Godisnje doba i pusenje?

Hempatia Soma Herbies Headshop iGrow

Yami_Raziel

Aktivan Član
18.01.2007
633
157
63
Dakle kako ime kaze..po kojem godisnjem dobu volite najvise pusit?
meni definitivno nadolazece proljece..
.nista ljepse od prazne livade s grupom frendova na sjeni ispod drveta...u pogledu nema nikog a vi vristite od smjeha i pusite na nargilu...ahhh..jedva cekam :))))
a toplo je xDDD
 

outdor@c

Aktivan Član
20.02.2007
98
7
0
.......uvijek isto pušim.........ali najljepše je kad je hladno i sve je bijelo..........a ti griješ pluća............
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
76
73
Neznam volim bilo šta ali mrzim ako je prevruće vrijeme to me izluđuje ali nevolim ni prehladno neka idealna mi temperatura onak da si u dugačkim rukavima s jaknom. Znaći tak blaža zima i jesen bez kiše ili hladnije proljeće
 

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
I meni je pušenje najlepše u proleće i to u rano proleće. Priroda, negde pored reke ili kakvog potoka, zvuk vode fino smiruje, ali istovremeno ti ne da da potoneš u letargiju ako pušiš kakvu tešku indiku (ovde sam jako subjektivan), već ti misli stalno vrludaju. Mirisi divljaju, a ptičice cvrkuću. Idila, ha.
Takođe je zanimljivo pušenje u ranu jesen, zapravo, zadnjih godina u zrelu jesen (jer nam se godišnja doba malo pomerila), kad iskaču žuta i crvena boja, tu i tamo se oseća miris dima (naravno, ne mislim na gradski smog, već na seoski miris drva i pečenja rakije). Noći postaju hladnije i to ti fino hladi obraze upaljene od silnog varenja. Osim toga, tad su i najprijatnija iznenađenja od novopridošlog outdoor-a.
Prisetih se jedne izreke (koja konkretno baš i nema mnogo veze s temom, ali...), vrlo popularne tokom devedestih godina kada je pušenje u najvećem delu zavisilo od lokalnog outdoor-a. Dakle:
"Od oktobra do Nove Godine puše svi, od Nove pa do marta mnogi, od marta do juna poneki, a od juna do oktobra samo pravi majstori (tj. oni sa dobrim štekom).
 
13.03.2007
19
0
0
34
meni najkul preko ljeta ako sam na moru, nac neku zabacenu plazicu, odemo nas par, i nikog u blizini ni nista i uzivanje, a ako sam u osijeku, preko drave na kopiku u udri..
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.399
8.687
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Zimi sam pusio na samom vrhu Jahorine dje nikog nema oko nas i cirkali krusku domacu iz cuturice.


Ljeti je dobro napusit se na litici daleko kilometrima na otvorenom moru crne gore i onda skocit sa litice napusen sa maskom i perajama i nastavit roniti po podvodnim pecinama.

Ako ko zna dje je plava spilja pa jos dalje to je nedje izmedju Budve i Herceg novog dje nema zive duse. Mislim plava spilja je turisticko mjesto ali malo ko ide dalje a tamo je najbolje ljeti...perverzija.

Tako da sto znam ako je dobro mjesto i drustvo moze i zimi i ljeti samo da je priroda. Mada sam ja ipak morski choek pa bih rekao ljeto je ljeto.


fm_cave.jpg
 

Vuk_samotnjaK

nobody's puppet
22.07.2006
498
127
63
Fiji
Najdraže mi je ljeti, na plaži ili na nekom molu za vrijeme izlaska ili zalaska Sunca...
Ali svako godišnje doba nosi svoje neponovljive čari...
 

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
Uh, Genjo, to je stvarno dobra varijanta, ceo taj potez od Budve (zapravo Jaza) pa naviše, prema spoljnoj strani Boke, to je jedina preostala divljina na CG primorju (mada, čini se ne zadugo zbog nadirućih Rusa i ostalih koji se predstavljaju kao Rusi). Tamo čovek može da pomisli da je na pustom ostrvu. U Hrvatskoj se takve stvari mogu naći na mnogo više mesta, mada su meni 2 mesta ostala neostvarena: Lastovo i Vis, mada za Vis vidim da je sve više opterećen teškim turizmom (nažalost).
Ali što se tiče letnji morskijeh varijanti, meni će uvek u sećanju da ostane prženje na "šljunkovitoj" plaži u Čanju (CG) '94. kad iziđem tamo navaren ka zmaj i legnem na oni šljunak (u stvari kamenje čisto 2/3 plaže), pa posle 15 min imam osećaj ka da su mi rebra lomili, pa se tresnem u debelo more sinje (jer je u Čanja na 2m od obale već 2m dubine) i zaledim se od silnijeh morskijeh strujanja koji vladaju onamo. Sasvim poseban feeling. A ja naviko na toplu Boku i na grčko plitko more.
Tokom zime, meni ipak najviše u Nišu prija kad naiđe topli talas sa Bliskoga Istoka (nešto slično kao kad na primorju duva Jugo, samo još toplije i mnogo suvlje), pa u januaru zamiriše proleće. Onako, sediš na klupi u parku, topli vetar ti drmusa uši, ogavno napušen, a svi ti se osmehuju jer ne znaju šta će od sebe zbog +20 i kusur stepeni.
 

loobi

Aktivan Član
14.09.2005
132
5
18
Ah vutragenjo ala si me podsjeti na jedno mjesto , ja i moj fred smo bili odprilike na tom nekom mjestu i uzivali, al stvarno je ... ma kao nestvarno. Ja i frend smo to mjesto zvali tajno mjesto al sad mi se da monogi znaju za njega :)