Ulje VS tromb

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

Igorče

Aktivan Član
14.04.2016
368
980
93
38
Pozdrav,hitno mi je potrebna informacija. Da li ulje moze da leci ili bar pomogne zeni od 85 , ima tromb i nesnosne bolove.
Ako moze ,bar za bolove,jer nista vise ne deluje,koje doze mi preporucujete?
Hvala
 
26.09.2019
49
164
33
24
Pozdrav, posto se radi o starijoj zeni pretpostavit cu da je u pitanju duboka venska tromboza zbog slabe pokretljivosti/ moguce imobilizacije.
Primarna terapija se zasniva na antikoagulansima, heparin i varfarin i mora se kontrolirati!! Glavna opasnost je diseminacija tromba i stvaranje embolusa negdje na periferiji. Oprezno ako se radi o akutnoj trombozi, najbolje se posavjetovati s lijecnikom! Ulje moze jedino imati analgeticki ucinak, nema terapeutskog. Nadam se da ce baka biti okej.


Edit: zaboravio sam napisati da kanabis zauzima iste transportne enzime kao mnostvo lijekova, ukljucujuci i antikoagulanse! Nisam uzeo u obzir da je baka vec sada mozda na antikoagulantnoj terapiji. Ako je, ulje je kontraindicirano jer lijek i ulje se natjecu za isti receptor pa ce ucinak lijeka biti manji sto moze dovesti do recidiva. Ako je cilj umanjenje boli, onda samo analgetici u kombinaciji s antikoagulansima.
 
Poslednja izmena:
OP
OP
Igorče

Igorče

Aktivan Član
14.04.2016
368
980
93
38
Nisam upicen u sve ,ali odprilike da je to sve tako. Ima dve opcije,uklanjanje tromba operacijom,gde su joj sanse za preziveti veoma male,druga opcija je amputacija,ali opet ,zbog godina bi i to bilo veoma rizicno.
Tromb je tik ispod kolena pa je peta vec pocrnela ,a ostatak noge u fazi odumiranja ,zbog nemanja prokrvljenosti,boja koze je modro u vise nijansi.
Hvala