20.01. 15:45 HRT1 - reportaža o marihuani

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
35
cekajte malo ljudi niste pogledali cijelu emisiju i vec donosite zakljucke.

mislim da je ovaj psihijatar strucnjak za ovisnosti na kraju dobro apsolvirao cijelu temu. Ma kakva shizofrenia , za nju postoje mnogobrojni drugi okidaci , a genetski je predispozicionirana tako da teorija o kanabis shizofreniji pada u vodu.

ali ruku na srce i moramo priznati da postoji pun ***** klinaca koji enormno puse vutru od osnovne skole , znaci u doba razvoja mozga, i primjetno su popucali. nemojte samo reci da to nije istina.
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Očekivao sam puno gore, a na kraju je više manje ispalo dobro. Prvo su s onim prilogom pokušali popljuvati marihuanu, baš kao što greenman kaže, našli su extremne slučajeve među milijunima i pokušali ocrnjeni marihuanu, to da su pretjerali - jesu, ali slažem se s tim da je mozak tineđera vrlo osjetiljiv i da mu marihuana nije dobrodošla. Na kraju je cijelu stvar popravio onaj naš dr. Robert Toro, koji je čudom govorio istinu o marihuani i ima vrlo dobre stavove, čak je glavnu tezu da se s marihuane prelazi na teške droge odmah pobio. Ali naravno, moglo je još bolje to, pogotovo po pitanju dekriminalizacije.
 

Tihojla

Aktivan Član
04.09.2006
90
7
0
prvo malo sa vedrije strane
ona doktorica sa mozgom je bila totalno cool. Cijelo vrijeme sam čekao da one šnicle uvalja u brašno i baci na tavu :D

a sad ozbiljno

reportaža je poprilično pristrana, iako je novinar tu i tamo pokušao dati do znanja da je ipak bitnija genetska sklonost ka bolesti te da postoji ogromna razlika između klinaca i odraslih ipak nije dobio priliku da napravi uravnoteženu reportažu.

jedan od najboljih primjera:

prvo onaj doktor kaže da sama marihuana nije uzrok ali može biti okidač i onda sa druge strane neki laik kaže "siguran sam da je marihuana"

A i sam taj roditelj je pokazao jednu tužnu društvenu istinu:

roditelj nikad neće priznati da je pogriješio već će konstantno tražiti drugog krivca

Ovaj tip ne krivi sebe što je odgojio kretena.
Nije rekao ... jebi ga zasrao sam jer kad nisam naučio sina da ne pušiti 5 - 6 đombi dnevno.
zasrao sam što mu nisam izgradio inters za ničim drugim nego za balzamirenjem ( jer je očito da ovaj klinac nije širio svjest nego se samo balzamirao)

Mislim žao mi je dečka ali ovaj roditelj je zapravo dobro prošao.
Zamisli si samo da je klinac svoju dosadu lječio alkoholom?
 

cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
391
48
0
46
Jeste brzi Bog vas mazo . Evo došao i ja s posla propustio prvih 10 min emisije ali ima repriza ujutro u 6 i 20 na 1. ili 2. HRT , oni se manje više izasraše a ja nakon emisije jeo graha(pasulja) pa ću sad da prdim na sav glas .
Gledat ću reprizu pa taman da je i u 4 i 20 :) !

Mali James (Jakov) počeo pušit s 12 godina i to pušio preko plastičnih boca pa dobio PVC isparenje umjesto THC , da je moj ja bi ga svezao za krevet, šalim se naravno:) Ali koji ***** mu je trebalo da duva s 12 godina pa nije ni izdrkao ***** a kamoli da su mu se sinapse razvile i on udario po eksperimentiranju s hipnoticima , a vjerojatno je popušio gomilu govna Sapuna kako u UK kažu za jeftinu vutru i Hašiš lažni . Kako reče Ali G onome inspektoru kad mu je rekao 60-70 funti za uncu (30-etak grama) " dobro su te oderali " ( moj slobodni prijevod) inače u Engleskoj sve plaćeno ispod nekih 120 -150 funti po unci(ounce ,30-tak grama) je obično govno ko ne vjeruje neka dobro prouči UK420,mada Ali G nije imao muda da to kaže onako u javnost, vjerujem da dobro zna za činjenicu da je i taj nazovi hash Black Morrocan(ali u *****) 60-70 funti po unci obično govno a pogotovo jeftinije od toga.

I ustalom kako se dalo zaključit iz emisije vjerojatno postoji neka genetska predodređenost za obolijevanje od šizofrenije .

Već ste svi to dobro skontali , i slažem se nakon gomile manje više govneta od emisije ovaj Robert Torre ga je uveliko popravio( naporavio pitu od govneta, kako narod kaže) , mada mi se isto čini da ga je na kraju malo usrao( citat:"Na to pitanje je jako teško odgovoriti...") i na kraju je bio krajnje nerazumljiv i za mene a kamoli za one kojima bi ova emisija trebala biti upućena tj. balavcima poput Jamesa i njihovim roditeljima , sve nešto zbrda zdola , okruglo pa na ćoše . Ali ipak lijepo za promjenu , velika razlika od onih dosadašnjih sranja .

Mr.Skunk nema se tu šta priznavati , mislim da se slažeš sa mojim mišljenjem,tj. ja se slažem s tvojim mišljenjem , pun ***** je tih balavaca koji su sebi ne znam na osnovu čega ufurali da su face i briju da su neko mudo, a nisu se ni brijat počeli , kao ovaj James . Koji Lucifer i glasovi koje sranje , pa prije me zanima koliko su ga platili njega i starce mu i jeli ovaj Britanski prilog samo jebena glupost po scenariju anti-marihuana korporacija , poput Reefer madnes i Devil`s weed priča .
Zašto se meni nikad takvo nešto nije dogodilo ? Zato što nisam bio papak i počeo dimit s 12 godina u stadiju kad sam još uvijek djelimice vjerovao u vile , vilenjake i slične ,čudake.Doduše to možda i postoji ali u svjetu mašte tripujući na gljivama naravno i u jednoj teško dokučivoj dimenziji , i ona priča o biljkama i gljivama učiteljicama možda ima neke temelje , ali sve se to da i znanstveno objasniti, recimo po meni te stvari oslobađaju neke stvari ,u mozgu, još uvijek nedovoljno ispitane, koje u našoj mašti stvaraju dojam da smo u društvu sa nekim višim bićima npr. svemircima itd. i daju nam mogućnost da u takvom stanju dolazimo do raznih spoznaja tj. takve stvari su se već događale kroz povijest , samo ja prije mislim da je sve to plod mašte i sveta snova , i ti učitelji su u stvari plod mozga koji u takvom stanju radi punom parom i obrađuje naše dosadašnje spoznaje u neke nove , kao mala beba kad sanja uči razrađuje ono što je dosad naučila i svakim danom postaje sve pametnija . Tako je i čovjek tijekom evolucije naišao na ove entheogene i došao do raznih spoznaja o svijetu oko sebe , nažalost čini mi se da su neki previše pojeli s tog drveta spoznaje i prave sranje i dan danas . Jednostavno oni koji su pun ***** i nadprosječno pametniji od ostalih tj. manjina koja se kroz povijest i obogatila i svakom smislu postala moćnija od većine, upravljaju većinom koji su dosta gluplji i zato se događaju sranja na planeti poput ratova svih vrsta , a i ovoga protiv droga .Odo` ja s teme kao i obično ali opralo me ovo vino crno po mozgu baš mi fino kortreks prede, jebi ga bolje i kvalitetno vino ili vopi nego zajeb koji nisam zapalio godinama a nestalo mi prave robe ima par mjeseci nisam zapalio ništa, a ujedno evo i primjer za "Ja sam za" i kad kaže nisu svi u stanju uzgajati homegrow vutru .Ni ja sam iz određenih razloga ne mogu više da uzgajam ali zato i ne pušim ,radije lovu koju bih inače bacio na zajebe štedim pa kad se nabere dovoljno zaletim se u `dam i duvam do mile volje i to samo najbolje , garant paranoia free .Dosad mi je upalilo nekoliko puta i čak sam uspio i prošverat po 10-tak gr koji bi mi trajali duže nego nekad 50 gr zajeba em zato što stvarno nema potrebe za količinom em zato što kad se izvališ za gr i po 15 €ura.Lagano se i suzdržim od uzaludnog pušenja za kurčevo zdravlje . Al mislim briga me šta će neko da radi nisam mu ja tata , nego čisto izražavam svoje mišljenje ,i pokušavam dat savjet nekome ko će možda i da promjeni svoje mišljenje nakon što čuje o mome iskustvu .

Znam za malog Lee Wellock-a u Britaniji ubio se isto tako zbog škicofrenije , pa mu starci optužili marihuanu ima čitav topic o tome na UK420 ne možeš ga pročitat za dva dana .
Kao rupa im jednoj polutki mozga , pa kako neće kad puši govno na plastiku i to od svoje 12 godine , pa postoje sprave za pušenje tj. vaporiziranje i koje smanjuju štetnost od vutre koja je inače sasvim logična kod duvanja s duhanom i da ne spominjem više plastiku i boce i sve one gluposti koje rade maloljetnici . Bio bih govno da ne priznam da sam i ja to radio doduše par puta ali mi se zgadilo , uostalom nisam prije 18 ni probao vutru bilo kakve kvalitete , i hvala ***** nisam nikad ništa drugo , a da ne pričam o Luciferu , koji Lucifer ,koji ***** , sve je to plod njegove glupe mašte , nastao normalno i pod utjecajem medija i svih ostalih gluposti , straha na osnovu istih tih gluposti kojima mediji pune/su punili , prije puno više nego danas , bar u UK.

Sve u svemu čini mi se ide ovo na bolje, barem mravljim koracima , nisu se posrali ni približno kako sam ja očekivao da hoće .
Ako neko ima primjedbi na moj rječnik neka se slobodno izjasni pa ću svako govno da prepravim u sapun .A od metana napraviću THC .;)
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
cannebosanac je napisao(la):
..., oni se manje više izasraše a ja nakon emisije jeo graha(pasulja) pa ću sad da prdim na sav glas .
Ako neko ima primjedbi na moj rječnik neka se slobodno izjasni pa ću svako govno da prepravim u sapun .A od metana napraviću THC .;)

ha ha ha cane care
 

JaSamZa

Aktivan Član
29.12.2006
202
7
0
40
psihonaut.org
svi smo jednom bili klinci, neki su nastavili neki prestali. neki neodlučni. to je život, a sama trava kao takva nema glavnu riječ u životu. mnogi je za to mogu krivit, i u tome tražit utjehu za svoju propast ili kao čovjeka ili kao roditelja, ali problemi su najčešće puno dublji i složeniji. trava nije ni pitanje ni odgovor, to je samo ili pušiš ili ne pušiš. oni koji drugačije misle, po mom mišljenju se varaju...
 

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
35
Nije bas tako, ti vise pricas o travi i duvanju kao nekom djiru i pokretu , a ja sam mislio na ozbiljne posljedice koje thc ostavlja na mozak klinaca ako se pusi preko mjere. Mislim da smo otprilike svi slicnih razmisljanja u pogledu mizerne stetnosti duvanja u odnosu na sve ostalo, ali sam isto tako siguran da se trebamo zalagati za to da trava ne bude dostupna djecurliji. I ovako su vec sjebani. Prije su momci nakon 18 god postajali pravi muskarci, a sada se desava da posalje tata sina u vojsku, a vrati se kcer. Uzas zivi sta nam se desava sa novim generacijama.
 
21.09.2006
12
17
0
mr.skunk je napisao(la):
a ja sam mislio na ozbiljne posljedice koje thc ostavlja na mozak klinaca ako se pusi preko mjere. Mislim da smo otprilike svi slicnih razmisljanja u pogledu mizerne stetnosti duvanja u odnosu na sve ostalo, ali sam isto tako siguran da se trebamo zalagati za to da trava ne bude dostupna djecurliji.


Definitivno mislim da marihuana nije za djecu. Sto god mi govorili, THC je psihoaktiv (zbog toga ga i pusimo ;)) i samim time je vrlo opasan jer ljudski mozak je sjebana stvar. Nemamo pojma kak radi. I svaciji radi drugacije. Kada netko unosi supstancu koja "prcka" po mozgu koji to ne voli, onda nastane sranje. Napukloj vazi ne treba puno da se slomi no ako se ne dira, ona ce ostati cijela dugo vremena.

Svakako nije pametno da se psihoaktiv unosi u mozak koji tek formira svoju licnost i koji je jos nezrel. Nije to alkohol za kojeg znas sto se moze dogoditi: moze ti biti zlo, izgubis ravnotezu i radis gluposti. Sa marihuanom moze biti svega. Vidio sam ljude koji od par dimova postanu jako paranoicni, pocnu se znojiti i postanu nemirni. Takvi svakako nebi trebali pusiti. No oni i dalje puse jer je to "in". Jednom ce puknuti.

Mislim da nedostaje onaj neki kodeks konzumiranja marihuane kojeg sam gledao u Amsterdamu. Ne pusi se bilo sto samo zato jer se mora pusiti, nema veze sto je losa kvaliteta. Radje se ne pusi. Niti se pusi dok se ne srusis na krevet. Pusenje se koristi kao i alkohol. Neki samo malo da se opuste, neki jedino u posebnim prilikama ili samo vikednom, neki nakon radnog dana (i naravno ima i onih koji se prepusavaju non stop). Tokom tjedna se pusi uglavnom sativa zbog "head high"-a. Preko vikenda se ide na teske indice (ono sto mi zovemo gazenje :)) i njihov "body stoned". Mi ovdje imamo samo naziv "napusen" ali oni imaju "stoned" i "high" i jako paze na "izrazavanje" svog stanja :) Recimo na poslu mozes biti high ali nikako stoned.
 
15.11.2005
40
0
0
dlair.co.nr
eto bas mi je stara isprala mozak nakon sto je gledala tu emisiju, bas cudno to sto je povezala neka moja ponasanja (kako ih je nazvala psihoticna) s time sto pusim - "koliko vec pusis, sine? Mama, pa ljepo si cula sta doktor na televiziji govori, nisu dokazali da uzrokuje shizofreniju i nehvataj se za taj mali postotak pusaca od velike cjeline, na razvoj te bolesti utjece mnogo drugih cimbenika... "jesi vidio sine, oni napuseni misevi su prije uzeli heroin nego oni nenapuseni...."Mama, ja nisam jebeni mis... necu obrazlagat o preslikavanju ove situacije na covjeka... mislim ipak se nemozemo poredit s misevima... na kraju krajeva. "mama, normalno da su prolupali jer puse 5-icu svaki dan i zivi za trenutak - sto je i sam rekao. ja ipak malo drugacije gledam na sve to... eto, nezelim reci da je moja mama glupa, jer nije ali je totalno neinformirana sto se toga tice...
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
137
0
Mama, ja nisam jebeni mis!

AXXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXXA :D :D :D

Smajlijima ne mogu da opisem koliko sam se smejao... :)
 

propaganja

Aktivan Član
25.12.2006
149
1
0
www.idem.eu.tf
odlicno je growzilla rekao.. Napuknuta vaza ostat ce u jednom komadu ako se ne dira..
ma najbolja metafora za labilne ličnosti i droge.

Vjerujem da nekim ljudima marihuana može prouzročiti psihoze. Ali koliko treba biti glupa ta vaza da nastavi pušiti ako vidi da od trave puca.

Ali ona usporedba sa naduvanim štakorima koji onda rađe uzimaju heroin.. za to ih treba streljati.. Kakve veze ima THC i ostale supstance iz trave sa heroinom..
To je kao da kazes da ce svaka osoba koja je ovisna o npr. televiziji rađe kupovati hranu koja u sebi ima kalcija. Kakve veze ima konzumiranje TV programa sa kalcijem? Nikakve, isto ko thc sa heroinom.
Jedina veza to dvoje je da su ilegalni i to što dok su ilegalni če ih prodavati ista osoba pa češ imati priliku probati i heroin. Jer zašto ne? Svakako su te dvije droge iste, rekli su na TV.

Ja mislim da "oni" žele da prelazimo na heroin, pa ovaj sustav njima odlično funkcionira...
Sirotinja se ubija sama, ne moraš ih slat u ratove. Zemlja ostaje neprenapučena. I svi sretni.

Alkohol je legalan jer kad piješ si agresivan i nerazborit.
Marihuana nije jer kad duvaš si pasivan i voliš prvo polako razmislit o svemu. Tako nečeš nikad zgrabit pušku i položit život na oltar domovine. A ne želimo naciju kukavica. Trebaju nam ljudi koji se za sumnjive "više" ciljeve bore čak i kad ih ne shvačaju. Kad ih ne shvačaju trude se ni ne razmišljati o njima. A kako bolje zaboravit sve nego uz čašicu. Zato je čašica legalna a travica nije. Ne zato što ona ikome škodi. Ne zato što shizofrenici od nje pucaju. Ne zato što miševi koji duvaju uzimaju i heroin.

Gledao sam "Jack Herer - Emperor of hemp" nedavno. Saznao sam nešto novo.
Glavni prerađivači industrijske marihuane u americi su bili robovi. Ukidanjem ropstva počeli su tim robovima plačati neku plačicu i nije više bilo toliko isplativo. Brzo su se počeli prebacivati na najlon jer je sistem za proivodnju zahtjevao minimalnu ljudsku podršku. Sve je bilo strojno. Kad je jedan švabo izmislio stroj za preradu konoplje, vec je bilo kasno. Konkurencija je vec bila eliminirana, marihuana ilegalizirana.

Svatko ko danas najebe zbog trave je "collateral damage" davno završenog industrijskog rata.

uff razvezao se ja.. al mamuran sam.. ne mogu više...
 

JaSamZa

Aktivan Član
29.12.2006
202
7
0
40
psihonaut.org
mr.skunk je napisao(la):
Nije bas tako, ti vise pricas o travi i duvanju kao nekom djiru i pokretu , a ja sam mislio na ozbiljne posljedice koje thc ostavlja na mozak klinaca ako se pusi preko mjere. Mislim da smo otprilike svi slicnih razmisljanja u pogledu mizerne stetnosti duvanja u odnosu na sve ostalo, ali sam isto tako siguran da se trebamo zalagati za to da trava ne bude dostupna djecurliji. I ovako su vec sjebani. Prije su momci nakon 18 god postajali pravi muskarci, a sada se desava da posalje tata sina u vojsku, a vrati se kcer. Uzas zivi sta nam se desava sa novim generacijama.

istina da pričam o tome ko o điru i pokretu, ali u normalnom smislu. znači isto kao što se ljudi dijele na pušače i nepušače duhana tako se mogu dijeliti i na p. i nep. trave. fizičke posljedice koje THC ostavlja na mozak klinaca su iste kao i kod odrasle osobe. fizičke posljedice pušenja TCH-a nisu razlog zašto je to ilegalno, nego psihičke posljedice, upravo u tome i je priča o "Điru i pokretu", jer je opće poznata činjenica (koju mnogi pušači zanemaruju) upravo ta da kada masu pušiš nisi sposoban za nikakve "đireve i pokrete", jer ti jednostavno u takvom stanju odgovara sve, koliko god to loše bilo.

što je najgore (pričam naravno o mladima koji se nisu izborili za vlastiti krov nad glavom i primanja) da se unutar glave takvih ljudi pojavljuju razni "filmovi" i uvjerenja o svijetu koja debelo graniče s normalnim stanjem.

trava stvara dojam "utopije" i nekada možeš imati osjećaj da je "to upravo to", ali iz tog osjećaja se treba znat izvući što mnogima nije lako. mislim koraci koji vode do heroina su preočiti, a upravo momci koji s trave završe na heroinu nisu oni koji će o tome sada pisati po forumu, jer možda i ne znaju da tako nešto postoji, koliko god vama to izgledalo glupo i smiješno.

Realnost je puno gora od onoga što mnogi shvaćaju za realno... ako me razumijete...