Procjena zrelosti

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
21.08.2015
5
5
3
45
Pozdrav ekipa
Duvam već dugo,još iz vremena prije rizli.Iz trsta sam nosio uz levisice i kazete još i rizle jer ih tada još nije bilo tu a papir od kruha je smrdio i znao se zapaliti.Nisam se nikada bavio uzgojem,odnosno probao sam prije 15tak godina uz polublagoslov ukućana ali nisam isterao do kraja.Prošlog 1.aprila sam bubno 40tak komada i moja dobra 1.susjeda mi pozove murju pa sam ostao bez toga(pozz susjedi,nadam se da dok bude krepavala neće imati nikoga da joj doda čašu vode pa nek krepa žedna).
Upustio sam se bio u to jer jednostavno nemam volje kupovati od klinaca s čijim mamama sam nekad hodao,a i postala je skupa u vražju mater,pogotovo kad mi uvale albanku neku izmučenu.Obzirom da nisam nikako smio probati ponovo saditi(single father)ove sam godine na nagovor frenda jedino povremeni savjetnik u njegovoj avanturi.Pred par godina sam pročitao Cervantesovu knjigu ali onako letimično više bez pravog razumijevanja,ali neke osnove poznam(za razliku od frenda koji nema pojma a i nema internet tamo...tamo).Nadam se da se STALKER ne ljuti što sam mu uletio u thread"mala pomoć oko cvitanja"ali nemam(o)mikroskop pa mi je malo teže provaliti kad je berba(ako se te 2ili 3 mogu zvati berbom u dogledno vrijeme)ali vrhovi idu lijepo,na slici se nekako vidi loše,pola ga se opće ne vidi zbog sjene valjda.Nije mi baš blizu da mogu skočiti i slikati ponovo ali budem prvom prilikom.Netko je u prije spomenutoj temi rekao da je dobra dok se trimovi na pol osuše.Trimovi su uski listići iz vrha?
Dakle ako imate ideju kako još prepoznati zrelost osim mikroskopom javite,sve su ideje dobro došle.
Tnx
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Jamiroquai

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.557
228
Dakle ako imate ideju kako još prepoznati zrelost osim mikroskopom javite,sve su ideje dobro došle.
Pogledaš je i zaključiš da je gotova.
Dakle mikroskop nije nešto šta se mora imati, nikad ga zapravo nisam imao pqa opet...kao i da jesam.
Ali ne razumijem baš temu?
 

amneziaHaze

AluGrow
Banovan
19.04.2014
1.783
2.490
188
imas vec tred za ovo opcija mikroskop opcija gledanje ocima sa slikama sve popraceno cak je medu prvim temama na forumu zove se vodic za početnike.al da si procitao ijednu stranicu foruma znao bi to...
 
21.08.2015
5
5
3
45
Pogledaš je i zaključiš?!?!?!OK,ti možda možeš tako ali ja nisam nikada to radio i ne znam kako točno treba izgledati uopće dok je zrela.Slike su jedno a "in vivo" drugo.Nagađajući sam preuranio(srećom radi se o samo 1 vrhu)Po čemu znaš kad je pogledaš?Tamne,osušene pistile?Trimovi?
Tema je možda na krivom mjestu,ne znam.Pokušao sam ukratko se donekle predstaviti i objasniti o čemu se radi pa baš ne razumijem šta ne razumiješ u temi.
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.607
2.598
Vidis golim okom trihinome.Kad nisu vise prozirno blistavi,kad su pistile smedje boje,lisce na biljci pocelo da zuti intenzivno.... skidaj.
 
21.08.2015
5
5
3
45
Ok sad sam pogledao pravila foruma i skužio da sam zapravo prekršio gotovo sva pravila,ispričavam se,nije mi se dalo puno proučavati sajt jer se služim mobitelom a onda ne prikazuje dobar dio a pogotovo slike.Htio bi napomenuti da ono što sam spomenuo 40komada,pa ste vjerojatno neki pomislili"aa tip je htio dilati".NE,nego sam htio saditi bez puno čestog provjeravanja (plant&forget)a negdje sam našao na netu da svaka 6. ili 7.biljka onda na taj način bude ono što treba(tipa:pola budu muške,od tih što ostanu pola zezne bolest,pa od tih koje su ostale dio jednostavno "ne radi")...pa na kraju od 40tak biljaka ostane 10-15%.Nikada ne bi prodavao,imao sam nekoliko puta priliku nabaviti vrlo jeftino i mogao sam preprodati ali to nije za mene,ne bi to radio nikada.Zdrav sam,imam ruke,noge...i sposoban sam zaraditi novce legalno,odnosno klasičnim poslom.Još jednom se ispričavam,nije mi bila namjera ikoga obezvrijediti,omalovažavati ili išta slično ikome ovdje.
LP
 
21.08.2015
5
5
3
45
Dobro veliš,ma ja još tada(prošlog ljeta) nisam zapravo imao ideju točno kako i šta pa je to bila neka smjernica čisto,a kao već bi vidio i odlučio točnije "putem".No nemila posjeta plavih prasaca je sve upropastila.Tek su 4 bile pokazale spol i bile cure,a za ostalo je bilo prerano.Ne znam točno ali bile su mi njih nekoliko najviših pedalj iznad koljena,znači možda 60tak cm ali solidno su napredovale.No dobro,bilo pa prošlo mada se bojim da ću na sudu gadno proći.

Dvije malo neobične stvari sam primjetio "tamo",po danu mirišu na borovnice nekako,u svakom slučaju voćni,slatkasti miris a kad se smrači počinju imati onaj klasični šnjof po vutri,da ne kažem smrad.I jedna je počela lagano cvjetati i zastala kao na nekoliko dana 5ili7, i počela imati "bubuljice"one karakteristične za muške.Maknuta je pa ne znam u kom smjeru bi išla dalje ali neobično mi je to bilo.
Jel se to često zna dogoditi?
 
21.08.2015
5
5
3
45
Heheh mislim na bubuljice iliti kvržice koje postanu one mini bananice pa se rascvjetaju i puste sjeme,muške jel.Ma zato ne volim baš jako sk(angie),samo me "zamuti",ko i noćas
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.472
3.198
Bekaa Valley
nisu "bubuljice" nego pupoljci muskog cveta, i ne pustaju seme nego polen, seme moze biti samo na zenskoj biljci, i hermafroditu
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mimika
21.08.2015
5
5
3
45
Pozdrav ekipa

Evo zlo me nateralo da se javim prije dogovora.
Trunu vrhovi,plijesan šta li?
I to je zahvatilo onaj središnji,najveći vrh.Pojavilo se i na biljci do ali samo jedan mali je bio zahvaćen na donjim granama,pa mi nije tak jako žao.Skinuo sam tog malog kompletnog.
Ali ovaj veliki...uff.Odrezao sam ga na pola,oko 2cm ispod mjesta gdje je probilo van.
Vidio sam za foru sa sodom-bikarbonom i čaj od preslice i razno razne kemije.Može li uopće šta od toga pomoći da ne ide dalje?
Vidio sam da ekipa veli da takvu vuvu ne duvati,ali mogu li praviti bubble hash možda ili nešto drugo?Žao mi ga baciti,majku mu...

Još mu je možda trebalo 15-20dana i gle sad!!!Probao sam ju(ne ovaj "zaraženi"naravno )i udara ko blesavo.Doduše nije zrela,kuži se po tome kako udara jako u tijelo i nakon 45min-1sat pusti ko na šalter,sad jesi,sad nisi,tak da bi to moglo biti fakat dobra vutra.A vrhovi su gusti i tvrdi na toj biljozi,zato je vjerojatno i najeb....
Mada sad sam opet gledao slike i na onoj tamo gdje se vidi komadić koji sam izrezao je ko neki mali crvić ili ličinka ili...

Ima li kakvog lijeka ili je kasno?

Hvala puno


P1010276.JPG P1010284.JPG P1010280.JPG P1010269.JPG
 
21.08.2015
5
5
3
45
Pozdrav svima

Ne bi otvarao novu temu odnosno uletio u tuđu pa ću nastaviti ovdje.
Fala čika Power za link o buđanju.
Čini mi se da je još malo rano za skidanje,još bar 10 dana bi ostavio ali se bojim jer jako trune(u).Probao sam špricati sa sodom bikarbonom 2x u tjedan dana,ali šta kad nema sunca da ih poslje osuši pa prenoće mokre i idući dan ajmo skidaj trule ispočetka.Metao sam ventilator da po njima puše nekoliko sati ali nisam nešta postigao kad je zrak vlažan.Al ajde makar struji oko i kroz biljoze.
Šta velite,jel to još šteta skidati?A opet svaki dan šaku vrhova bacim.Probao sam ju djelomično i lijepo radi ali ko da nije još to to.

LP


P1010296.JPG P1010287.JPG P1010299.JPG P1010303.JPG P1010291.JPG P1010302.JPG
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.472
3.198
Bekaa Valley
u situaciji si kao i vecina nas, al situacija zahteva da sam doneses odluku. moras proceniti gubitke u odnosu na dobitke kako koji dan prolazi. pa vidi sta ti je ciniti. moje sve idu dole u najdalje 5 narednih dana
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.