LST (jedna od verzija)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Ovaj LST tutorijal sam pronašao u jednoj knjizi pa sam si dao malo truda i preveo tekst, možda nekom posluži :)

image.jpeg
Trening počinje kad biljka naraste do 4-5 noda. U ovoj verziji LST-a biljku prvo treba topirati ili FIM-ati, smisao je potaknuti grananje.
Lišće s jedne strane biljke treba odstraniti da ne smeta tokom treninga.
image.jpeg
Na drugoj slici je primjenjen LST. Prvi korak je vezivanje biljke pri dnu stabljike, zato što bismo biljku mogli iščupati iz zemlje prilikom natezanja gornjeg dijela prema dolje. Preporučljivo je natezati kad je biljka žedna, jer je tada mekša i lakše se savija. Ako savijate biljku koja je svježe zalivena, stabljika može lako puknuti, jer je nakon zalijevanja stabljika čvrsta i slabo savitljiva.
image.jpeg
Na ovoj slici je prikazano kako se spuštaju fan listovi zatezanjem, da bi svjetlost bolje dopirala do nižih grana
image.jpeg
Na četvrtoj slici je prikazano kako niže grane rastu prema gore i kako biljka prilagođava svoj rast.
image.jpeg
Na petoj slici je prikazano kako se grane mogu savijati u svrhu dobivanja izjednačene visine svih vrhova.

I to bi bilo to.
:)
 

Farmer

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
12.03.2008
378
685
93
40
Neznam za teoriju, al moja praksa je pokazala da kad je biljka full zedna cijele stabljike su se objesile ko vrbe, ne samo lisce... :whato::
Tzv. turgorski tlak i je odgovoran za ovu pojavu, uslijed manjka tekucine tlak u "stanicnom zidu" opada, one se smanjuju i tkivo omlohavi i gubi rigidnost... tako da mi ima smisla sto je Triptank napisao.
 
Poslednja izmena:
01.11.2015
56
106
33
svaka cast care na postu :clap:::clap:::clap::.. dao si mi ideju za iduci grow jer obozavam lst i ovu tehniku cu definitivno isprobat :bocni:: ...

da se nadovezem na temu oko teorije, pa kolko ja znam do sad iz osobnog iskustva da je biljka sama po sebi u doba vegetacije mekana i elasticna jer se razvija , teorija ima smisla zato sto kad je u vegi i kad je suha zemlja biljka je opustena i zilice crpe zadnju vlagu iz lisca tako da ju je lakse savijat, te kad se zalije onda se korijem natopi i siba kroz biljku vlagu i nutriente te su zilice napete i u punoj finkciji sto dolazi do toga da je biljka napetija ikrutija :djede: ...

al tehnika je dobra ali me samo brine oko fan listova dali da se skinu i hoce li to biti stres za biljku...ja sam do sad biljku probavo vezat u krug tegle...
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

ovako nekako izgleda moj lst...

be awesome:rasta:
 

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Uklanjanje listova je sigurno stres za biljku, zato bi trebalo odabrat neku izdržljivu sortu sa stabilnom genetikom, pa su manje šanse da nešto pođe po zlu. smatram da je ova metoda lst-a dobra za ljude koji se vole igrat i eksperimentirat bez straha da izgube biljku, evo gore je rancero naveo da nije uspio izgurat biljku do kraja na sličan način.