Astma, bronhitis, cigarete i Marihuana

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
15.11.2013
29
3
0
Ovako stoje stvari, imam astmu i bronhitis jos od detinjstva, nisu se pojavljivali znaci vec 5-6 godina. Pre oko 5 meseci poceo sam aktivno da pusim cigare(Winston blue) i pre oko nedelju dana poceo sam da kasljem. Predpostavio sam da je to zbog cigara i odlucio sam da prestanem. Nisam zapalio ni jednu ima vec 6 dana i ponosan sam na sebe.

Sad me zanima, primetio sam da kad se naduvam, nema tog kaslja i disem MNOGO lakse. Zanima me kakav uticaj ima Marihuana na osobe sa Astmom i Bronhitisom?
 
15.11.2013
29
3
0
Zanimljivo.
Sta mislite, dali bih trebao da popricam sa roditeljima na ovu temu ili jednostavno da nastavim da se uduvavam :smoke18:
I hvala na linkovima.
 

Gagiba

Aktivan Član
Bratula, evo ti iskustva mog velikog prijatelja Baneta koji je muku imao sa napadima astme! Ne često ali dešavalo mu se...
Pazi sad dobro: Od kad koristi marihuanu a to je cirka 15 godina intezivno, ni jedanput se nije zakašljao!!!! :D

To je puna i potpuna istina! Pre toga je išao po nekim planinama, jezerima, pomagalo mu je ali kad se vrati u smog opet ista priča. Ja lično verujem da mu je marihuana sredila pluća. Možda bi se i bez korišćenja pomenute biljke pluća reorganizovala i prestala da opstruišu ali to ne možemo znati. Ono što je fakat je da od kad puši marihuanu nema apsolutno ni jedan problem sa disanjem. E doduše, pljuge je batalio načisto, nije zapalio ni jednu, mada koliko miksuje džongle, pa puta koliko džointa, ispuši garant cigaretu, dve dnevno... ;)
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
Ja sam prestao sa cigaretama prije godine i pol zbog bronhitisa. Kašalj mi je stvarao užasne probleme pogotovo noću. Skužio sam da mi se kašalj vrati ako miješam vutru sa duhanom, pa čak i sa domaćim, tako da svoju slabiju vutru sativu miješam sa jačom indikom i samo čistaka, većinom na lulu. Od bronhitisa nije ostalo ni B, jedino što malo više kršim vutru, ponekad i 15-tak luli dnevno al nije greda, glavno da dišni putevi rade ko podmazani ;)
 
15.11.2013
29
3
0
Cigare cu da batalim skroz, hvala vam na odgovorima zanima me ako ima jos neko nekog iskustva sa ovim nek se javi i opise to malo detaljnije bio bih mu jako zahvalan.
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.998
34.384
2.598
moram i ja nesto napisati u ovoj temi.Meni nema logike inhalirati dim bilom kojeg oblika a usput imati problem sa disanjem..tako da mi pada u vodu glorificiranje marihuane u ovom slucaju ali necu ulaziti u raspravu jer nisam dovoljno kompetentan haha.
Jedna stvar je sigurna a to je da pomaze kod iskasljavanja..evo to je provjereno;)

Edit:
Stvar je ustvari vrlo jednostavna..ako poslije pljuge osjecas zaduh (otezano disanje) onda je ocito da nebi smio duvati:)
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
Gagiba je napisao(la):
Bratunga, sećaš li se kako je biti street??? :D

Neki dan sam baš ostao ne napušen od 7 ujutro pa do 4, al ne svojom voljom nego sam zaboravio ponijeti vutru na posao. Vrijeme mi je tako sporo prolazilo da sam izludio. Posao mi je vozač dostavljač i stvarno dosada zna ubiti čovjeka kad je normalan, a kad zapalim osjećam se kao da imam društvo, ono pjevušim uz radio i tak to :)
Nije da varim na poslu samo iz razloga da mi vrijeme brže prolazi nego mi i ublaži bolove u kralježnici jer mi to zna zadavati podosta problema.
 
15.11.2013
29
3
0
Danas sam vario preko nargile jer kazu da je tako 'zdravije' za one koji imaju problema sa bronhitisom(zbog dima), brzo sam se uduvao i nije ni malo lose preporucujem svima