HPS 70W-gdje i kako..

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

m@l@

Aktivan Član
18.12.2012
186
121
43
49
Poz... dakle, za 2 dana mi stiže hps 70w, pa me zanima kako ju je najbolje postavit i da li će biti problem što je box od kartonske kutije, ali ga mogu zamijeniti sa drvenim.. kako i na kaj postaviti žarulju? veli mi tip da prigušnica ima pola kile, kud s njom?
Molim vas za što više info. u vezi toga da nekaj ne zeznem, a ak može neka slikica u vezi toga.
Hvala puno
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
ja ne bih stavljao u karton nikako, a prigusnica je teska i prilicno greje, stavi je obavezno na neku ciglu, keramicku plocicu, konzervu il slicno... a kako i na sta montirati... svako se snalazi shodno uslovima i mogucnostima, kada ti stigne sednes i razmisljas :)

edit:
evo kako meni trenutno izgleda setup :) neka sipka od polica, metalna, taman ima rupe za zavrnut grlo, onda lepo polozena na zid pod uglom koji vidis i malo zasenjena reflektujucom folijom

u planu je da se sada jos doda ovo kao zamena za reflektor, radi se o posudi za pecenje kolaca il tak nesto )
 

pocetnicki

Aktivan Član
31.12.2012
298
220
43
35
ssh tunneling
Evo ovo ce ti trebati najvise-.

Ostalo je macji kasalj ako ovo spojis, a nema razloga da ne spojis. Ja sam gledao sliku pa kabel jedno pol sata i polako sta je sta...

I meni je prigusnica van boxa okacena na metalni box izolirana kartonom tvrdim, ali s coolerom odozgo + propusnost potpuna da se sto manje grije. Nije bilo zasad problema zbog kartona, ali napominjem, ja prigusnicu mogu drzati prst na njoj... jer direkt pici svjezi zrak po njoj tj pc vent.

U biti kad skuzis ovo znati ces spajati i rucno sveee od porculanskih grla s uzemljenjem do hps lampi.

Izvolis. Kod mene je tocno ovakva prigusnica + propaljivac u oba servera. Tako da ce vjerojatno biti i tvoj paket ovakav.

Nemoj napraviti zajeb kao ja: Nula je PLAVA zica, a L ti je smedja! Ja sam spojio bio krivo, ali po prirucniku i samo zato nije izgorilo sve..



sretno i drago mi je da se netko odlucio maknuti sa cfl cvjetanja :)

i da ova slika je s naseg foruma. Ima cak i pod temom spajanje HPS ;) al nek ti bude mene takve stvari ne sekiraju. Jer ako sam odlucio pomoc onda cu pomoc ak znam, bezobzira sto ova slika postoji na par tema :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname and m@l@

m@l@

Aktivan Član
18.12.2012
186
121
43
49
Hvala puno na odgovorima i slikici.. tip će mi sve to spojit jer ja pojma nemam i ne bi se usudila, mada mi je rekao da će mi trebat kabel, ali sam ga uspjela nacimat da on spoji i kabel :) nadam se da će raditi i da neću imat problema s tim... na meni je da ju instaliram ali pojma nemam kud i kako, nisam tu žarulju nikad ni vidla u životu.. jel treba reflektor za to?
Ne znam zašto, al imam nekak averziju na te žarulje, djeluju mi opasno :) a opet znam da su puno bolje od cfl
 

m@l@

Aktivan Član
18.12.2012
186
121
43
49
valjda ću uspjet skemijat nešto s njom, samo da ne popušim opet ko sa lampom kaj sam prek njuškala kupila, upalila ju i sve je izgorilo u njoj
 

pocetnicki

Aktivan Član
31.12.2012
298
220
43
35
ssh tunneling
Pa gledaj, sto ne sjednes i ne prostudiras malo?

Ne zelim naravno plasiti ali desilo se zujanje zarulje odjednom, ni pet ni sest, a desilo se to da je zica izasla i radila je samo elektroda bez napona, ali bio sam u stanu tada pa sam onda poludio i sve ljepo polako sjeo i namjestio. + par puta tj uvijek prije spajanja, ako nisi sigurna prvo guglaj ili pitaj.

+ mene je ljenost mogla kostati pozara i sl. nece ti biti naodmet nauciti spajati HPS.! Ja jos uz sve imam i posao pa sam stigao sve.

Gledaj to pozitivno, ocekujes uzitak i plodove od svoje biljke a saraciger ti treba samo obicni onaj jedan krizic + i - :) dobro cura si pa ti to gledas mozda drukcije... ali nije to nista komplicirano.

Imas 3 zice i jednu shemu!!! heej. I pazi da ti ne pregori i ova lampica :)

Imas sve vrlo povoljno, kabel mos kupit na metre u baumaxu, porculansko grlo takodjer.

Najbolje ti je sve tako rucno. Na koncu ti bi moglo biti vece zadovoljstvo, jer ces shvatiti kako je to jednostavno.

Ma najbolje da ti on spoji sve. Ili netko tko zna. Sto da se smaras.
 

m@l@

Aktivan Član
18.12.2012
186
121
43
49
spojit će mi čovjek sve, tako je barem rekao, samo ja nemam pojma kako i na šta da ju postavim
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
daj bre mala, pa moras nesto smisliti, razbacala si se na dve teme sa tim problemom, postavljene ti fotke, sta jos... postavi je na grlo uspravno da stoji pa nek sija bocno po biljci dok ne smislis bolju opciju ;)
23sf70n.jpg
 

m@l@

Aktivan Član
18.12.2012
186
121
43
49
a gle, izmišljavam toplu vodu jer ne znam.. znam da vama iskusnima ovakva pitanja idu na živac, ali tako je kad si početnik a uz to i žensko koje pojma nema o elektronici i tim pizdarijama..
samo tražim najbolje rješenje da ju okačim u box.. za sada je u odšerafljenom dijelu od stare nape kuhinjske, ali visi ko mlohava čuna.. nisam zadovoljna.. htjela bi da je vodoravno postavljena ali ne znam kak i s čim da grlo učvrstim... sutra ću to poslikat pa ćeš skužit power kaj me muči
 

pocetnicki

Aktivan Član
31.12.2012
298
220
43
35
ssh tunneling
Ej probaj sa onim bijelim vezicama, sto kad stegnes nema natrag vise, to su ti one bijele vezice, koriste se za zatezanje, a imas ih u svakom manjem selu u nekoj trgovini sa sarafima i metalim i elektronickom opremom. A sto se tice zarulje i grla, i ja sam potrosio vremena i zivaca, al na kraju je ispalo ok.

Idealno bi bilo da ti neko izbusi rupicu, a ti onda samo saraf gurnes i pricvrstis. Imas i na grlu ja mislim onaj metalni dio sto sluzi za ucvrscivanje a moze se montirati na svako grlo skoro.
Ja recimo u izradi svog boxa nisam imao busilicu i strojeve, nego samo mastu i volju i puno cackanja tj podesavanja dok nisam napravio kak spada.

Super sto si stavila i automatik, urod ce ti biti veci za njegovih ~30g koliko je ja mislim realno za ocekivati ako sve bude ok.

Sretno dalje i super sto nisi odustala od cijele te price i zezanja :)

A dima ionako nikad dosta, da imas 100g, hoces 200 itd... Tako da bas te briga za kolicinu svakako je prvi grow koliko sam skuzio pa imas pravo i na pocetnicke greske, ali bitno da pitas po forumu sto neznas.

Nije losa fora, pred kraj zadnja 2tjedna, recimo pripremiti zemlju i casu neku i vec da biljcice nove budu spremne i nikle, tako da da si smanjis vrijeme izmedju dva growa na minimum, i naravno zbog toga da imas pusiti svoj dim do iduce tvoje berbe. A komotno mozes 3berbe imati godisnje u indooru.

Mislim da je sasvim dovoljno biljci 4mjeseca(6tjedana vege, 10tjedana cvjetanja) pod HPS da sazri i da moze na skidanje.

I moje su nekako male, nikako da narastu i da napune box, ali polako, bitno da tebi to ide i da ne pogrijesis s necim gnojivo itd i da je spalis :) hehe
Sada, nesto sam citao da se biljke u cvjetanju dodatno ojacaju tj podebljaju i povecaju volumen svoj za nekih 40%. tako da je ovo mozda odgovor otkud su ti tako male, nisu.

Koliko mi se cini na ovoj zadnjoj slici, ima ona nekih svojih 25cm, i tek treba da krene preflower u narednih tjedan dva ili cak tri :)

Ja sam u svom growu, prebacio svjetlo na 12/12 nakon 4tjedna vegetacije. Sada je vec peti tjedan, znaci bilje je staro nekih 40 i kusur dana, a ima nekih 35cm i u prefloweru je bar mislim. A automatik mi cvjeta naveliko posto sam ga stavio u isto vrijeme kad i ove 2foto sorte. Tako da u konacnici ocekujem biljke do max 80cm uz privezivanje i blagi LST.
Isto mi je prvi ozbiljni grow.
Tako da sam ja uz blagi lst dosao do saznanja da se moze u manjem boxu imati 2biljke.
I da, jako je pozitivno sto imas fem sjeme poznatog proizvodjaca. Bar znats da neces imati bananice, mislim nebi ih trebala imati.
Pozdrav poceo sam spamati i laprdati, pratim i samo naprijed.
 

usrname

Banned
Banovan
14.04.2012
501
676
0
12
Evo metlet kako je kod mene spojeno, možda ti pomogne.




Na drvo idu šarafi za drvo, za metal idu šarafi s maticom za metal. L-nosače imaš za kupiti bilo kojem dućanu za dom, a može poslužiti i onaj limić sa stražnje strane PC kućišta koji prekriva otvore za dodatne kartice tipa grafička i slično. Pozdrav. :)
 

cj1980

Banned
Banovan
25.08.2012
83
14
0
43
trebam pomoc gdje kupiti kit 70w grow micro grow sam morao baciti biljka mi se skuhala onaj ko govori da cfl 125 w i led 60w ne griju ma griju brate griju iz zagreba sam inace zvao zaruljoteku kaze 400kuna kaj mi je malo prevec pa moja hps 400w kit kosta 600kuna
 

M a n d o r

Banned
Banovan
12.01.2013
720
747
113
cj1980 je napisao(la):
trebam pomoc gdje kupiti kit 70w grow micro grow sam morao baciti biljka mi se skuhala onaj ko govori da cfl 125 w i led 60w ne griju ma griju brate griju iz zagreba sam inace zvao zaruljoteku kaze 400kuna kaj mi je malo prevec pa moja hps 400w kit kosta 600kuna
prelistaj i oglasi si se ovdje... ;)