Policija, problem, pomoc ?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
14.07.2012
72
122
33
30
Sa konzumacijom sam prestao prije 2 mjeseca, A nazalost ne spadam u kategoriju mladjeg punoljetnika jer imam punih 21. godinu. Materijalna situacija naravno losa, student 3. godina faxa mislim da to moze djelovat povoljno da sam "uzoran". Izjave roditelja ne postoje, i radi se o opcinskom sudu ( najnizi nivo). A uvjet sam dobio na drzavnom za djelo koje ne spada u bilo sta vezano za droge, mislim da se to dvoje nebi trebalo vezat, no nisam nesto siguran. Kontam se posavjetovat sa advokatom, ali me isto toliko strah da me nece nalozit da sam mnogo najebo pa valja izvalit masnu lovu..
 

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.177
23.426
1.098
ma da, uzoran! sa sve uslovnom za falsifikovanje novca :lol:
i to razdvajanje (ne uzimanje u obzir prethodnog dela) prolazi samo ako iskesiras advokatu nekoliko hiljada.
 
24.01.2014
80
33
28
Ako tebe nisu uhvatili sa biljkama ili ako nisu nasli tvoje otiske na flasama pored biljaka tj. ako nemaju neki dokaz sem izjave tvog ortaka, advokata pod ruku pa da promenis izjavu. Ja mislim da ti je to najbolje. Jer u mojoj zemlji zakon je takav da kad priznas da si sadio ili te uhvate prilikom zalivanja ili sta ti ja znam teretis se za prodaju i proizvodnju i ni jedan dobar motiv za tako nesto ne moze da ti pomogne. Srecno
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.198
258
Poz mala raja nije me bilo neke vrijeme, bio sam preko grane. I vratim ti se kuci te nakon 2 dana zaglavim u stanicu, tuzba uzgoj 3 biljke,nas dvojca, ovaj drugi vec sve isprico ranije. Sve pocupano odnijeto sa sve ukupno preparatima i flasama. U izjavi sam naveo da mi je potrebno za lijecenje teske bolesti blizeg clana porodice za koji cu i prilozit medicinsku dokumentaciju.. Eh kvaka je tu sto sam aj vec na uslovnoj za falsifikovanje novca 2 godine, evo istice mi za 3 mjeseca, po mojoj procjeni ona ce i isteci dok dodje poziv sa suda za ovo. Dal neko poznaje krivicni zakon fbih i kako bi mogao proci ?

čizzz

Ako se postupa po zakonu, onda ces prvo da odlezis prijasnju kaznu, zbog koje si bio na uslovnoj, ali taj uslov cinjenjem krivicnog djela nisi ispostovao.
Da si napravio prekrsaj, ne bi se dovodilo u vezu sa uslovnom kaznom, osim ako ti nije uslov da ne cinis krivicna niti prekrsajna djela.

Ne treba ti advokat zbog sadjenja tri biljoze.
Sve sto sudu treba da bi te osudio vec ima.
Imaju dokazni materijal, imaju svjedoka i imaju potpisanu izjavu u kojoj priznajes djelo.
Samo ti jos fali da poslusas savjete o povlacenju prvobitne izjave i davanju lazne, pa da te isamaraju nekom finom kaznom.
 

ttt

Aktivan Član
17.07.2015
124
258
63
32
Ja sam frende pao s 2 biljke sam,pa ako ti treba nešto javi,trenutno sam u postupku,ispitivanje,nezz kad će mi bit sud,iz Hr sam...
 

Smells

KOSC
Poznanik Foruma
12.10.2014
1.641
4.128
188
Špičkovina
A šta si išao koji k... falsificirat novac,stvarno si genijalac...bojim se da ti to nimalo ne ide na ruku,jer će te na sudu sad doživljavat kao neznam šta,jer si prvo falsificirao lovu a onda i uzgajao žižu.

Kako god bilo,sretno u postupku...al ponekad u životu treba bi i pametan,ja da sam na uvjetnoj nebi mi palo na pamet riskirat bilo šta.
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.557
228
In ili out... zašto je to važno suče Frankie?
 
06.07.2015
14
8
3
eto na taj nacin sam zapoceo pitanje. mogao sam pitati i kolike su bile, u kojoj fazi bla bla, to mi je prvo palo na pamet
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
ima jedan detalj u pravilniku, bas da ne bi bilo bespotrebnih irelevantnih pitanja i nepotrebnog spama
Ukoliko odgovarate na nečiju temu ili pitanje, odvojte nekoliko minuta i dobro razmislite šta ćete napisati
slazes se, nadam se, da sa problematikom nema veze ni in ni out ni velicina ni faza rasta/cvetanja... :)
 
06.07.2015
14
8
3
i mislio sam da ce doci do ovoga, interesantno uvijek dodje, nevezano za mene

u naslovu cak stoji "pomoc", a mislim da bi daljnim informacijama mozda ipak nekome pomogao, jer nazalost ima iskustva

ocigledno sam pogrijesio i ok odjavljujem se
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Honest One

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.557
228
i mislio sam da ce doci do ovoga, interesantno uvijek dodje, nevezano za mene
Pa u čemu je problem jel ti to nešto govori?
Za pravna pitanja ima forum Legalis ili ostali forumi s pravnim podforumima. Ovdje nema takvih podforuma. Istina dok takve teme nisu zabranjene mogu se otvarati.
Ali osobno ne vidim smisao, samo besmisao al to je ipak samo moj osobni stav.
 

ttt

Aktivan Član
17.07.2015
124
258
63
32
A gle naučit će čovjek na svojim greškama,i bit će oprezniji,nemoj samo u kući sadit doć će ti u pretres uskoro jer više nisi konzumator nego uzgajivač ;)
Samo reci za osobne potrebe da je bilo,ako se nemožeš vadit na bolest,budi iskren,ja sam rekao da pušim i baš sve priznao,da sam htio uzgojit za sebe,da se netrujem s uličnim sranjem koji su špricani s koznačim,ugl da ne duljim pripremi govor pitat će te što želiš reć,reci prvo da se kaješ,onda ispričaš kako si uzoran,ako npr doma pomažeš,imaš neki hobi,ma i najmanja sitnica ide tebi u korist,poso ako imaš isto,nakraju ćeš dobit 3mj humanitarnog,znam da je kazna za 10kom 5000,ugl sretno ti bilo sad,kroz mj dana će ti doć poziv za prekršajni sud,il općinski,u razgovoru spomeni anksioznost,ako nemaš dokumentaciju onda da ti je ona pomogla u tjeskobi,pogledaj malo o tome pa si složi neki govor,pričaj zbedirano i to je to....
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Honest One
03.09.2015
29
26
3
zgrade u nizu
Dal neko poznaje krivicni zakon fbih i kako bi mogao proci ?

KZ FBiH je jasan povodom tog pitanja. Možeš zaglavit od 1 do 10 godina. Čak je na državnom nivou usvojen i Zakon o suzbijanju upotrebe opojnih sredstava koji još bolje definiše postupke uzgajanja Cannabis Sativa L., upravo da bi se izbjegle te zakonske rupe i lakše osudili uzgajivači.

Sve bi se nekako izguralo da ti nisi potvrdio izjavu i priznao. Nažalost, Zakon ne poznaje korištenje u medicinske svrhe još, barem na terotoriju BiH. Najvažnije, osim svjedočenja tvog havera nije bilo nikakvih drugih dokaza da si ti sa njim to uzgajao (osim ako nije imao neke fotke sa tobom i vutrom, SMS poruke kad ste se išli nać da obiđete grow itd...). Početnički si pao i usrao se. Uvijek, ali uvijek se brani šutnjom kada te zadrže i privedu, svuda i svugdje! Ovo pravilo obično padne u vodu u 80% slučajeva nakon drugog drotovskog šamara kada cinker propjeva ko cvrčak. Šutnja je tvoje zakonsko i ustavno pravo odbrane, i oni te neće pretuć ne brini se, ali zastrašivat te mogu.

Po mojoj nekoj procjeni (uzimajući u obzir uslovnu i priznanje i količinu), vjerovatno ćeš zaglavit neki period od godinu u poluotvorenom tipu KPD-a. Sve zavisi od sudca, tvog priznanja, tužioca i ostalih faktora. Minimalna kazna godina, izađeš sa 6-8 mjeseci, imaćeš vikende slobodne itd. U Bosni su smiješne kazne ako ćemo realno govoriti, a i zatvor ćeš tek dočekat za godinu dvije kad se oslobodi mjesto jer su prepuni. :D
 

Prilozi

  • KZ.JPG
    KZ.JPG
    105,5 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: cerak1000

Brkato Prase

Mali covek sa velikim stomakom!
08.09.2015
262
519
93
Darkwood
Ja ne znam kakav je vas KZ ali evo trenutno citam moju uslovnu kaznu od godinu dana zbog "tuce" i fino lepo pise(moj slobodni prevod):
Kazna se nece izvrsiti ukoliko u tom i tom periodu se ne ponovi kazneno delo iz tog i tog clana KZ-a bla bla.
Doduse ovo je bila privatna tuzba jer drzava po datoj prijavi i sluzbenoj duznosti nije nasla za shodno podici prijavu(niti prekrsajnu a jos manje krivicnu).

Ja mislim da si se sam uvalio do guse jer si priznao delo.
 
05.10.2015
59
135
33
Ovo je bio neki wannabi pokusaj da se ispadne gigant u drustvu, no aj. Ne znam kolko je pametno da nastavim sa dosadasnjim aktivnostima SAM. Ili da ohladim neko vrijeme.

Ja bi ti savjetvo nista sad jedno vrijeme bar do ne prođe taj sud i dok ne vidis sta bude,ako to mislis opet radit frendove zaboravi u toj prici nema tu vise ljubavi prijateljske kolko god da ti je dobar frend ako radis nesto uradi to sam cutis i radis da tebi bude bolje za druge te ne zanima,a sto se tice kazne bit ce neka sitna kazna,pisanje ti ide sigurno i nekakva uvjetna dok to ne rjesis sve nemoj nista ni pokusavat radit vise sve njabolje pozz
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.557
228
Ja bi ti savjetvo nista sad jedno vrijeme bar do ne prođe taj sud i dok ne vidis sta bude,ako to mislis opet radit frendove zaboravi u toj prici nema tu vise ljubavi prijateljske kolko god da ti je dobar frend ako radis nesto uradi to sam cutis i radis da tebi bude bolje za druge te ne zanima,a sto se tice kazne bit ce neka sitna kazna,pisanje ti ide sigurno i nekakva uvjetna dok to ne rjesis sve nemoj nista ni pokusavat radit vise sve njabolje pozz
Ovo je jedini ispravan odgovor i savjetujem autoru ove teme da ga pročita nekoliko puta. Zapravo za sve je obavezno štivo.
A i uvijek se ponavlja to na forumu kad krene "ja i frend", čak je i napomenuto u uputstvu za otvaranje dnevnika uzgoja da se piše u jednini. Akount je za jednu osobu, zašto dodatno pisati? Nema ni logike:D
Ali nečemo onda ni ostavljati takve teme na forumu. Glupo je uopče i pojedinosti svog slučaja ostavljati na internetu i uopče pokretati raspravu o svom slučaju, pogotovo na ovako zanimljivom forumu:)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: L0oD and w1zK
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.