Što trenutno čitate?

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
03.07.2009
1.740
2.307
188
Pozdrav, ima tema o knjigama (15 po vašem izboru i online knjižnica) ali ne i teme što trenutno čitamo :) (kradem ideju od Reachera kad on vec nije istu pokrenija).

Nikad nisam volija čitati, kad bi nešto drugo čita keva bi mi kvocala da učim i čitam za školu... Škola i obitelj su me isprogramirali da radim ono šta mi se kaže, pa tako i da čitam ono šta ne želim. Stvorija sam zid između sebe i knjiga. Danas, tog zida više nema :)

trenutno čitam (jutros stiglo par njih ali odlučih se za ovu):

Tony Samara - Mudrost šamanaKnjiga „Mudrost šamana“ – Tonija Samare, na jednostavan i praktičan način predstavlja univerzalno šamansko znanje koje je Toni Samara učio i iskusio kroz svoj inicijacijski put u Amazoniji. Od načina ishrane preko tumačenja snova do rada sa četiri elementa i glavnim tačkama, i objašnjenja fizičkih vežbi i vežbi disanja koje podstiču duhovni razvoj, ova knjiga nas podseća na pozitivna iskustva i mudrost naših predaka, korisne u savremenom svetu i potrebnije više nego ikada. Naučite kako da sami poboljšate svoj život!
Sadržaj knjige:
 • Od prašume do Anda
 • Pesme
 • Disanje
 • Snaga volje i namera
 • Odvajanje
 • Sloboda
 • Četiri smera i Mesá
 • Totemske životinje i elementi prirode
 • Snovi
 • Fizički tipovi
 • Hrana
 • Energetski položaji
 

Sativa Diva

miljenica bogova
23.04.2012
1.519
5.234
258
postoji tema sta se cita, podforum sve i svasta, page 3.. :p no, zasto i ovu neodrzati na zivotu..

slabo nešto čitan u zadnje vrime, al ceka me jedna poluprocitana.. Seneka, rasprava o gnevu.. mnogo dobra.. :)

"Najzad, sam razum kome su predate uzde moćan je dotle god je odvojen od strasti; ali ako se sa njima pomešao i uprljao, on ove nemože da zadrži iako je pre mogao da ih otera. Duh jedanput pokoleban i uzdrman robuje onoj strasti pod čiju je vlast potpao. Počeci nekih stvari u našoj su vlasti, kasnije nas njihova snaga savlađuje i ne dopušta nam da odstupimo. Kao što tela survavajući se u ambis nemogu da se zaustave jer ne vladaju svojim pokretima pošto ovo survavanje zaustavlja svako razmišljanje i svako kajanje, tako i duh, ako ga spopadne gnev, ljubav i druge strasti, nemože nikako da se zaustavi, već mora da dopusti strastima da ga vuku sa sobom te se pod njihovim teretom kotrlja sve do dna provalije po toj prirodnoj nizbrdici poroka."

L.A. Seneka.
 

iSensation

iSensation
Poznanik Foruma
24.08.2009
1.816
1.805
188
Ja trenutno citam (nakon mnogo vremena) Tajanstveni otok od Jules Verna.

http://www.ice.hr/davors/motok.gif
On kao autor mi je odlican... :thumb:
 

Sativa Diva

miljenica bogova
23.04.2012
1.519
5.234
258
Za tebe..

MUZIKA IZ SENKE

Osluškujući
kišu
pišem ti...

Suština
starih
idila

Donosi mi
časove
mira.

Pamtiš li?
Cvetna
livada je

Slikala
u očima ti
blagodarnim

razigrane mrlje..
I moje oči

ulazile su
(Pamtis li?)
isto

Kao sunca
U dušu ti
Od ljiljana.

Osluškujući
Kišu
pišem ti..

Verovao sam
da će grudi
moje i tvoje,

biti
zauvek
božanske.

Ne. Bila si
uplasena..
I dođe

Zivot,
Zivot (!)
Bejah nedostojan.

Belo
postaje
zuto.

H. R. HIMENES
 
 • Sviđa mi se
Reactions: Badi and Dzparanoja

iggim

Aktivan Član
22.08.2012
69
343
53
38
pri kraju
WP_000040.jpg
 
03.07.2009
1.740
2.307
188
Don Juan mi je objasni da svoju percepciju svijeta učvršćujemo i fiksiramo na određenoj razini učinkovitosti i funkcionalnosti tako što razgovaramo sami sa sobom.
- Čitav ljudski rod - rekao mi je jednom zgodom - odražava određenu razinu funkcionalnosti i učinkovitosti s pomoću unutarnjeg dijaloga. Unutarnji dijalog presudan je za održavanje točke okupljanja čvrsto na mjestu koje dijele svi ljudi - u visini lopatica, udaljenu za duljinu ruke.
- Kad ostvare suprotno od unutarnjeg dijaloga - nastavio je - to jest, unutarnju šutnju, učenici mogu prekinuti tu fiksiranost točke okupljanja i tako ostvariti izvanrednu fluidnost percepcije.
C. Castaneda - Magični pokreti