treba i 5 i 10 dana dok se ne posusi. Listove ne moras cupat, sami ce otpast.
Kad to sve narpavis i ako ce bi sve ok sa biljkom, prebaci na 12/12 da vidis jel opce imas musku ili zensku biljku.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CilI
17.10.2014
10
1
3
ma citao sam stvarno dosta toga, nije da nisam, samo sto svugdje naidjes na razlicite savjete...ovaj ciklus sam nasao kao preporuku na jednom dvdu, nesto how to grow like a pro, pa tip tako preporucuje..i da pratis kad je suha naravno...i tako i dodje, 3 dan je uvijek suho sve kad zalijevam nanovo...eh sad, nije moralo znaciti da ce i mojoj to odgovarati ali eto...ne znas vise ni sta da uradis, pa uzmes da vidis kako to ide. ovo cu da uradim sto prije pa sta bude, ionako je prva pa sam se vec u pocetku pomirio s tim da mi moze propast...a jednog dana mozda i postanem iskusan grower pa eto, kaze se da je majstor vise puta propao nego sto je pocetnik pokusao..so keep tryin :) i da sam znao prije, uhvatio bih si mentora...nesto kontam da ovo sve bacim pa krenem od nule kako treba, poslije nove sad, uz naravno mentora...al de sad prezali mjesec dana zivaca i struje ehh....hvala vam puno, makar sad znam na cemu sam, ludio sam..
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
Da se spasit, ali se zapitaj jeli vrijedno spašavanja. Moj prvi uzgoj je slićno izgledao, samo ne radi gnojenja, nego radi zemlje...nebitno sad. Spasio jesam biljku, ali urod je bio mizeran. Sad kad pogledam unazad, možda nisam trebao gubit vrijeme, ali jesam i nije da žalim :)
Ako izabereš opciju spašavanja, prvi korak je isprati da makneš višak hranjiva iz ove zemlje, a zatim presaditi u veću posudu i ne gnojiti nakon toga barem 2-3 tjedna, ovisno koliko brzo će se oporaviti i pokazati da joj treba prihrana ;)
Ajd sretno :)
 
17.10.2014
10
1
3
ok thx..samo da mi je nac posudu da stane u prostor....a e nisi zazalio?? mora da je bio dobar dim hehe, valjda ce i moj, pa koliko god da bude...a sam nju zavolio ko dijete, bas mi je zao, dosta mi vis dilercica prevaranata sa najlosijom robom na svijetu...hvala ljudi jos jednom, vec danas idem potraziti posudu i novu zemlju...lp :)
 
31.10.2014
104
161
43
44
Montevideo,Urugvaj
uzmi venti pot od tri litre sa njim možeš uzgojit zvijer a nećeš moći lako radit početničke poplave koje škode biljki... ima ih kod sponzora a možeš ih i sam sklepat......ima puno zraka a korjen kad izađe pusti dušu i izrađu dva nova gdje ima zraka i nutrijenata što jača biljku pa kad odraste tako teško je uništit i korjen se ne zavrče nego raste ravno (prošli put sam govorio suprotno al nije moja greška nego onog što je prevodio spoznorovu stranicu pa smo ja i još neki krivo naučili a ja sam još i kakao okolo :)sad je ispravljeno a ja naravno pretrpio štetu jer sam improvizirao rupe u koso i gurnuo korijen u kolo :)
http://www.hempatia.si/venti-pot-3-litre
a imaš ovjde što je ekipa eksperimentirala pa prouči i lako češ sklepat sam u obliku boksa
http://www.rollitup.org/t/diy-air-pruning-pot-experiment-pictures.303229/
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: rtkovski