1st grow- Low budget domaja :D

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
16.08.2009
11
0
0
32
Zadnja 2 meseca skupljam informacije o raznim metodama uzgoja , i evo , napokon sam i ja reshio da se okusham u ovom sportu :D
Pre 2 dana sam stavio 12 semenki da klijaju ( umotao u targuz , malo navlazhio , i gurnuo u hermetichki zatvorenu kesu, pa pod svetlo 24h). Semenje je prikupljano zadnje 2-3 godine , kad god naletim na koju , ja stavim u dzep , tako da sam imao oko 300 komada :D Odatle sam izabrao 12 najvetjih , i to sa onim kraterima na vrhu ( negde sam prochitao da su takve uglavnom zhenske :D ).
Shto se boxa tiche , uzeo sam jedan ormar , duzhina 90cm , shirina 30 , visina 90 , nadam se da tje biti dovoljno za LST. To sam sve lepo oblozhio folijom , ubacio 2 ventilatora od napojne jedinice iz kompa , jedan na dnu koji uduvava vazduh , i drugi na brhu , koji izduvava. Od osvetlenja imam jednu neonku , i jednu sijalicu od 70w za koju mislim da je HPS ( maznuta je sa ulichne rasvete u parku :D )
Evo malo slikica:
box.jpg

Box ( ne vidi se gornji deo , gde stoji HPS-ovka)
chinija.jpg

Evo je Hps-ovka u svom prorodnom stanishtu. Ovo shto vidite oko nje je vatrostalna chinija koja je nekada sluzhila za pechenje pasulja :D Sada je tu zbog regulacije toplote koja stizhe do biljaka , kao i da bi sijalica stajala u vertikalnom polozhaju.
donji.jpg

Donji ventilator
gornji.jpg

gornji ventilator
sijalica.jpg

Evo je kad je upaljena
Svetlo.jpg

iz bliza

I to bi bilo to :D
Bilo kakvi predlozi su dobrodoshli :D
I , jedno pitanje za kraj , Koja je optimalna pozicija ventilatora koji uduvava vazduh , da li treba da duva u visini vrhova , stabljike , ili...?
Edit: Sadim sutra ili prekosutra , tako da je sledetji update za 3-4 dana :D
 

mjesecar

Aktivan Član
02.06.2009
318
32
0
35
bilo bi najbolje da vent,duva izmedju lampe i biljke a to sto si sjeme sjeme stavio pod svjetlo neznam dal je bas najbolja ideja i ja sam ih jednom tako stavio u box pod svjetlo i dobio sve muske neznam dal je tp razlog al znam da sjeme nevoli svjetlo NIKAKO,sve si dobro uradio samo ih stavi u mrak sobne temp.i otvaraj svaki dan da udje zraka.sretno