The Fluoride Deception (Prevara o fluoru) 2004 (titlovi)

Hempatia Entrio Herbies Headshop iGrow

veggma

Aktivan Član
25.08.2009
99
27
0
36
The Fluoride Deception (Prevara o fluoru) 2004 (titlovi)

Sadržaj jedne tube zubne paste sa fluorom dovoljan je da usmrti dijete. U 1991.g. Regionalni Toksikološki Centar u mjestu Akron, Ohio, USA, prijavio je smrtni slučaj kao posljedicu ingestije 16mg/kg fluorida. Samo 2 grama fluorida dovoljna su da ubiju odraslog čovjeka. Jedna zubna pasta sa fluorom sadrži 1mg/gram fluorida.

Fluoridi se koriste za kontrolu i modifikaciju raspoloženja i ponašanja ljudi.

Poznato je da su spojevi fluorida dodavani u pijaću vodu zatvorenika kako bi ih se držalo poslusnim i kako bi ih se spriječilo da se suprostavljaju autoritetima, kako u nacističkim logorima za vrijeme Drugog Svjetskog Rata, tako i u sovjetskim gulazima u Sibiru.

Fluoridi su medicinski klasificirani kao protoplazmatički otrovi, i koriste se za trovanje pacova.

Fluor nema skoro nikakvog efekta u preventivi kvarenja zuba kod ljudi. Na Novom Zelandu, 1990-te godine, Dr. John Colquhoun je natjeran da se prijevremeno penzioniše nakon što je obavio jednu naučnu studiju na 60000 djece školskog uzrasta i dokazao da ne postoji nikakva razlika u stopi kvrljivosti zubi kod djece koja žive na područjima gdje se obavlja fluoridizacija vode od onih koji žive na područjima gdje se to ne čini. On je čak pronašao i to da veliki broj djece u fluoridiziranim područjima pati od dentalne fluoroze. Dr. John Colquhoun je javno objavio rezultate ovog svog istraživanja.

1989-te godine, Hildebolt, et al. sprovode naučnu studiju na 6,000 djece školskog uzrasta čiji rezultati dokazuju da nema nikakve koristi od korištenja natrijum-fluorida.

Naučni rad sproveden 1990.g. od strane Dr. John Yiamouyiannis-a na 39000 školske djece takođe potvrđuje da nema nikakve koristi od korištenja natrijum fluorida.

"Fluoridizacija je najveća naučna prevara u ovom stoljeću"

[Izjava Robert-a Carlton-a, Ph. D., bivšeg naučnika Zavoda za Zaštitu Prirodne Okoline, USA, (EPA), 24 novembra, 1992.g. u radio emisiji "Marketplace" (Canadian Broadcast Company)]

"U vezi fluoridizacije, Američki Zavod za Zaštitu Prirodne Okoline (EPA) mora odmah da dejstvuje kako bi zaštitio ljude; ne samo zbog podataka u vezi raka, nego i svih dokaza o osteoporozi, artritisu, mutagenim i drugim efektima."

William Marcus, Ph. D., toksikolog EPA
Covert Action, Fall 1992, p. 66

Fluor se prvenstveno koristi radi mentalne kontrole ljudi zbog svog dejstva na hemijske procese u mozgu, odnosno, njegovog štetnog djelovanja na epifizu kod koje uzrokuje kalcifikaciju. Čini se da epifiza omogućava potencijalnu vezu čovjeka sa duhovnim aspektom, odnosno, višim ravnima postojanja. Bez nje, on može da vidi samo materijalne aspekte kako samog sebe, tako i svega ostalog, te se tako i ponaša u skladu s tim.

Tako je fluor jedna od supstanci koje izazivaju i održavaju čovjekovo duhovno sljepilo.

U svakom slučaju, fluor nema nikakve veze sa zdravljem zuba, te preporučujem da se dvaput razmisli prije nego što se kupi zubna pasta sa fluorom!!!
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=2VUA92RA
ili
Kod:
http://rapidshare.com/#!download|38l32|446593804|Thflde.rar|263758
ili
Kod:
http://hotfile.com/dl/102501049/7ffa683/Thflde.rar.html

[youtube]kaGa3kSpK30[/youtube]
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
138
0
36
Da, premda nitko ne komentira veggmine postove, ja osobno pogledam gotovo sve te filmove i samo tako nastavi veggma!
 
06.11.2010
35
6
0
120
Jako dobar thread. Zanima me kako znamo koja pasta za zube ima fluorid ili nema?
Takođe, je li voda u Zagrebu obogaćena fluoridom ili ne?
Ako da, di mogu nabavit vodu koja nije?
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
334
0
37
uglavnom sve zubne paste imaju fluor u sebi i vrlo često to naglašavaju na pakiranju i ponose se time. U trgovinama zdrave hrane imaš za kupiti paste za zube bez fluora. Npr. u hrvatskoj u bio&bio trgovinama. I da, u hrvatskoj, a vjerojatno i okolnim zemljama ne stavljaju fluor u vodu nego klor koji je također otrov iako ne toliko opasan, najbolje si je točiti kanistre na nekom prirodnom izvoru.
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
334
0
37
WOOOW koji idiotizam od teksta hahaha, onaj link od sekacha. Oni su ZABRINUTI jer se u našu vodu ne stavlja fluor, haha, pa će se jadnoj dječici kvarit zubi zato jer ne cugaju teški otrov. nemoš vjerovat

btw. hitler je prvi počeo stavljat fluor u vodu logorašima da ih učini sterilnim. Danas, kod istraživača "teorija zavjera" prevladava mišljenje da to sve rade (stavljaju nam specifične otrove gdje kod stignu, uključujući chemtrails) kako bi nas učinili sterilnima i time smanjili populaciju, a usput bolesnima da potrošimo sve pare na ljekove i samo vrtimo filmove o svojoj bolesti tako da ne obračamo pažnju (da nebudemo svjesni) na ono šta zapravo pokušavaju napraviti svijetu. Budite svijesni da je svako istraživanje GMO-a na životinjama učinilo ih sterilnima i bolesnima, svako!. Živa u amalgamima (zubne plombe) isparava živine pare pri stimuliranju površine amalgama, a ona također čini žene sterilnima i te pare su vrlo toksične, ne izlaze iz organizma, gomilaju se i samo je pitanje vremena kad će okinut bolest. http://www.youtube.com/watch?v=eRb_QLxL9yM