Outdoor uzgajanje (tavan)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Pablo Escobaar

Aktivan Član
23.01.2014
171
89
43
Ovako, šta vi mislite o uzgoju jedne biljke na tavanu od napuštene kuće?

Nekako mi je tu najsigurnije. Ljudi, dok uđete na drugi sprat, trebate se provući kroz neka zaključana vrata, onda da bi se popeli gore na tavan, trebaju vam merdevine. Siguran sam da tamo niko ne ulazi nikako, i biljka bi bila zaštićena od ljudi i životinja. Sunce naravno udara jer nema nekoliko crijepova, znači isto peče kao i vani. Planiram to početi negdje od 1. Maja, i ako je nekako moguće ranije, recite. Šta vi mislite o ovome svemu, jel bi mi uspjela? Znači svaki savjeti i svaka kritika su dobro došli kod mene. Pucajte.
 
Pozzz , da se ukljucim malo u temu , kao sto ti je je i power rekao , ako nemas feminizirano , a zelis da imas koji dim , onda ces morati posaditi barem 3-4 biljke, jer su ti sanse 50:50 , da dobijes jajana i curu , ne znam , ja bi' posadio 5-6 komada (random) , ako ne mogu doci do feminiziranog , pa od tih 5 , neka budu dvije cure , bilo bi' fino , kako god sretno ti , ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sami420

ljoVe

Aktivan Član
02.09.2009
119
94
28
40
Paaa...to je cak i izvbedivo, ali pod uvjetom da zrokaš sav crijep, pikneš pet krumpira u posude od 20l...i da...minimum 14h direktnog sunašca....i jbg kako Venlo kaže...ako je temperatura normalna.
 
03.09.2013
16
16
3
samo ti skini jedno 2 m2 crijepa, i sadi, mi smo to radili poslije rata po napustenim i polusrusenim kucama,
super, zasticeno od zivotinja, a mozes stviti neki natpis "PAZI RUŠEVNO" ili nesto u tom folu, na tavanu ima propuha tako da nije pretoplo.
ako kupis panele ili nesto slicno doce neko da ih ukrade i provalice te.
stavi sto vece posude da nemoras cesto dolaziti da zalijevas, a imas i kisu.
Mi smo cak pisali i da je "minirano"
pozz
 

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
3.999
6.426
298
109
The Mighty Jungle
nek posadi zasto ne, al nemoj da ti to bude jedino,, nadi neki sajt pa tamo posadi koju biljku, i jednu na tavanu pa vidi kako ce proci


minirano natpis ajd da je u nekoj sikari pa neces ulazit, al u kuci... odma pomislis da se tu nesto dogada pa ides zavirit :) a kad ono imas sta i za vidjet :watchplant:
 

ljoVe

Aktivan Član
02.09.2009
119
94
28
40
jebi tu teoriju, nije vishe posljeratno stanje...ja osobno da vidim sada napustenu kucu na kojoj pise minirano odmah bi ušao....
 
  • Sviđa mi se
Reactions: gazimir

fourtwenty

Aktivan Član
09.12.2013
95
93
0
Nebih ni ja.To nisu stvari za igranje,a napustene kuce mogu biti obilazene s vremena na vrijeme.Zamisli situaciju da sve to odradis,biljke narastu,pocnu da sire mirise koji nemogu proci neopazeno ako nista od radoznalaca,nisi ti jedini koji zna za tu kucu sigurno.Ludi znaju biti ljubomorni pa te mogu prijaviti i to je lako moguce i zamisli da dodjes jedan dan u obilazak kada ono BOOOOOOMMM!!! Onda jbg ides u jedan ne tako luksuzni hotel na nekoliko godina.Imas hranu i smjestaj i vjerovatno problema sa sjedanjem :D
 

doc_doc

Aktivan Član
13.12.2013
91
103
0
ako trebaju skale za tavan to ti je to, ti jos dodaj svoju bravu gore i nek se qebe tko god da udje nece dalje od kata. razvuces neki konac preko ulaznih vrata i odmah znas kad dodjes jel netko uopce ulazio u kucu
 
24.10.2012
22
18
3
33
Nebih preporucio konac(malo je ofirno),nego neku novcanicu ili neku vrijednotu postavis tako da izgleda kao da je nekom ispala...
 

Pablo Escobaar

Aktivan Član
23.01.2014
171
89
43
Hvala svima, sviđa mi se ovo da postavim neku manju vrijednost tipa nešto novca pa da znam jel tu neko bio :D Znači da gore na tavanu posadim 5-6, i da nađem neki sajt vani u nekom grmlju? :)
 

fourtwenty

Aktivan Član
09.12.2013
95
93
0
Nije bitno je li neko bio tu ili ne velika je vjerovatnoca da ce biti,tvoj je posao da smanjis rizik na apsolutni minimum.Napustene kuce su poznate kao notorna okupljalista problematicara.Ti ces tu dolaziti cesce nego prije pa i samim time privlacis paznju,drugo je kada posadis negdje u divljini.Poslusaj me kloni se te lokacije nego radije pokusaj neki indoor ako imas gdje,a tu neces imati ni dovoljno svjetla i sve sto si do sada spomenuo je po meni malo nepromisljeno.Razmisli o najgorim mogucim opcijama i onda se od njih stiti pa tek onda predji na blaze opcije i neces imati problema i kao sto je vec V.I.T.R.I.O.L. spomenuo jezik za zube. Sve u svemu zelim ti srecu i nadam se da ce tvoj buduci hobi prolaziti neprimjeceno.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: šaran

Turf.

Aktivan Član
15.09.2013
177
198
43
32
Los Angeles,Compton.
Pablo Escobaar je napisao(la):
Hvala svima, sviđa mi se ovo da postavim neku manju vrijednost tipa nešto novca pa da znam jel tu neko bio :D Znači da gore na tavanu posadim 5-6, i da nađem neki sajt vani u nekom grmlju? :)
Zaljepis dio izvakane zvake na dnu vrata(na vrata i na stok) na putu ka tom tavanu i ako je neko otvarao vrata znat ce :D
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
Sadio sam ja u napuštenoj kući tako na gornjoj ploči, samo što nije bilo krova s jedne strane uopće niti pristupa tom dijelu di sam sadio. I onda jedan dan bageri sve pokrčiše i nije ostalo ni B od moje tri biljke. A kuća bila napuštena i u ruševnom stanju 20 godina i onda se sjete srušiti je kad ja posadim, peh žešći. Općenito nebih sadio na tuđem posjedu ili u tuđoj ruševini jer nikad neznaš kad će nekom past na pamet da očisti ruševinu i proda cigle. Cijena polovne cigle i crijepa je hebena za ubrati neku pinku, a samim time i mamac za romsku populaciju koja brsti sve što stigne ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Smak420 and iggim