Dnevnik konzumacije - prvi puta "Crohnova bolest - kronična bol"

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
05.05.2015
3
0
1
39
Da malo rezimiramo glede korištenja "ulja" nakon cca 6mj. te mogu reći da nam je "dosta pomoglo glede bolova" ali nije u onoj mjeri u kojoj smo se nadali(jasno nam je da sve alternativne metode lijećenja treba duže vremena koristiti kao i njene pripravke min cca 6mj pa i dulje konstantno kako bi se vidio neki pomak nabolje).U konkretnom slućaju tj. našem ženi je uspjeo smanjiti bolove i svesti ih na prihvatljivu razinu(podnošljivo da se može donekle normalno živjeti) ali imali smo veća oćekivanja glede mogućeg riješenja "cistićnih tvorbi" koje žena ima, koje su bile utvrđeno CT-om i ultrazvukom da bi nakon nekog vremena cca 3mj na tim istim pregledima utvrđena još uvijek 2 ciste ali povećane velićine i obje su ispunjene nekom tekućinom koja je nepoznatog porijekla sa sastavom(bjelančevina,proteina), dakle ulje nam tu nije nimalo pomoglo.Sad što je uzrok tome i da li postoji negdje neka "kvaka" glede korištenja istog neznamo ali savjet je svima nemojte očekivati "Čuda" od istog, naravno ovim neželim omalovažavati njegova svojstva(koja su dokazana i tu nema priće) nego samo da u našem slućaju nije "to-to", barem glede ulja koje smo dosada koristili i s obzirom na naše probleme, možda smo negdje i griješili ali smo se pokušavali pridržavati dobivenih savjeta.
Kao što sam već pisao o istom, jako je bitno znati vrstu kojom se što lijeći, barem one koje su preporućene za neke provjerene bolesti kao i možebitna izliječenja istih što je od presudnog znaćaja.Drugo doze su posebna prića i trebalo bi ih se pridržavati ali problem je što se jako malo može saznati "što i kako" jer se sve svodi na osobna isprobavanja i "pokušaji-promašaj" metoda.Naravno veliki je razlog "Ilegala" i slab dotok potrebitih informacija kako bi se moglo pomoći oboljeloj osobi tako da joj se olakša ili iscijeli u potpunosti.
Velik je problem i cijena kao i možebitna upitnost korištenja istog tj. može li i hoće li pomoći oboljeloj osobi, te ukoliko niste u mogućnosti sami napraviti "ulje" i biti konstantni glede konzumacije(vremenski neogranićen kao i neogranićeni kolićinom na naćin trebate li paziti hoćete li uzeti veće doze od preporućenih, a poslije brinuti kako ćete završiti terapiju i hoćete li...) i neoskudjevati da će pasti s neba tj. imati ga u zalihama s obzirom na sam proces proizvodnje(vremenski uzgoj biljaka).
Ovo govorim iz osobnog iskustva, mi smo potrošili svoje zalihe(koje smo dobili zahvaljujući dobrim ljudima,kojima se opet puno zahvaljujemo) i sad žena koristi još poneku pljugu koju smo uspjeli nabaviti ALI što sad i nadalje???
Trenutno nismo u mogućnosti riješiti ovaj problem ali nismo odustali od planiranog(uzgojiti barem za pljuge) ako ne prije onda na proljeće.
Razmišlja li itko u tom smjeru i na kakav će "zid" poslije naići?
Kako zadovoljiti nastale potrebe organizma(znajući da će nestati išli smo polagano na smanjivanje doza na 2x na dan pa nakraju 1x na dan tj. naveće prije spavanja) kako u fizičkom tako i u psihičkom smislu koji je još gori i teže nadoknadiv, kakvu zamjenu upotrijebiti ili krajnja opcija opet se vratiti medicinskim lijekovima, što je najčešći scenarij nažalost jer natrag nema.


Mi tj. žena opet nije dobro i ima velike bolove i grćeve, te neke napadaje koje teško možemo reći odakle su i zbog čega nastaju a manifestiraju se kao "da crijeva nerade i kad se nakupi određena kolićina hrane onako kao zaštopana naglo prorade uz velike bolove" nažalost tako da i s navedenim operacijama koje su iza nas nismo napravili/dobili nište nažalost osim bola i patnje i tko zna opet dokle tako.......

Naš problem je specifićan jer ukoliko je netko pratio post od poćetka "žena je hendikepirana na naćin što nema veći dio tankog crijeva, a debelo je uklonjeno u cijelosti" tako da je konzumacija svega upitna i koliko će organizam moći upotrijebiti konzumiranih sastojaka bilo ćega, kako hrane tako i lijekova(žena je znala popiti lijekove i nakon pola sata naći iste u stolici) dakle apsorpcija "0" poena i nažalost i vjerujem da je tu najveći problem.

Znaći nenagovaramo nikog niti odgovaramo od korištenja već sam treba svatko donijeti tu osobnu odluku "za ili protiv" te sagledati sve aspekte korištenja istog ali i dalje od trenutnog olakšanja tj. razmišljati dugoroćno.

S ovim se netko može i nemora složiti ali to je samo moje razmišljanje s obzirom na iskustvo korištenja, ali...... vrijeme je ipak pokazalo neke stvari koje nismo znali ranije, ali izbor je osobne prirode i mogučnosti, uvijek treba probati i pokušati sve opcije ali pametno i s razumijevanjem u kakvu ste položaju/situaciji ako nebude dobro.


Hvala svima na razumijevanju i podršci my:family1:

Lijep pozdrav!

Ovo ste možda i probali,ali ako niste toplo preporučam... u Encian trgovini sam kupio mješavinu čaja za Kronovu bolest (cura mi boluje) i dosta joj je pomoglo. Pogotovo zbog loše absorbcije hrane jer ti čajevi oblažu crijeva i glume sluznicu koja je nastradala... Ja joj u to dodam i malo sjemena lana... Također idemo sa uljem i tinkturom od psilocibina. Dajem joj i zmajevu krv (
Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.
) jer zaustavlja unutarnja krvarenja....
Kod kronove bolest dobra je i kurkuma kao začin jer djeluje protuupalno...

Sretno!
 
OP
OP
Snjezana1971

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
526
132
83
Hvala na savjetu, "ALI" kod nas je valika šteta počinjena tokom inih operacija točnije 11 koje su bile poprilično teške i to i je najveći problem dakle javljaju se konstantni bolovi(kronični) koji otežavaju i onemogučavaju normalno življenje te se nemoguće posvetiti nekoj normalnoj prehrani iz razloga što je ostatak crijeva(tankog - malo ga je ostalo, dok debelog nema nimalo tj. uklonjeno je) i tu leže veliki problemi, a najveći je dakako kako "ukloniti ili umanjiti bolove i svesti ih na prihvatljivu razinu"
Dok se ne regulira ova zavrzlama sa legalizacijom nemožemo ništa nažalost, a ako to i dočekamo naravno da idemo opet sa marihuanom kao opcijom koja nam je puno pomogla.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: cerak1000 and cons