Marihuana smanjuje svrab i oticanje

  • Nova nagradna igra za sve članove foruma: Growbox izrada - Tutorial. Nagradna igra se završava 31 decembra. Više detalja na linku: Growbox izrada - Tutorial
Hesi Prodavnica Hempatia Organics Nutrients

need_weed

Aktivan Član
16.10.2008
149
0
0
29
Da je marihuana doista ljekovita biljka dokazuje i 'bakina mast' koja je bila melem za ekceme i alergijekse reakcije. Nekada davno mogla se kupiti u ljekarnama. I, sva je prilika, opet će.
---
Prije stotinu godina u ljekarnama se mogla kupiti "bakina" mast s ekstraktom marihuane kao kućni lijek za ekceme i druge alergijske reakcije kože, no poslije je povučena s tržišta jer se smatralo da je riječ o prijevari.

Njemački znanstvenici sada su utvrdili da marihuana doista smanjuje svrab i oticanje kod alergijskih reakcija kože i zatražili ponovnu procjenu starog bakinog lijeka.

Istraživanje, provedeno na miševima, otvara put novim tretmanima za iritiranu kožu na bazi marihuane.

Ekstrakte konoplje tradicionalno se koristilo za liječenje upala i moglo ih se kupiti u ljekarnama početkom 20. stoljeća.

No sumnje u učinkovitost netestiranog proizvoda, zajedno s bojazni od kemikalije THC koja izaziva halucinogene efekte, doveli su do njihove zabrane 1930-ih.