Prvi outdoor

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

CATFISH

Aktivan Član
12.04.2012
93
15
8
48
Moje mišljenje je da su se iskuhale na tom jakom suncu kakvo je bilo ovih dana,male posudice od pola litre sa tako mladim biljćicama, puno zaljvajna i sa prozora na direkt sunce rezultira time.Prije par godina sam prošao tu školu.Sad kad stavljm tako male biljćice van obavezno ih stavim ispod neke voćke u polu- sjenu prvih 10-ak dana dok malo ne oćvrsnu i razviju korjen i po magućnosti neki malć na površinu zemlje.Najćešće sakupim one nerazgrđene nakupine treseta iz supstrata,osušim ga i zatim ga razdrobim i stavim kao malć koji stiti zemju od pregrijavajna. Od kad radim tako više se ni jedna nije iskuhala.Jedno je poćeti sadnju krajem 4-og, poćetkom 5-og mjeseca i sasvim drugo usred ljeta kad je sunce najjaće.Poćetnici se tu zeznu jer čitaju da im je potrebno ćim više sunca pa frknu tek iiznikle biljke u "pakao" i za par sati su kuhane.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: MalaMaca
28.03.2014
11
3
0
Vrlo moguce da je to moja greska, od sada cu da ih zalivam samo uvece pa cu da vidim sta ce biti sa mojim preostalim biljkama, kao sto ste i rekli ja sam ih i u toku dana zalivao a bilo je sunce jako i verovatno su se skuvale a pocetnik sam pa nisam obracao paznju jer na primer budu normalne zelene i sutra preko dana suve.
 
28.03.2014
11
3
0
Nije me bilo pa jedno 15 dana pa neki info da dam sta se desava i da pitam par pitanja :)

Dve biljke su prezivele moj prvi grow nepoznatog semena pa mi recite da li su zakrzljale obe ili samo ova mala jedna.






Pa da krenem slike od ove druge sto je visine cackalice :)








pa sad od ove prve sto je visine negde oko 15cm na njoj sam odsekao vrh i jedan list drugog sprata o cemu sam citao na forumu, mozda sam suvise rano krenuo sa tim vi procenite jer su mi izbili cudni listovi a mozda i tako treba ? :))


na ovoj slici se vidi gde sam odsekao














Sad mi recite da li su biljke ok jer cu sutra bar ovu vecu morati da presadim na sajt jer se vec primecuje na prozoru , da li da kupujem puzomor ili kako se vec zove protiv puzeva sredstvo i da li bi skodilo da i malu biljku presadim isto na sajt !? Hvala





EDIT


Jos da dodam ako ima veze primetio sam malog sitnog pauka na ovoj vecoj biljci i sklonio ga odatle da li su oni vezani za ove biljke mozda?
 

Ena&Modelsy

Aktivan Član
04.01.2014
499
473
83
Pa vidi sto se tice toga da i malu biljcicu presadis na sajt naravno da moze,pa kako oni sto odmah seme odmah direkt na sajt bez presadjivanja itd..ali vidi ja licno ipak cekam da malo budu vece recimo 20tak cm,zbog puzeva i raznih drugih gamadi jer kad su male ranjive su..ja bih ti preporucila da se obavezno naoruzas tim puzomorima i drugim srestvima protiv tih napasti..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe