Slucajni balkondoor

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
13.05.2013
5
1
0
E ovako.. imam par pitanja, pa ako bi koji forumaš bio voljan odgovoriti :)

Biljcice su posađene prije cca mjesec dana, iz zezancije, bez ikakve namjere uzgajanja, ali eto, pokušavam ih održati na životu.



Što se tiće ove biljčice, bili itko mogao naslutiti kakva je ovo sorta, pošto se od 5 biljki ova izdvaja, dosta tamna i ricastija od drugih.




Ovo je druga biljcica, najveća i meni osobno najdraža. Pitanje koje imam je vezano za njene najdonje rickaste listove... [sljedeca slika]






Kao što se vidi, listovi su malo iskrivljeni, i takvi su već nekih 2 tjedna, do njih skoro i nedopire sunce zbog širine ovih gornjih, čitala san već o rezanju listova itd, ali nisam sigurna kolika je zapravo potreba da ih režem.. Vidi se na slici da tu izbija po još jedan par listova,.. pa je moje drugo pitanje... Dali da ih odrežem ili ne?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname

Mr. Frajer

Aktivan Član
11.03.2013
89
80
0
38
Nedođija de la Highland
Simmy je napisao(la):
Kao što se vidi, listovi su malo iskrivljeni, i takvi su već nekih 2 tjedna, do njih skoro i nedopire sunce zbog širine ovih gornjih, čitala san već o rezanju listova itd, ali nisam sigurna kolika je zapravo potreba da ih režem.. Vidi se na slici da tu izbija po još jedan par listova,.. pa je moje drugo pitanje... Dali da ih odrežem ili ne?
Nemoj ih rezati, ako već zelis da se razviju radi lagani trening tako da saviješ biljku u stranu i dopustis svetlosti da dopre do donjih listova, ako ne zelis pusti jos da se razvije pa ih odseci , jos je mala za rezanje, bar moje misljenje , potreban joj je svaki list za brzi razvoj :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname and Simmy

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.815
1.808
188
Ne moze se znati koja je sorta ovako rano... A ni kad procvjeta (jako tesko)... Ali vidi se da vuce na Sativu, a ne Indicu.
Sretno i daj joj puno :sun2:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
deluje mi da ima jako malo zemje u toj posudi, ako hoces pomoc moras nam dobro opisati uslove, znaci balkon grow, koliko sunca dnevno imaju, koja je zemlja, koliko zemlje, kako zalivas i kojom vodom... i tome slicno... kod one prve nesto ne stima, mnogo su ufrckani listovi... al kad ne znam nista o tome kako ide grow, nista ne mogu ni reci, sem da se ne nerviras za ove donje listove, sve je za sad ok sa drugom biljkom, sretan grow
 
13.05.2013
5
1
0
zemlje ima 10-ak cm, [mislim da je to dovoljno za sada, imaju dosta mjesta u širinu ako ne u dubinu da raste korijen, a nece jos dugo stajati u tom, ili cu ih prebacit u vecu posudu ili idu negde u prirodu.
Sunca imaju cca 8 sati dnevno, zemlja je s brda, nisam sigurna oko ph, ali zemlja je dosta kvalitetna s obzirom kakvi sve hibridi izlaze iz nje :vb_kez:

Ova prva biljka me zabrinjava jer su sve vađene iz istog cvita, tako da ili mi je lik umiješa razlicita dva cvita, ili je ovo neki cudni hibrid. :knockknock:
 

sharp

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
27.08.2011
1.253
2.610
188
Haj Nehaj
jesu sve posadjene u istoj posudi ili 2+3(u dvije) ,mozda 2+2+1(u tri posude). jel ta smezurana(ricasta) sama u pusudi?
 
13.05.2013
5
1
0
ove dvije su zasađene u istoj, no kao što sam vec rekla uskoro sele- za sada im je dovoljno prostora, ostale su jos zasebne- sitne su, nemaju ni 10cm.
 

marley trix

Aktivan Član
23.05.2012
69
72
18
33
sto prije zasadis to bolje jer korijen im se grana nenormalno i zapetlja se veoma brzo,tako da ces imati poteskoca pri presadjivanju priredit ces im celiki stres ako ne budes pazila da im ne ostetis korijen.sretan grow
 

sharp

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
27.08.2011
1.253
2.610
188
Haj Nehaj
kolko vidim posude su ti tipa pletena kosara jel? oblozio si ju s unutarnje strane s crnim najlonom .jel postoji mogucnost da na tom najlonu nisi probusi-la-o rupe kroz koje bi trebao visak vode iscuriti?moguce da si otvorio ali premale pa su se odmah zacepile.
treba-la-o si busit s upaljenom cigaretom(idealan opseg).
ovako ti se stvora bazen s vodom na dnu posude . dio korijena koji hrani taj dio biljke ti je bas na tom bazenu.
ali to nije najveci problem. predpostavljam da ti biljke skupa s posudama nisu na zemlji,betonu itd., nego vise negdje.
sunce ih lovi 8 h.(biljke i posude s istim intenzitetom). zelenilu pase dok korijenu ne posto taj crni najlon zemlji i bazencicu dize temperaturu za nekih 70% do trenutne tako da ti kuri biljku. da imas recimo 14 h. direktnog sunca vec bi se sprzila.
ovako 8h. se muci a 16h. se oporavlja i dobijes takve listove
ISPRAVLJENO: ONA SORRY :pilot
 
  • Sviđa mi se
Reactions: iggim
13.05.2013
5
1
0
hvala PowerSeed :p
Okej znam da bi kao žensko trebala više znati o cvijeću ( >.< ) , ali noob sam...
Biljcice preseljene u "svježiji" prostor :)
 

littleGreen

Aktivan Član
01.02.2012
106
66
28
44
Bok Simmy!

Prvo da te pitam, koliko su stare sjemenke iz kojih su izrasle biljčice?

Prva biljčica je možda izrasla iz jako stare sjemenke. Nekada kad je sjeme staro, listovi mogu izgledati baš kao kod tvoje biljke sa prve slike. Druga mogućnost je da u genetici od prve biljčice ima Blueberry-a? BB je vrsta kod koje su mutanti dosta ćesti. Uglavnom sve je uredu sa prvom biljkom i ništa joj ne fali. Samo ju pazi i mazi i sve će biti ok. Vrlo vjerojatno će joj u kasnijoj fazi rasta listovi izgledati normalno, to se ispravi sa vremenom ako nije mutant.

Listove nikada ne rezati. Oni koji nisu potrebni sami otpadnu, a dok ne otpadnu služe kao hrana i energija za rast gornjeg dijela biljke.

Ukoliko želiš da ti biljka raste u grm, možeš joj odrezati vrh. To se radi nakon 5, 6 reda listova. Možeš ju i trenirati, pogledaj LST(low stress training) tehniku.

Biljčice ti zasada izgledaju jako dobro!

:)
 
13.05.2013
5
1
0
Iskreno neznam kakvo je bilo sjeme, pokupljeno je iz neke vutre što smo pušili, i bezveze bačeno u zemlju bez ikakve namjere uzgajanja, tako da iskreno nemam pojma kakvo je sjeme bilo xD
hvala na savjetu.