Ako imate problem ovdje možete pitati iskusnije članove za pomoć

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
ne mogu skontati dali je to rasireno na svim listovima ili kako?
moze biti da ti je malo vode/gnojiva ostalo na liscu +svjetlo..jer..na ostatku biljke ne vidim iste fleke ( dodushe..nit se dobro vidi ostatak..nit se idi kompletna biljka )
+malo su mi rubovi oshtro nazubljeni..ali..ne mogu se sjetiti chega je to simptom

evo stvarno solidan ( iz mnoshtva slichnih ) link
http://growweedeasy.com/marijuana-symptoms
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Creative

viner

Aktivan Član
13.03.2013
168
228
43
odmah iz ugla
Problem je u kalciju,ako netko ima isti problem.


Kalcij nedostatak

Ovaj list marihuane pokazuje znakove kalcij deficiencyProblem : Kalcij jevažan nutrijent koji pomaže osigurati strukturu za biljke kanabisa i pomaže da izdrže stres kao od vrućine .

Nedostatakkalcija kanabis ponekad može biti teško dijagnosticirati jer kalcij nedostaci su često u pratnji magnezija , željeza , i / ili drugih nedostataka .

Kalcij kreće relativno sporo kroz postrojenje ( to jepolu - mobilni hranjiva ) , i teži da ostane koncentrira u starijoj rasta . Kalcij nedostaci imaju tendenciju da se pojavite u novijoj rast ( gornji listovi ) .

Slika nedostatak kalcija na list kanabisa - bijeloj pozadini , tako da se jasno može vidjeti smeđe mrlje - kalcij nedostaci se pojavljuju na gornjim listovima ( novi rast )

Kalcij Nedostaci se pojavljuju na mjestu Vrh Plant

Kalcij nedostaci imaju tendenciju da se pojavi na noviju rasta , što znači da se prvi put pojavljuje na lišću prema vrhu biljke .

Neki od najuočljivijih znakove nedostatak kalcija pojavit će se na novim , višim listovima koji može prikazati :

mrtve točke
Crinkling
Uočiti / pjegavosti
Male smeđe mrlje
usporava rast
Male ili iskrivljene novi listovi
uvijen savjeta
Leaf die - off
Zahvaćeni lišće može izgledati tamnozeleno
Evokrupni nedostatak kalcija koji se pojavio na lišća pri vrhu biljke kanabis uzgojenog u coco kokosovih vlakana :

Marihuana Kalcij Nedostatak - Krupne smeđe mrlje koja se prvi put pojavljuju na mlade (gornja) lišća

Ostali simptomi su kalcij nedostatak

Akobiljke kanabis utječe nedostatak kalcija predugo , može se početi prikazivati ​​sljedeće simptome zbog nedostatka kalcija .

Stabljike postati slab ili slab i može se lako ispucati
Stabljike postala šuplja ili pokazuju unutarnje znakove propadanja
Biljka ne ustaje i topline
Cvijeće / pupoljci u potpunosti ne razvije , ili razvoj je spor
Roots pojavljuju slaba ili nedovoljno razvijena
U teškim kalcija nedostataka , dijelovi korijena može čak odumiru ili okrenuti smeđe
Korijeni su podložnije korijena problema poput ljigav truljenja korijena
Kanabis ima tendenciju da vole visoke razine kalcija , pa je neobično da se hrane previše kalcija kada koristite normalne količine hranjivih tvari i / ili redovito tlu . Nema mnogo poznatih slučajeva kanabisa kalcija toksičnosti ( previše kalcija) , no previše kalcija može uzrokovatibiljka lock out i druge hranjive tvari , pa je važno da ne pretjerate ..

Kalcij nedostaci su više vjerojatno da će se pojaviti kada je ...

Uzgajivač koristi filtriranu ili obrnuto osmisis ( RO ) vodu da nahrani biljke -količina kalcija nalazi u vodi iz slavine varira , ali neke je voda iz slavine ima dovoljno kalcija kako bi se spriječilo kalcija nedostataka
Uzgoj kanabis u hidroponskom s hranjivim tvarima koje ne kalcij dopuniti ili kada rastu u vodi koja ima manje od 6,2 pH
Uzgoj kanabis u coco kokosovih vlakana koja nije s dodatkom kalcija ili ispod 6,2 pH
Kada raste u tlu ili hidroponska rastući medij koji nije bio s dodatkom kalcija ( najčešće iz dolomitnog vapna ) ili je kisela (ispod 6,2 pH )
Previše kalija također može ponekad uzrokovati pojavu nedostatka kalcija
Na otvorenom - nedostatak kalcija je više vjerojatno da će se pojaviti u kiselom tlu (ispod 6,2 pH )
Kanabis Kalcij Manjak - smeđe mrlje na mlade (gornja) lišća

Različiti sojevi marihuane imaju tendenciju da imaju različite probleme hranjivih tvari . Neki sojevi kanabisa ( ili čak i određene biljke ) imaju tendenciju da koriste mnogo višu razinu kalcija od drugih , i tako možete vidjeti probleme nedostatak kalcija s jedne biljke , čak i kada su sve druge biljke ( koje su dobivanje iste hranjive tvari i okoliš ) nisu pokazuje nikakve znakove manjka .



Rješenje za kalcij nedostatak kanabisa

Vaš biljke kanabis može pokazati znakove nedostatak kalcija , akopH u korijenu je previsok ili prenizak . To je zato jer kadapH root zone isključen, kanabis ne može pravilno apsorbirati kalcij putem svojih korijena . Stoga je prvi korak kako bi se osiguralo da imate ispravan pH za svoj medij rasta . Saznajte više o pH i kanabisa .

Napomena : Nakonnedostatak kalcija se raščisti ,Problem ( smeđe mrlje i nezdrave novi listovi ) će prestati prikazivati ​​na novom rastu , obično u roku od tjedan dana . Imajte na umu da lišće koje su oštećene zbog manjka kalcija vjerojatno neće oporaviti ili pozeleni , pa želite da obratite pozornost na novi rast za znakove oporavka .

U tlu , kalcij se najbolje apsorbira u korijenima u 6,2-7,0 pH rasponu ( u tlu , to je općenito preporuča se držati pH između 6,0-7,0 , ali kalcij je posebno sklon se najbolje apsorbira iznad 6,2 )

U hidro , kalcij se najbolje apsorbira iz korijena u 6,2-6,5 pH rasponu ( u hidroelektranama , to je općenito preporuča se držati pH između 5,5-6,5 , ali kalcij je posebno sklon se najbolje apsorbira iznad 6,2 )

Ako sumnjate da je vaš uzgoj biljke kanabis ima nedostatak kalcija , isperite sustav čistom , pH'd voda koja sadrži redovitu dozu kanabisa -friendly hranjivih tvari koje sadrži kalcij . To će ukloniti sve hranjive soli koje mogu utjecati na unos kalcija i pomoći vratiti pH na odgovarajuće razine ..

Dopuniti sa dodatnim kalcijem ... ( to je vrlo rijetko da bikanabis biljka previše kalcija , međutim , previše kalcija može lock out i druge hranjive tvari , tako da ne pretjerate )

Kalcij, magnezij , željezo i nedostaci često pojavljuju zajedno u kanabisu . Mnogi uzgajivači odlučite kupiti nekakvu kalcij - magnezij ( često zove Cal - Mag ) Dodatak za njihovu grow boxu ili prostoriji u slučaju pojavljuje taj zajednički nedostatak .

Navedene u nastavku su zajednički kanabisa Suplementi kalcija , zajedno u nastavku s općenitim informacijama o svakoj. Nakon uzimanja Cal -Mag i ispravljanje pH , trebali očekivati ​​da će vidjeti novi zdrav rast roku od tjedan dana . Zapamtite , stare lišće vjerojatno neće oporaviti , ali novi rast bi trebao biti zelena i zdrava

@zla vjestica
hvala , pomoglo.
 
05.02.2014
41
2
0
moze jedno pitanje imam dvije vrste problema.Imam 5 northen lights automatika u trećem tjednu cvijetanja i sad jedna je odlična međutim tri su jako svijetle dok je jedna skroz potamnila.Sad citao sam da je problem u N . Dali bi bilo dobro da ovu koja je potamnila sada par puta zalijevam čistom vodom dok se ne oporavi a ove koje su svijetlije mislio sam dodati (inače koristim hesi starter kit) malo hesi tnt koji je namjenjen za fazu vegetacije ali on jedini sadrži više N nego ovih drugh sastojaka pa neznam dal bi to bilo pametno?
 
05.02.2014
41
2
0
zemlja terramagma,svijetlo 400W,potovi 15L,a što se tiče hesia stavljam pola doze nikad cijelu,a ph je skoro uvijek 6.5....voda iz špine odstoji 48 sati i onda je prozračim sa pumpicom a zaljevam svaka dva dana

znači na slici drugi i četvrti list
 

Prilozi

  • 199122137_2ldad5i_122_583lo.jpg
    199122137_2ldad5i_122_583lo.jpg
    162,3 KB · Pregleda: 70
05.02.2014
41
2
0
nene znači jedna mi je potamnila (ima iste listove ko na slici br 4),a druge dvije su mi posvjetlile isto ko na slici br 2.....
znači ta jedna je vjrv pregnojena šta da radim s njom dali je dovoljno da ju zalijem par puta čistom vodom ili ju treba isflushat
dok ove drzge tri imaju vjerojatno manjak N pa sam mislio dodati tnt hesia ?
 
05.02.2014
41
2
0
Čekaj sad mi nije jasno šta nije da toj sa svijetlim listovima ubiti fali N znači da bi njoj trebao pojačat gnojiva a ovu sa tamnijim listovima isflushat
 
05.02.2014
41
2
0
na prvoj slici se vide sve,u sredini je tamna a lijevo od nje ta svijetla i u lijevom kutu se nalazi isto northen light ko i svi drugi samo sta taj ne prestaje rast i puno je nerazvijeniji naspram ostalih sad isto neznam zašto

a na drugoj slici vidite taj tamni northens kojem se i vrhovi listova malo uvijaju
 

Prilozi

  • nova.jpg
    nova.jpg
    188,2 KB · Pregleda: 45
  • nova3.jpg
    nova3.jpg
    167,3 KB · Pregleda: 35
  • Sviđa mi se
Reactions: userNomore

mičurin

Prof.Doctor
Poznanik Foruma
22.11.2013
723
2.509
163
previše supervita za početak!!! 2 kapi jednom u 10 dana,powerzyme isto tako... Nekada se zna dogoditi da ista genetika,samo drugi fenotipovi,čak na oko jako slični imaju različite potrebe za gnojivom. probaj u ovu svijetlu dodati malo tnt-a zbog dušika,a ovu tamnozelenu ne gnoji bloomom bar 7 dana.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: opa cupa