Ovo se odnosi na stedne sijalice i obicne sijalice koje se spajaju direktno na izvor struje bez prigusnica i ostalih karafeka ..
Ev da ja pocnem, ma nema tu neke matematike ...+/- zaboravite, dakle na skoro svakom grlu od sijalice imaju 2 sarafica koji lice na one redne stezaljke ili kleme kako god, jedan kraj kabla(dvozilnog) ide na te redne stezaljke, dakle skinete izolaciju sa obje zice nozicem il skalpelom (moze i zubima al ne preporucujem svakome lol) nekih 5-7 milimetara, zice gurnete do izolacije u stezaljke i zavrnete sarafice tako da se zica fino stegne unutra i da se nemoze lako iscupat.Eh isto tako uradite i na utikacu princip je isti ,dakle sa stezaljkama na krajevima onih banana od utikaca spojite drugi dio kabla isto kao i na grlu.Eh kad ste to sve uradili pozeljno bi bilo da uzmete brifer nadam se da vecina znate sta je to (sarafciger sa tinjalicom) uklljucite to sto ste vec spojili u uticnicu bez sijalice u grlu NIPOSTO DIRATI GRLO RUKOM !bar nijedan metalni dio na njemu, i briferom ispitate onaj pipak koji se prislanja na navoj sijalice, inace imaju 2 pipka jedan je u sredini grla i na njemu treba da bude FAZA a NULA treba da bude na tom pipku koji se prislanja na navoj sijalice, po nekom pravilu crna zica je faza ,plava zica je nula, i treca zeleno-zuta zica je uzemljenje, u nasem slucaju uzemljenje je bespotrebno, eh sad ako brifer gori/tinja na onom pipku koji se prislanja na navoj onda utikac jednostavno okrenite dakle iskljucite okrenete ga za 180 stepeni i ukljucite, i sad brifer nece vishe tinjati jer je na njemu nula.Ovo sa briferom nemorate radit ako vam je komplikovano, al imajte na umu da ce vas struja opalit ako budete dirali navoj sijalice, dok je zavrcete il na neki drugi nacin, et ja sam se potrudio da ovo objasnim koliko dozvoljavaju moje ocajne sposobnosti objasnjavanja

et to je zasad a jednom prilikom cu napravit tutorial sa slikama ..