Indoor CFL Royal Moby fem.

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
01.04.2013
32
12
0
Nova Gvineja
naucio sam na tezi nacin, ali ta zemlja je prosle godine bila pomijesana sa humusom, zapravo vrtna zemlja, ali se jako istrosila..
A to sad da me tako kritiziras je kasno hah..

imam jos neka pitanja:

1. imam lijepe kante od nekih 10-12L sto iz drugih growova vidim da bi moglo biti dosta, ali neznam koliko i kako siroke rupe da probusim dolje, i dal neko ima kakvu preporuku osim stiropora i perlita, npr pijesak kako poredati slojeve?

2. Nasao sam ph metar 50kn onaj s kapima, kolicina za moja tri zivota jedino ako ne kupim nekih 4-5 akvarija.. Pa me zanima svi kazu da su losi testeri s papiricima(ali da okvirno mogu posluzit) a bolji oni na stapicima ili digitalni kako god, nisam citao o ovakvima, što vi mislite, pa da znam da kupim ili ne?
 
13.01.2011
25
22
0
55
1. 10-12l je odlicno. sto vece rupe to bolje. na tu velicinu kante rupe nek budu minimalno 2 cm promjera. bilo bi dobro kad bi i sa strane pri dnu bilo par rupa. dobar odvod zlata vrijedi.
****** i stiropor i perlit. stavi na tu kolicinu zemlje cca šaku šljunka(0.5 do 1cm promjera,vapnenac obavezno). prije toga dobro ga isperi. sve dobro homogenizitaj(izmiješaj).
nikad više pH problema. taj savjet sam skupio sa jednog od inostranih foruma i provjereno funkcionira.
samo sto oni koriste tzv. "dolomite lime". sto nije isto sto i "lime" (vapnenac). al sretno sa pronalaženjem toga kod nas :) ja koristim "baumaxov" mramorni šljunak. koji je po sastavu vapnenac. pazi sa terminologijom, zna odvest u govna.

2. papirnati pH testeri su apsolutno za k. ovi tekuci su puno bolji. pH je jako jako bitna stvar.
kad testiras pH, obavezno testiraj vodu prije zalijevanja, i ono sto iscuri sa druge strane, da mozes uspoređivat. po potrebi baždari.
za smanjiti pH koristi ocat ili sok od limuna, za povisiti koristi sodu bikarbonu ili drveni pepeo.
 
01.04.2013
32
12
0
Nova Gvineja
Biljke ce dobiti transfer ili u hladniji box ili u outdoor.. temp const 29-30 -> cim ljetno sunce udari u stan bit ce 35-40

moje opcije dakle:

a) Indoor : citao sam po stranim forumima da biljke mogu prestati s rastom iznad 34-35-36 C ali ne uginuti ako im se daju svi ostali uvijeti osim temperature, i ako se povecava koncentracija CO2 u boxu

b) Indoor : sklepat box u podrumu ne prevelike visine sa ostrim LST-om gdje je puno hladnije

c) Outdoor : medju kukuruz ili žito, što predlažete.. a taman su izrasle, outdoor stigne ove godine, pogotovo jer ovaj strain ima kraci flowering period
ali ova opcija bi zahtjevala outdoor lst, to neznam kako bi uradio..

p.s. thx bepo na opsirnom odgovoru

slike :
nabavljen hidrometar jaaaj.. (vlaga 30-40%)







 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
moj ti je savjet da ih prebaciš u out. Sve su veće temperature vani što treba iskoristiti. kod mene danas u hladu 29 stupnjeva izmjereno, a na sajtu u 3 sata na suncu 42 stupnja pa ti vidi. Definitivno ćeš izvući više od njih na suncu nego pod CFL-kama. šta god odlučiš sretno ti bilo. By the way CFL-ke uvjek daju bolje rezultate ako se namjeste u vodoravan položaj a ne u okomit kao u tvom slučaju.
 
13.01.2011
25
22
0
55
i moj ti je savjet da ih staviš ispod sunca negdje. obzirom na to da ti je sorta vecinom sativa, sve te lampe ce ti biti jedva dovoljne za vege fazu. pusti je jedno 3, 4 tjedna pod 18/6 i onda im nađi neko dobro mjesto.
netrebaš presađivati, možeš odrezati dno posude i staviti ih na mjesto koje si prethodno malo ocistio i makao raslinje, tako da korijen može nastaviti rasti direktno u zemlju. obavezno dobro zaliti. ovako bi to nekako izgledalo shematski :)

q4s2IW0.jpg
 
01.04.2013
32
12
0
Nova Gvineja
Kako se rijesiti toplina u indooru po ljeti? bojite se outa? Napravite ultimativno rjesenje za vas i vase biljke! Odjebite box na kojem radite neko duže vrijeme zbog toplinskih problema, nadjite hladnije mjesto u kući(opcija b) i napravite box od starog stola i tepiha! da dobro ste culi!! box napravljen za 1 sat.

PRIBOR: nož, šarafi, šarafciger,tepih, stari stol bez gornje plohe

UVIJETI savrseni, veca vlaga, niza temperatura

malo slika, jos cu postati jednu sliku kako je sve ukamuflirano u staru sobu s ostalim glupostima

Jos razmisljam o opciji c, posaditi izmedju kukuruza.. Nisam bas s žitaricama i njihovim uzgojem upoznat, ali koliko ja znam, nitko tim poljima ne hoda s pesticidima ili kanticama vode preko ljeta stoga mislim da je dosta sigurno, drugo ne dolazi u obzir... jer moj stav za outdoor je bio NE i ne..

malo slika..

ph metar o kojem sam pricao, ispada dobar, ph vode izmedju 6,5 i 7




Miro osusen list, nece umrijet nadam se..






ventilatorche



box, iznutra jos samo folije malo fali i gotov je.





Mirjana poludi

 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname